1. S'ha posat a licitació la redacció del projecte constructiu per al sanejament del municipi i del nucli de l'estació
  2. El pressupost de licitació és de prop de 102.000 euros i es disposa fins el 20 de febrer per a presentar les ofertes
  3. La comarca de l'Urgell disposa de quatre depuradores actives, que garanteixen el sanejament de més del 76% de la seva població

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) dona els primers passos per a impulsar la millora del sanejament al municipi d'Anglesola, a la comarca de l'Urgell. En aquest sentit, s'ha posat a licitació la redacció del projecte constructiu per al sanejament del municipi i del barri de l'estació, amb un import de licitació proper als 102.000 euros, i disposant fins el 20 de febrer per a presentar ofertes.

Detall d'una estació depuradora d'aigües residuals (arxiu).
Detall d'una estació depuradora d'aigües residuals (arxiu).
{"name":"2023/02/13/10/21/68cd115d-c2cc-4853-b46b-84d7524b829f.jpg","author":"ACA","type":"0","location":"0","weight":153289}

El municipi d’Anglesola no disposa actualment de sistema de sanejament i depuració en alta, per la qual cosa el projecte haurà de definir si la millor solució és construir una nova depuradora o bé connectar-se al sistema de sanejament de Tàrrega.

En la redacció del projecte, a més de definir el millor emplaçament de la planta i garantir la qualitat de l’aigua tractada, la seva població i les projeccions de creixement per al futur, s’implantarà la metodologia de modelatge d’informació de la construcció (Building Information Modelling, BIM).

Sanejament a Catalunya

Actualment hi ha 545 depuradores en servei a Catalunya, que depuren les aigües residuals generades pel 97,1% de la població. Pel que fa a la comarca de l’Urgell, aquesta disposa de quatre depuradores en servei que garanteixen el sanejament de més del 76% de la seva població.

El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació.

1  

Imatges

Foto. Detall d'una depuradora (arxiu).

Foto. Detall d'una depuradora (arxiu). 1577964

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 136447