Delegació a Barcelona

A la taula hi ha el delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs i a la seva dreta l'alcaldessa de Rellinars, Marta Roqué. Al fons de la sala hi ha un quadre amb una fotografia del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès.

El delegat del Govern a Barcelona visita els municipis de Rellinars i Collbató per abordar diferents aspectes d'interès per a la ciutadania i pel món local

query_builder   20 gener 2023 17:54

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern a Barcelona visita els municipis de Rellinars i Collbató per abordar diferents aspectes d'interès per a la ciutadania i pel món local

  1. L’alcaldessa de Rellinars proposa recuperar la vigilància dels Bombers al Parc Natural
  2. L’alcalde de Collbató trasllada la necessitat d’accelerar el desplegament territorial de la T-mobilitat per canviar el sistema tarifari basat en zones del transport públic
Al mig de la taula hi ha el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, i a la seva dreta l'alcaldessa, Marta Roqué. Darrere seu hi ha un quadre amb una fotografia del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès.
El delegat es reuneix amb l’alcaldessa de Rellinars, Marta Roqué, a l’Ajuntament del municipi
{"name":"2023/01/20/17/40/5ad7d4a9-9e8c-4572-b8fe-8dc7fa8a9960.jpg","author":"Lorena Moreno","type":"0","location":"0","weight":97316}

El delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Joan Borràs, ha visitat avui els municipis de Rellinars (Vallès Occidental) i de Collbató (Baix Llobregat) per tractar temes d’especial interès per a la ciutadania. Aquest era un dels objectius que s’havia marcat el delegat a l’inici de la seva legislatura: visitar tots els municipis de les cinc comarques que pertanyen a la competència de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona. Per això, sentia un fort compromís per desplaçar-se a aquests dos municipis i parlar-ne dels temes que són d’actualitat. Pel delegat “els pobles petits són una part molt important del teixit municipal del país i, sovint, solen ser els més oblidats. Volem corregir-ho”.

La primera visita ha estat a Rellinars. Borràs s’ha reunit amb l’alcaldessa del municipi, Marta Roqué, qui li ha traslladat al delegat el creixement que està vivint la població. En els darrers 10 anys han passat de 700 a 950 habitants. Un fet que valoren molt positivament des de l’alcaldia perquè, tot i l’increment, no han perdut la seva essència.

A la banda esquerra de la imatge hi ha el delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs. A la dreta, l'alcaldessa del municipi Marta Roqué. El delegat té a les seves mans un exemplar del llibre: "Rellinars a les teves mans” que li han regalat.
El delegat ha rebut un exemplar del llibre: “Rellinars a les teves mans”
{"name":"2023/01/20/17/43/6f2352e4-6430-4aa4-b1b9-3ecc9e87cdc1.jpg","author":"Lorena Moreno","type":"0","location":"0","weight":63925}

Un dels temes que també s’han abordat és la bona acollida del servei de recollida de residus porta a porta. Va entrar en funcionament el passat mes de novembre de 2021 i ja han doblat els resultats passant d’un 40% a un 80% de recollida selectiva.

També s’ha mencionat la problemàtica amb què es troben algunes urbanitzacions que no estan reconegudes. El delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, ha exposat diferents opcions de les quals disposen els veïns i veïnes per poder executar obres de manteniment o millores a la via pública.

Una altra de les peticions que li han traslladat al delegat ha estat la necessitat de recuperar la vigilància dels Bombers al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Volen recuperar les condicions que tenien abans de la pandèmia. Asseguren que el fet de trobar-se a trenta minuts tant de Terrassa com de Manresa fa que no es pugui actuar amb la immediatesa necessària quan hi ha una urgència.

Tot seguit, el delegat s’ha desplaçat al municipi de Collbató, a la comarca del Baix Llobregat. El seu alcalde, Miquel Solà, acompanyat de diferents regidors de l’equip de Govern, han traslladat a Borràs la necessitat d’ampliar el Parc de Bombers, que compta amb un projecte i un finançament definit i que només està pendent del calendari d’execució per part de la Generalitat per poder licitar les obres.

Durant la reunió, un altre dels temes que s’ha comentat ha estat la necessitat d’accelerar la implantació de la T-Mobilitat arreu del territori. Collbató actualment, pertany a la zona 4 i els municipis del voltant pertanyen a zones diferents. Com a conseqüència, suporten uns dels preus més alts per a qualsevol desplaçament que hagin de realitzar en transport públic. El delegat, Joan Borràs, ha explicat que “aquesta seria la solució ideal perquè l'abonament es faria segons els quilòmetres recorreguts i s'eliminarien les zones tarifàries” i ha afegit que “això suposaria una certa tranquil·litat per a l’economia d’alguns veïns i veïnes”.

Una altra de les propostes que l’Ajuntament té sobre la taula és la d’ampliar el servei d’autobusos amb els municipis veïns per accedir directament al servei de Rodalies. D’aquesta manera es reduirien notablement els desplaçaments privats, ja que moltes persones es desplacen amb els seus vehicles a Abrera, Martorell o Castellbisbal.

Amb aquesta nova ampliació, es contribuiria a una transformació verda que és un dels grans reptes del país.

A la banda esquerra apareix l'alcalde de Collbató, Miquel Solà, i a la dreta el delegat del Govern de la Generalitat a Catalunya, Joan Borràs.
El delegat del Govern a Barcelona a la seva trobada amb l’alcalde de Collbató, Miquel Solà.
{"name":"2023/01/20/17/49/04ba1213-fd4d-4113-8d13-09546800b867.jpg","author":"Lorena Moreno","type":"0","location":"0","weight":158085}

També s’han abordat temes d’àmbit educatiu i cultural. Pel que fa a aspectes de temàtica urbanística, des de l’Ajuntament demanen que les tramitacions del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) siguin més àgils, senzilles i flexibles per poder donar l’empenta a tots aquells projectes interessants i necessaris per a tota la comunitat.

Borràs ha volgut aprofitar la visita per donar a conèixer les diferents línies de subvenció que la Generalitat de Catalunya preveu de cara a aquest 2023.

Un cop finalitzada la reunió, el delegat juntament amb l’alcalde, han visitat diferents llocs d’interès del municipi. El recorregut ha començat al Casal de Cultura, seguidament s’han desplaçat al mirador de “Els 7 balcons de Montserrat” i ha finalitzat al Nucli Antic de Collbató.

Acció climàtica
Economia catalana
Bon govern
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia