Acció Exterior i Unió Europea

La consellera Serret ha participat en la cerimònia d¿entrega del XX Premi Joan Alsina que concedeix Casa Amèrica Catalunya des de l¿any 2009

La consellera Serret subratlla el compromís de Bachelet amb la democràcia i la humanitat

query_builder   15 desembre 2022 21:16

event_note Nota de premsa

La consellera Serret subratlla el compromís de Bachelet amb la democràcia i la humanitat

  1. La titular d’Acció Exterior i UE participa en la cerimònia d’entrega del XX Premi Joan Alsina que concedeix Casa Amèrica Catalunya des de l’any 2009

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha subratllat aquest dijous la llarga trajectòria en la defensa dels drets humans de Michelle Bachelet, expresidenta de Xile i Alta Comissionada per als Drets Humans de Nacions Unides. Ho ha fet en el marc de l’acte d’entrega del XX Premi Joan Alsina de Drets Humans que la Fundació Casa Amèrica Catalunya ha concedit a Bachelet per la seva tasca a favor dels drets humans.

Serret ha elogiat l’extensa trajectòria de l’expresidenta de Xile i ha agraït el seu compromís en la defensa dels drets socials, civils i polítics. “Michelle Bachelet simbolitza la resiliència d’una persona que defensa les seves pròpies conviccions. Una dona empoderada que ha patit exili i repressió”, ha destacat Serret.

Durant la seva intervenció, la consellera ha destacat la contribució de Bachelet en la defensa dels drets de les dones, la protecció del medi ambient i la justícia global i ha refermat el compromís del Govern “per continuar contribuint i aportant solucions a aquests reptes globals”. En aquest sentit, Serret ha instat a continuar reforçant la justícia social, desplegar més accions en la lluita contra el canvi climàtic, a consolidar l’estat del benestar i impulsar una societat feminista on les polítiques d’igualtat estiguin al centre de l'acció política “perquè cal eradicar totes les desigualtats, les discriminacions i les violències”.

Amb la vista posada a la celebració del 75è aniversari de la Declaració dels Drets Humans que tindrà lloc l’any vinent, la consellera ha fet una crida a potenciar la cultura de la pau perquè, segons ha dit, “hem de fer que arribi a tothom perquè les desigualtats i les violacions dels drets humans passen arreu del món però també a casa nostra”.

Michelle Bachelet ha intervingut de manera telemàtica a l’acte i ha impartit la conferència ‘El desafiament dels drets mediambientals com a dret humà universal’. Durant la seva etapa a Nacions Unides, de fet, es va aconseguir que l’Assemblea General reconegués com a dret universal l’accés a un medi ambient sa i net.

Casa Amèrica Catalunya concedeix des del 2009 el Premi Joan Alsina de Drets Humans, instituït per l’Ajuntament de Barcelona en memòria del sacerdot català assassinat el setembre del 1973 a Xile per la policia de la dictadura de Pinochet. En anteriors edicions, han rebut el guardó les Abuelas de Plaza de Mayo (Argentina); la mediambientalista i activista feminista i indigenista Berta Cáceres (In memoriam. Hondures); la mediambientalista i líder social, actual vicepresidenta de Colòmbia, Francia Márquez; l'Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga (Catalunya/Brasil); el jutge Juan Guzmán (Xile); la plataforma de comunicació indígena Mídia Índia (Brasil); o l’advocat Carlos Slepoy (Argentina), entre d’altres.


Suport del Govern a OACNUDH

Michelle Bachelet va encapçalar l’Oficina de l’Alt Comissionat per als Drets Humans de Nacions Unides entre el 2018 i enguany, quan ha acabat el seu mandat al capdavant del principal òrgan de l’ONU en drets humans. El Govern de Catalunya, especialment a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), ha treballat històricament en col·laboració amb les entitats que promouen la defensa dels drets humans, en particular amb l’OACNUDH, a la qual es dona suport per desenvolupar la seva tasca en diferents àmbits. Entre 2019 i 2022, el Govern ha aportat 890.000 euros en aportacions a diferents projectes a Colòmbia, a Guatemala, a El Salvador i a l’Àfrica Occidental.

1  

Imatges

La consellera Serret ha participat en la cerimònia d'entrega del XX Premi Joan Alsina que concedeix Casa Amèrica Catalunya des de l'any 2009

La consellera Serret ha participat en la cerimònia d'entrega del XX Premi Joan Alsina que concedeix Casa Amèrica Catalunya des de l'any 2009 59057

Acció exterior
Cooperació catalana
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia