1. Acull més de 200 documents sobre vulcanisme, flora, fauna, canvi climàtic, pedra seca i agricultura i ramaderia, entre altres temes
  2. La inauguració del nou servei s’inscriu dins de les activitats organitzades pel Parc amb motiu del Dia de la Ciència
Al nou punt hi ha més de 200 documents{"name":"2022/11/10/12/58/4376a701-d371-4677-bfda-8532a7e5290c.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":119584}

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ha inaugurat aquest dijous un nou punt de documentació. El punt s’ha situat al Centre de Natura i Cultura Can Trona, un dels equipaments que més biblioteques mòbils sol·licita durant l’any al Parc Natural per acompanyar les seves activitats i exposicions. Per això, s’ha cregut oportú deixar-los en dipòsit una mostra del fons documental del Parc Natural i instal·lar-hi un nou punt de documentació.

La iniciativa, que s’inaugura coincidint amb el Dia de la Ciència, acull uns 200 documents, que s’aniran ampliant, sobre vulcanisme, flora, fauna, aigua, agricultura i ramaderia, arquitectura i llegendes, entre altres temàtiques.

El nou punt de documentació s’integra dins la xarxa de punts que el Centre de Documentació del Parc Natural té en l’àmbit de la Garrotxa i s’utilitzarà, sobretot, en activitats educatives i projectes de cultura i natura.

Amb aquest, el Parc Natural ja disposa de dos grans punts de documentació. L’altre es situa a l’Espai Cràter d’Olot i compta amb un fons de més de 300 documents. Així mateix, també hi ha 12 petits punts de documentació amb informació sobre el Parc en establiments turístics compromesos amb el medi ambient, i que tenen la Carta Europea de Turisme Sostenible.


Activitats amb motiu del Dia de la Ciència

La inauguració d’aquest nou punt de documentació s’inscriu dins de les activitats organitzades pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa amb motiu de la celebració del Dia de la Ciència, que és una de les quatre efemèrides que proposa la xarxa DocAmbCat de biblioteques amb fons ambiental de Catalunya.

A més de l’obertura del nou punt, per celebrar el Dia de la Ciència el Parc també ha presentat un vídeo divulgatiu d’en Jaume Sañé sobre el cranc autòcton i un nou itinerari als voltants de Can Jordà per conèixer de primera mà la feina de l’equip de gestió i les principals línies de recerca del Parc. Aquest itinerari passa per l’estació meteorològica, el sismògraf, el volcà del Puig Jordà, assajos de cultius i pastures, el fruiterar ecològic, la minibiblioteca i la Reserva Natural de la Fageda d’en Jordà, entre altres espais.