Igualtat i Feminismes

La consellera Tània Verge ha visitat el servei Càpsules de Temps.

Tània Verge: "El projecte Càpsules de Temps del Pla de l'Estany és un clar exemple de l'aposta d'aquest Govern per l'equitat territorial"

query_builder   26 gener 2023 16:59

event_note Nota de premsa

Tània Verge: "El projecte Càpsules de Temps del Pla de l'Estany és un clar exemple de l'aposta d'aquest Govern per l'equitat territorial"

  1. La consellera d’Igualtat i Feminismes ha visitat el servei de cures que ha posat en marxa el Consell Comarcal del Pla de l’Estany en el marc del programa TempsxCures.
  2. Durant la visita institucional, Verge també ha pogut conèixer de primera mà la participació del Consell Comarcal en la línia ACOL del programa Treball i Formació, a través de la qual l’ens ha contractat 7 persones.
La consellera Tània Verge ha visitat el servei Càpsules de Temps.{"name":"2023/01/26/16/59/1cd61d1b-7814-4602-a4e3-8cc8de6cd1e9.jpg","author":"Conselleria d'Igualtat i Feminismes.","type":"0","location":"0","weight":116669}

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha visitat aquest dijous a Palol de Revardit el servei de cures Càpsules de Temps, una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal del Pla de l’Estany en el marc del programa TempsxCures. Càpsules de Temps és un servei de cura infantil que es desenvolupa de manera itinerant en diferents equipaments lúdics de la comarca i que té com a objectiu garantir el dret a les cures dels infants i promoure el dret al temps de les persones adultes que en són responsables.

El programa TempsxCures corresponsabilitza el Govern, per primera vegada a Catalunya, de la cura d’infants i adolescents de 0 a 16 anys”, ha afirmat la consellera Verge. “I ho fa tenint en compte les diferents realitats que hi ha al país, amb una aliança estreta amb les administracions de proximitat, que són qui millor coneix els recursos i les necessitats de cada territori”, ha puntualitzat.

En efecte, TempsxCures es desplega a través dels consells comarcals i els ajuntaments de municipis de més de 20.000 habitants d’arreu de Catalunya. Càpsules de Temps, que dona nom al programa al Pla de l’Estany, es desenvolupa a una desena de municipis de la comarca (Camós, Cornellà del Terri, Crespià, Esponellà, Fontcoberta, Palol de Revardit, Porqueres, Sant Miquel de Campmajor i Serinyà). D’aquests, la meitat no superen el miler d’habitants, i la resta no arriben als 5.000.

Des que es va crear el Departament, hem tingut molt present que els serveis públics han de ser accessibles per a tota la població de Catalunya, visqui on visqui”, ha recordat la consellera. En aquest sentit, Verge ha destacat “la flexibilitat del programa TempsxCures, que permet que siguin els serveis i no les famílies qui hagi de desplaçar-se”. De fet, “Càpsules de Temps és un clar exemple de l’aposta d’aquest Govern per l’equitat territorial”, ha conclòs la consellera.

Càpsules de Temps és un servei amb vocació universal, al qual les famílies interessades poden accedir si ho demanen prèviament. Ofereix un servei de cura d’infants de 2 a 11 anys, que s’amplia fins als 16 anys en cas d’infants i adolescents amb necessitats educatives especials.

Col·laboració institucional per a la sortida de situacions d’irregularitat administrativa

Prèviament a la visita del servei Càpsules de Temps, la consellera s’ha trobat al llarg del matí amb representants d’institucions i entitats que treballen en matèria de migracions, refugi i antiracisme a Girona i el Pla de l’Estany.

Al Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Verge ha pogut conèixer la feina que desenvolupa el servei de primera acollida de l’ens. Entre altres iniciatives, el servei col·labora estretament amb la línia ACOL del programa Treball i Formació, impulsat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes. Gràcies a aquest programa, el Consell Comarcal ha pogut contractar entre els mesos de novembre i desembre un total de 7 persones migrades en situació administrativa irregular que compleixen els requisits per tramitar un arrelament social. A més de poder accedir a un contracte de 12 mesos a jornada completa, cadascuna d’aquestes persones comptarà amb 186 hores d’acompanyament i suport.

Esforç compartit en matèria de migracions, acollida i antiracisme

La jornada d'aquest dijous ha arrencat a Girona, on la consellera ha visitat la Coordinadora d'ONG Solidàries i l'entitat ECCIT. Amb la Coordinadora, que agrupa entitats de les comarques gironines i de l'Alt Maresme, Verge ha compartit la tasca que s’està desenvolupant des del Departament tant en matèria de migracions, refugi i antiracisme com en la promoció i defensa dels drets humans. Pel que fa a ECCIT, una organització que proporciona acompanyament a persones migrades i promou la defensa dels drets de les treballadores de la llar i les cures, Verge s’ha reunit amb membres de l’entitat per conèixer la seva tasca i explorar vies de col·laboració.

A Banyoles, a més de visitar el Consell Comarcal i el servei Càpsules de Temps, la consellera ha conegut també la tasca de l’Associació Món Banyoles, una entitat de dones que impulsa el bar i restaurant cooperatiu “La Porta del Món”. Aquesta iniciativa permet oferir oportunitats laborals dignes a dones en situació d’especial vulnerabilitat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia