El portaveu del Govern confia arribar amb els sindicats sobre les mesures d'austeritat en els empleats públics
El secretari general de la presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha lloat avui la feina dels treballadors públics i ha aprofitat per subratllar la seva professionalitat després de la reunió del Consell Executiu. Homs ha fet aquestes declaracions aprofitant que demà comencen les reunions amb la Mesa de la Funció Pública en el marc de les modificacions laborals que va proposar la setmana passada President de la Generalitat, Artur Mas, per tal de reduir el dèficit de la Generalitat. “Cal lloar i subratllar la professionalitat i la feina que fan els funcionaris del nostre país, particularment els de l’administració de la Generalitat”, ha afirmat Homs.
El portaveu ha remarcat que les negociacions que comencen demà no són “per anar a guanyar als treballadors, sinó per a veure com ens anem ajustant tots”. En aquest sentit ha recordat que els ajustos “han començat pels de dalt” i ha precisat que no es tracta d’un “càstig” sino “una conseqüència de la situació econòmica actual”. El Govern espera que les conversacions estiguin presidides pel “diàleg i la voluntat constructiva”, una actitud que va quedar palesa ahir en la signatura de l’Acord Interprofessional de Catalunya amb els sindicats i la patronal.
 
“Incerteses” al voltant dels pressupostos
El portaveu ha fet notar també que el Govern necessita de més “certeses” per tal d’elaborar els Pressupostos de la Generalitat per al proper any. De totes maneres, ha subratllat que la voluntat de l’executiu és presentar-los abans de que acabi l’any, tal i com es va comprometre el President de la Generalitat. La voluntat del president i del conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, és redactar uns pressupostos “amb rigor” i “que puguin ser complerts”. En aquest sentit, el portaveu ha constatat que “continuem tenint incerteses massa grans”. Homs ha recordat que la Generalitat encara està pendent de rebre pagaments compromesos pel govern espanyol com els que es desprenen de la disposició addicional tercera de l’Estatut, que arriben als 750 milions d’euros. La incertesa també es pot fer extensiva a pagaments futurs com el Fons de Competitivitat  o el desconeixement sobre si el govern espanyol entrant aplicarà l’Impost del Patrimoni. 

2  

Imatges

Fotografia Consell Executiu

Fotografia Consell Executiu 576

Fotografia roda de premsa

Fotografia roda de premsa 1775

3  

Vídeos

Insert de vídeo: el portaveu mostra la seva confiança en les reunions que demà inicia la mesa de la funció pública

Insert de vídeo: el portaveu afirma que les incerteses econòmiques no permeten elaborar els pressupostos

Roda de premsa íntegra

1  

Fitxers adjunts

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 332