Agents Rurals

Imatge d'agent del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme

Els Agents Rurals denuncien a Lleida un furtiu per la instal·lació de dues xarxes japoneses per a la captura d'aus

query_builder   7 setembre 2023 12:50

event_note Nota de premsa

Els Agents Rurals denuncien a Lleida un furtiu per la instal·lació de dues xarxes japoneses per a la captura d'aus

  1. La captura d'ocells amb xarxa japonesa està totalment prohibida en ser un mètode massiu i no selectiu
  2. En l’operació s’han comissat una cadernera viva i 4 exemplars d’ocells protegits morts: un blauet, una oreneta vulgar, una cadernera i un pardal comú.


El Cos d'Agents Rurals ha denunciat per un delicte contra la fauna un presumpte furtiu per la instal·lació de dues xarxes japoneses per capturar aus en el terme municipal de Lleida.

Els agents van sorprendre in fraganti dues persones quan estaven a l’espera de capturar aus per aquest sistema a pocs metres de l’indret on hi havia instal·lades dues xarxes japoneses. Dels dos individus es va poder interceptar un.

La captura d'ocells amb xarxa japonesa està totalment prohibida en ser un mètode massiu i no selectiu. Utilitzar aquest art de caça és un delicte penal contra la Flora i la Fauna, segons l’article 336 del Codi Penal.

En l’operació, duta a terme per efectius del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) del Cos d’Agents Rurals, es comissa un exemplar viu de cadernera (Carduelis carduelis) dins d´un gabió, que feia de reclam per atreure d’altres exemplars d’aquesta espècie.

En les dues xarxes japoneses hi havien quedat atrapats i mort quatre exemplars d´ocells protegits: un blauet (Alcedo atthis), una oreneta vulgar (Hirundo rustica), una cadernera i un pardal comú (Passer domesticus). Les xarxes han quedat a disposició de l’autoritat judicial.

Au en una xarxa japonesa{"name":"2023/09/06/19/23/f58bb8e0-e8b4-424f-b951-2f20e83f6d90.jpg","author":"Agents Rurals","type":"0","location":"0","weight":385291}


Per part dels Agents Rurals, a més del GEVA, en aquesta operació hi ha treballat la unitat de drons RPAS del Grup de Suport Aeri, el Grup Especial Caní (GEK9) i el Grup Especial de Col·laboració amb l'Administració de Justícia (GECAJ). L’operatiu també ha comptat amb el suport de la Guàrdia Urbana de Lleida.


Agenda rural
Biodiversitat
Medi ambient
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia