Acció Exterior i Unió Europea

La consellera Serret entrega el Reconeixement Ànima al periodista de TV3 Lluís Caelles.

Consellera Serret: "Els premis Ànima serveixen per assentar els valors de la societat diversa, multicultural i oberta al món que construïm diàriament des de Catalunya"

query_builder   4 novembre 2022 23:22

event_note Nota de premsa

Consellera Serret: "Els premis Ànima serveixen per assentar els valors de la societat diversa, multicultural i oberta al món que construïm diàriament des de Catalunya"

  1. La titular d’Acció Exterior i Unió Europea presideix la cerimònia d’entrega d’aquest guardó impulsat anualment per l’Ajuntament de Mollerussa i el CIS Ángel Olaran
  2. Enguany els premis reconeixen la tasca periodística del periodista de TV3 Lluís Caelles
La consellera Serret entrega el Reconeixement Ànima al periodista de TV3 Lluís Caelles.
La consellera Serret entrega el Reconeixement Ànima al periodista de TV3 Lluís Caelles.
{"name":"2022/11/04/23/21/dc46ec75-2704-44c3-bcb2-50534fa7dffe.jpeg","author":"EXT","type":"0","location":"0","weight":177217}

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, ha presidit aquesta nit la cerimònia d’entrega de la setena edició dels Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, que han premiat el periodista de TV3 Lluís Caelles. El guardó, impulsat anualment per l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran des del 2016, reconeix enguany la tasca periodística i educativa de Caelles a l’hora d’explicar conflictes internacionals, com ara la guerra a Ucraïna.

La consellera ha posat en valor el compromís del CIS Ángel Olaran i de l’Ajuntament de Mollerussa a l’hora d’impulsar aquests premis, una iniciativa que “contribueix a assentar uns valors que fan una societat diversa, multicultural i oberta al món com la que construïm cada dia des de Catalunya”. “Els premis Ànima són un exemple de la capacitat que tenim per fer front a les amenaces socials quan ho fem amb perseverança”, ha assegurat.

Pel que fa al guardonat, la consellera Serret ha destacat “el rigor i el coratge” de Lluís Caelles, que ha descrit com “un dels ambaixadors del Pallars al món”, en les seves cobertures informatives. “Caelles posa el focus en les persones que pateixen els conflictes i aquesta mirada social i empàtica és imprescindible si volem comprendre el món d’avui”, ha insistit Serret. Per a la titular d’Acció Exterior i UE, aquesta és també la mirada que han de tenir les polítiques públiques a Catalunya i a Europa, “que han de posar les persones en el centre per protegir-les de les vulnerabilitats, accentuades per la crisi global”.

El guardó reconeix específicament la feina de Caelles en la cobertura de la guerra a Ucraïna, un conflicte que “interpel·la la vocació radicalment europeista de Catalunya”, segons Serret, que ha posat en valor la “resposta unitària” d’Europa davant la crisi de refugiats que se n’ha derivat. “Aquesta és l’Europa solidària que volem”, ha remarcat.

Els premis

Els Reconeixements Ànima són uns premis honorífics que s’entreguen anualment des de l’any 2016 i que reconeixen una persona, una institució o un col·lectiu per la seva aportació en l'àmbit solidari o de la recerca de la pau a escala internacional. Es composen, per una banda, del Reconeixement Ànima Abba Melaku, de caràcter internacional, i, per l’altra, dels Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol, que premien l’àmbit local.

El premi s’ha entregat aquesta nit en el marc de la XIII Vetllada Solidària Ángel Olaran, que enguany recupera el format de sopar al Restaurant Resquitx de Mollerussa. A banda de Lluís Caelles, també es premiarà el col·lectiu sanitari de Mollerussa, la comunitat religiosa de Germans de la Salle Mollerussa, el Club Patí Vila-sana i la veïna Maria Camarasa per la seva tasca com a voluntària durant més de 50 anys en diferents entitats municipals. El jurat dels premis està format per l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el president del Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, Josep Maria Pujol, el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, i l'exdirector general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila.

En altres edicions, els Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa han reconegut la feina dels Cascos Blancs de Síria, l’activista per la pau a Palestina Meir Margalit, l’economista colombià Henry Acosta per la seva tasca de facilitador de la pau a Colòmbia, l’Associació Araguaia amb el bisbe Casaldàliga i també la periodista i activista Helena Maleno per la seva feina en la denúncia de la vulneració de drets humans a la frontera sud espanyola. L’any passat es va guardonar la periodista i activista kurda Amina Hussein per donar visibilitat a la Revolució de Rojava al Kurdistan sirià.

En el marc de la política pública de cooperació al desenvolupament, el Govern, a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, ha finançat en diverses ocasions el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran en el marc de convocatòries de subvencions per a l'enfortiment de les capacitats del teixit associatiu de les comarques de Lleida, i Girona.

Acció exterior
Cooperació catalana
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia