Roda de premsa del Govern íntegra
Roda de premsa del Govern íntegra
El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha exposat avui en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern els eixos de l’Estratègia per al desenvolupament sostenible de Catalunya i de l’impuls al vehicle elèctric, aprovades avui per l’Executiu. L’objectiu de fons és, segons el conseller, que “Catalunya continuï sent un país capdavanter a Europa, on els ciutadans tinguin dret a viure en un medi sostenible i respectuós amb la salut, a gaudir de l’entorn i del paisatge en condicions d’igualtat”.
 
En aquest sentit, el conseller ha explicat que l’estratègia emergeix en un context internacional que possibilita avançar cap a una economia en la qual no hi hagi contradiccions entre el desenvolupament sostenible i el desenvolupament de les potencialitats econòmiques.
 
L’estratègia per al desenvolupament sostenible de Catalunya recull set eixos estratègics fonamentals que articulen aquest full de ruta que té en concret 101 objectius.
 
L’Estratègia fixa com a horitzò l’any 2026 per definir pautes d’actuació en les quals el creixement econòmic incorpori també l’assoliment d’objectius socials i ambientals.
 
·Justament un dels objectius d’aquesta estratègia és l’impuls del vehicle elèctric. En aquest àmbit, el govern ha aprovat 26 mesures per incentivar l’ús d’aquest vehicle. L’estratègia preveu que el 2015 hi hagi 76.000 vehicles elèctrics i 91.200 punts de càrrega. Es preveu que la implantació del vehicle elèctric mobilitzi inversions per valor de 252,5 milions en els propers dos anys
 
Medalla d’Or a l’Institut d’Estudis Catalans i a l’Abadia de Poblet
 
El Govern ha acordat avui concedir la Medalla d’Or de la Generalitat a aquestes dues entitats en reconeixement i agraïment per les extraordinàries aportacions al país.
 
La Medalla d’Or de la Generalitat és la màxima distinció que atorga el Govern i expressa el seu reconeixement envers aquelles persones o institucions que han prestat serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic.  
 
El govern també ha aprovat la concessió dels guardons Jaume Vicens Vives a la qualitat docent universitària, que coincideixen amb el centenari del naixement de l’historiador que dóna nom a aquests premis. Els vuit guardons distingeixen dos professors i sis grups de treball d’universitats catalanes
 
Desplegament legislatiu
 
Aquest dimarts el govern ha aprovat tres textos que donen cobertura legal a tres àmbits diferents:
  • el projecte de llei de Jocs i Apostes de Catalunya, que recull i actualitza la normativa existent fins ara i acaba amb el buit legal que hi ha en el cas de jocs i apostes online.
  • el reglament que desplega la Llei d’espectacles i activitats recreatives, que també recopila en un text únic totes les normatives vigents fins ara en aquest àmbit, fent èmfasi en la seguretat dels locals i regulant per primera vegada els after-hours.
  • el reglament que desplega la Llei sobre la localització i identificació de les persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista. La normativa estableix quines són les condicions i processos que cal seguir a l’hora de localitzar i recuperar restes de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el franquisme.
 
Més inversió en educació
 
El Govern ha aprovat avui subscriure un any més els convenis de col·laboració entre el Departament d’Educació i el Ministeri d’Educació per als programes Proa, per finançar acompanyament escolar i reforç en escoles i instituts, i Educa3, per crear places de llars d’infants. La renovació dels convenis per a tots dos projectes permet una inversió de 51,4 milions d’euros.
 
El Govern també ha aprovat destinar 21 milions per noves construccions o ampliacions d’escoles. En concret, s’inverteixen per construir una escola i un institut escola a Reus i a Castellbisbal i per ampliar escoles a Granollers i Sant Gregori.
 

2  

Imatges

Fotografia del conseller Baltasar durant la roda de premsa del Govern

Fotografia del conseller Baltasar durant la roda de premsa del Govern 138

Fotografia del consell de Govern

Fotografia del consell de Govern 201

1  

Vídeos

Roda de premsa del Govern íntegra

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern en PDF

Acords del Govern en PDF
PDF | 144