Roda de premsa del Govern

El president afirma que "el Govern fa tot el que ha de fer" per defensar l'Estatut i demana als partits que prioritzin els interessos del país als interessos propis

query_builder   27 abril 2010 16:01

thumb_up Acords del Govern

El president afirma que "el Govern fa tot el que ha de fer" per defensar l'Estatut i demana als partits que prioritzin els interessos del país als interessos propis

  • Explica que ha aconseguit impulsar “un text susceptible de ser votat al Parlament per les quatre formacions polítiques” catalanistes i demana responsabilitat als seus líders
  • El Govern ha acordat demanar comparèixer davant el Senat per parlar de la renovació del TC i estudiar com aquesta manca de renovació afecta el Tribunal
  • El president convocarà els senadors de l’Entesa catalana de Progrés per impulsar la reforma de la llei del TC, comptant també amb els senadors de CiU
Roda de premsa del Govern
El president de la Generalitat, José Montilla, ha comparegut aquest migdia davant els mitjans de comunicació per explicar les iniciatives que emprendrà el Govern per impulsar la renovació del Tribunal Constitucional i per donar compte de l’estat de les converses amb la resta de líders polítics per tirar endavant una resolució conjunta al Parlament de Catalunya.
 
El president ha afirmat que “el Govern fa el que ha de fer” per impulsar aquesta renovació i ha donat detalls de dos acords que s’han près a la reunió del Consell Executiu d’aquest matí: demanar comparèixer davant la Comissió de Comunitats Autònomes del Senat per parlar de la renovació del TC, i encarregar un estudi a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat per veure com afecta al TC la no substitució dels magistrats als quals ja els ha expirat el seu mandat.
 
El cap del Govern ha explicat també que al Consell de Govern s’ha decidit convocar els senadors de l’Entesa Catalana de Progrés -que agrupa els senadors de les forces polítiques que donen suport al Govern- per iniciar els treballs de redacció d’una proposta per modificar la Llei orgànica del TC. El president ha expressat també el seu desig de comptar amb els senadors de CiU per tirar endavant aquesta proposta de reforma.
 
Resolució parlamentària
 
El president ha declarat també que, tal com era el seu compromís personal, en aquests moments “després de moltes converses” que ha mantingut ell mateix amb els líders de CiU, ERC i IC-V i amb responsables del PSC, “hi ha un text susceptible de ser votat per les quatre formacions polítiques” catalanistes.
 
Sobre els dubtes d’última hora que han manifestat alguns d’aquests partits, el president ha manifestat que “hi ha un punt de trobada satisfactori pel que fa referència al contingut de la resolució” i ha afegit que “no són qüestions de desacord, sinó de fets relacionats amb la tramitació i el moment polític”. En aquest sentit, ha fet una crida a la “responsabilitat” de les formacions polítiques, demanant-los que “anteposin els interessos de país als interessos legítims dels partits”.
 
El cap del Govern català ha explicat que aquest contingut, avalat per tots els líders polítics que han manifestat la seva voluntat de tirar endavant una resolució unitària consta de quatre punts fonamentals:
 
-reiterar la convicció que l’Estatut de Catalunya té la màxima legitimitat possible, demanar que se’l respecti i reafirmar-ne la constitucionalitat.
 
-adreçar-se als presidents del Congrés i del Senat per a que traslladin als grups parlamentaris la necessitat de la renovació del TC.
 
-estudiar com afecta la no substitució dels magistrats del TC, el mandat dels quals ha expirat, al funcionament del tribunal.
 
-impulsar, al Senat, una proposta de reforma de la llei del Tribunal Constitucional que, entre altres aspectes, impedeixi la prolongació forçosa del mandat dels magistrats “amb el mandat caducat”, quan no hi ha acord polític per a la seva substitució.D'altra banda, el Govern també ha acordat demanar un informe al Gabinet jurídic de la Generalitat per determinar si el comportament o el posicionament del PP de Badalona incorre en alguns dels termes previstos pel Codi Penal.

2  

Imatges

Fotografia del Consell de Govern (Autor: Rubén Moreno)

Fotografia del Consell de Govern (Autor: Rubén Moreno) 499

Fotografia de la roda de premsa del Govern (Autor: Rubén Moreno)

Fotografia de la roda de premsa del Govern (Autor: Rubén Moreno) 971

1  

Vídeos

Roda de premsa íntegra a càrrec del president de la Generalitat, José Montilla.

1  

Fitxers adjunts

Acords de Govern en format PDF

Acords de Govern en format PDF
PDF | 77

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia