Agents Rurals

Xarxa japonesa instal·lada en un assentament apícola

Els Agents Rurals denuncien al Segrià un furtiu per la instal·lació de tres xarxes japoneses per a la captura d'aus

query_builder   25 maig 2023 12:49

event_note Nota de premsa

Els Agents Rurals denuncien al Segrià un furtiu per la instal·lació de tres xarxes japoneses per a la captura d'aus

  1. La utilització de xarxes japoneses està totalment prohibida en ser un mètode massiu i no selectiu
  2. En l’operació s’han comissat una cadernera, tres xarxes japoneses i una arma del calibre 22, no permesa per utilitzar contra animals

El Cos d'Agents Rurals ha denunciat un presumpte furtiu per la instal·lació de tres xarxes japoneses a la comarca del Segrià amb l’objectiu de capturar abellerols (Merops apiaste), espècie protegida que s’alimenta d’insectes.

L’individu ha estat interceptat in fraganti per efectius del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme del Cos d’Agents Rurals en el moment que instal·lava les xarxes japoneses dins un assentament apícola.

L’operació va començar el passat mes d’abril quan es va detectar l’existència d’uns suports sospitosos que podrien correspondre a una activitat furtiva.

Xarxa japonesa instal·lada en l'assentament apícola{"name":"2023/05/22/14/46/c27b5640-a7fa-4da9-b378-7cb3a01aac2a.jpg","author":"Agents Rurals","type":"0","location":"0","weight":272826}

La monitorització de l’assentament va culminar el passat cap de setmana quan els agents van interceptar una persona col·locant tres xarxes japoneses en els suports localitzats. La captura d'ocells amb xarxa japonesa està totalment prohibida en ser un mètode massiu i no selectiu.

Durant la intervenció també es va localitzar una cadernera (Carduelis carduelis) que ha estat traslladada al Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Comís de l'operació{"name":"2023/05/22/14/47/7b8c30f4-139f-48bc-be11-1923c9cc85fb.jpg","author":"Agents Rurals","type":"0","location":"0","weight":180275}

A les xarxes japoneses s’ha trobat plomatge de diverses espècies protegides mortes com el puput (Upupa epops), el pardal comú (Passer domesticus), així com una papallona de la mort (Acherontia atropos).

Dins el vehicle de l’individu es va localitzar una arma semiautomàtica del calibre 22 amb un carregador. Es tracta d’una arma totalment prohibida per a fer captures d’animals. Així com una pota dissecada de mussol banyut (Asio otus), espècie protegida, com a clauer.

Es fa comís de la cadernera, l´arma i el seu carregador, les tres xarxes japoneses, i el clauer amb una part del cos d’una espècie protegida. Els Agents Rurals han aixecat les actes de denúncia i comís pertinents, que es presenten per via administrativa i també al Jutjat Penal de Lleida, per un presumpte delicte contra la fauna.


2  

Imatges

Imatge de la  xarxa japonesa instal·lada

Imatge de la xarxa japonesa instal·lada 272826

Imatge del comís de l'actuació

Imatge del comís de l'actuació 180275

Agenda rural
Biodiversitat
Medi ambient
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia