Delegació a Barcelona

El conseller d'Educació, Josep G. Cambray, inaugura l'Escola Ernest Lluch amb el delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, i l'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, Núria Marin.

El delegat del Govern a Barcelona visita les instal·lacions de Cuina Justa i participa en la inauguració de l'Escola Ernest Lluch

query_builder   3 febrer 2023 19:00

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern a Barcelona visita les instal·lacions de Cuina Justa i participa en la inauguració de l'Escola Ernest Lluch

  1. L’entitat Cuina Justa es referma en el seu compromís amb la transformació verda i la inclusió social
  2. L’Escola Ernest Lluch ha comptat amb una inversió de 3.924.000€ del Departament d’Educació

Joan Borràs ha visitat aquest matí les instal·lacions de l’entitat Cuina Justa, situades al municipi de Sant Boi de Llobregat, a la comarca del Baix Llobregat.

A la imatge apareix el delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, a l'interior d'una cuina amb un equip de roba homologat.
El delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, visita les instal·lacions de Cuina Justa.
{"name":"2023/02/03/18/49/128588d8-44e0-4ba8-866e-f7bdf65cfaf5.jpeg","author":"Lorena Moreno","type":"0","location":"0","weight":2165081}

Es tracta d’una empresa d’economia social de la Fundació Cassià Just, que compta amb més de 25 anys d’experiència habilitant i capacitant a persones que pateixen problemes de salut mental o risc d’exclusió social. El seu objectiu principal és oferir-los oportunitats laborals dignes i sostenibles en l’àmbit de la gastronomia, així com oferir un menjar de qualitat, artesà, pròxim i saludable.

Actualment, disposen de 350 treballadors, dels quals, un 70% tenen algun tipus de fragilitat mental. Però, des de Cuina Justa fan una gran tasca per contribuir a la seva inclusió. La seva especialitat és la de formar treballadors i oferir-los una formació continuada.

Un altre dels serveis que ofereixen és el d’acompanyament en tot el procés de reinserció. Els ofereixen una estabilitat de 3 anys, però després també els fan un seguiment a l’hora d’haver-se d’introduir al mercat ordinari.

Aquesta visita ha servit al delegat per veure de primera mà com l’entitat treballa amb constància i dedicació per aconseguir complir els seus reptes. Alguns d’ells són: la creació del valor social, la generació de valor econòmic i tenir un enfocament empresarial.

Cuina Justa defensa la qualitat de les persones com un dels seus principals eixos de treball. Però, el delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, també ha pogut contrastar amb aquesta visita, el compromís que té l’entitat amb la transformació verda, un dels grans reptes del país.

La qualitat en els seus productes és un dels grans valors de l’entitat. Actualment treballen en un projecte d’horts propis de kilòmetre 0. Gestionen Cal Tudela, un camp de 4 hectàrees, que es troba dins del Parc Agrari del Baix Llobregat on hi conreen diferents productes locals.

A la imatge hi ha el conseller d'Educació, Josep G. Cambray, inaugura l'Escola Ernest Lluch amb l'alcaldessa d'Hospitalet de Llobregat, Núria Marin i el delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs. Estan tots dins d'una aula del centre.
El conseller d'Educació, Josep G. Cambray, inaugura l'Escola Ernest Lluch amb l'alcaldessa d'Hospitalet de Llobregat, Núria Marin, i el delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs.
{"name":"2023/02/03/18/46/1c1b429b-2c73-4da3-96e5-1f99fb3fc166.jpg","author":"Lorena Moreno","type":"0","location":"0","weight":108403}

Després d’aquesta visita, el delegat s’ha desplaçat a Hospitalet de Llobregat on ha tingut lloc la inauguració de l’Escola Ernest Lluch, un centre que va iniciar la seva activitat en mòduls però que gràcies a la inversió de 3.924.000 € del Departament d’Educació ja pot gaudir de les seves noves instal·lacions.

El delegat ha acompanyat el conseller d’Educació, Josep G. Cambray, i l’alcaldessa del municipi, Núria Marin. També hi ha assistit el tinent d’alcalde d’educació, David Quirós; la directora del centre, Anna Fernández; la directora de Serveis Territorials a Barcelona, Sílvia Ortiz, i tot l’equip directiu del centre.

Els diferents representants institucionals han fet un recorregut per l’escola i seguidament el conseller d’Educació, Josep G. Cambray, ha procedit a descobrir la pancarta inaugural. La jornada, finalment, també ha comptat amb l’actuació musical de la Bass Brand, un grup d’alumnes del centre.

Economia catalana
Medi ambient
Bon govern
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia