Salut

AQuAS

L'avaluació i la innovació en Salut es donen cita al Mobile World Congress de la mà de l'AQuAS

query_builder   24 febrer 2023 10:00

event_note Nota de premsa

L'avaluació i la innovació en Salut es donen cita al Mobile World Congress de la mà de l'AQuAS

  1. L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya exposa el nou Marc metodològic per a l’avaluació de tecnologies sanitàries digitals al 4YFN en un espai de salut coordinat amb Biocat i ACCIÓ
  2. El MWC també acollirà la primera trobada de la Subcomissió de Compra basada en valor, liderada per Rossana Alessandrello, directora de Contractació basada en valor de l’AQuAS

L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) participa enguany en el Mobile World Congress, que se celebra del 27 de febrer al 2 de març. Dins del marc del congrés internacional més influent de telefonia mòbil, té lloc el 4YFN, que acull les més destacades startups i que compta amb una àrea dedicada a la salut, on l’AQuAS, Biocat i ACCIÓ han impulsat un espai per a la promoció d’empreses amb propostes innovadores centrades en l’àmbit de la salut.

L’AQuAS, com a organisme enfocat en l’avaluació i l’anàlisi de dades per a la millora del sistema de salut, explica el nou Marc metodològic per a l’avaluació de tecnologies sanitàries digitals en què l’Agència està treballant. La iniciativa respon a la necessitat de tenir un mètode d’avaluació específic per a tecnologies digitals, a causa de les particularitats intrínseques que presenten aquest tipus de tecnologies.

Aquest marc se centra en l’avaluació d’aquelles tecnologies digitals considerades productes sanitaris o dispositius mòbils que tinguin finalitats mèdiques, de salut, de benestar, o d’eficiència del sistema. Concretament, són aplicacions per a telèfons intel·ligents, dispositius portàtils, programari autònom, eines en línia per tractar o diagnosticar afeccions, prevenir problemes de salut o millorar l’eficiència del sistema i programes que es poden utilitzar per analitzar dades de dispositius mèdics, com ara escàners, sensors o monitors.

Valor en la innovació i transformació del sistema de salut

El MWC també és l’escenari escollit per a celebrar la primera trobada de la subcomissió de Compra basada en valor, de la Comissió Departamental d’Innovació i Transformació del Sistema de Salut, creada el gener de 2022 amb l’objectiu de potenciar la innovació en salut i la seva aplicació al sistema.

La subcomissió de Compra basada en valor és un dels sis grups de treball que formen part de la comissió principal. Els seus encàrrecs inclouen definir el marc metodològic per a les compres basades en el valor del sistema sanitari i crear un registre de procediments de compra que permeti, per una banda, avaluar i millorar el marc metodològic i, per altra, avaluar l'impacte d'aquestes compres en la millora de la salut i el benestar de les persones. Rossana Alessandrello, directora de contractació basada en valor de l’AQuAS, lidera la coordinació de la subcomissió.

La Comissió també és l’encarregada de coordinar l’estratègia d’ús dels fons Next Generation EU (NGEU) en l'àmbit de la salut i en el marc del projecte Next Generation Catalonia, així com dels fons procedents del marc financer plurianual 2021-2027 i del programa marc europeu en vigor, com a instruments clau per a l'adopció d'innovació i generació de transformacions en el sistema de salut promogudes des del Departament de Salut, el Servei Català de la Salut (CatSalut) i l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS).

MWC
#MWC23
#AIMeetsPeople
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia