Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Presentació itineraris

El Parc Natural de Cap de Creus impulsa tres itineraris d'immersió lleugera responsable

query_builder   19 juny 2023 13:33

event_note Nota de premsa

El Parc Natural de Cap de Creus impulsa tres itineraris d'immersió lleugera responsable

Els itineraris surten de cala Tamariua, Portlligat i cala Murta


Presentació dels itineraris{"name":"2023/06/19/13/27/262958b4-c180-46ac-9892-179c8ab09d55.jpeg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":374264}

El Parc Natural de Cap de Creus ha impulsat els primers itineraris d’immersió lleugera (snorkel) responsable. Es tracta de tres itineraris que s’han presentat oficialment aquest dilluns a cala Tamariua, al Port de la Selva. Des del Parc s’ha explicat que aquests nous itineraris volen ajudar a comptabilitzar l’activitat esportiva i la necessitat de conservació de la biodiversitat dels espais marins protegits.

Els punts de partida de cada itinerari es localitzen en tres cales diferents: cala Tamariua, Portlligat i cala Murtra. L’itinerari que surt de cala Tamariua té un recorregut d’entre 250 i 500 metres i ens permet conèixer els herbeis de posidònia, i també pops, garotes, esponges de mar, el bernat ermità o bancs de saupes i de llisses.

L’itinerari de Portlligat (Cadaqués) se situa en una àmplia platja que s’ha format amb l’aportació de còdols i sediments. Entre d’altres, ens permet observar l’espectacular praderia de posidònia, que arriba fins a la superfície i on viu, juntament amb d’altres espècies, l’estrella vermella. Aquest itinerari té entre 400 i 800 metres de longitud.

Finalment, l’itinerari que se situa a cala Murtra (Roses) té entre 300 i 600 metres de recorregut. Permet observar espècies de fons més sorrencs com el peix aranya, el roger, el tacó, el cogombre de mar i bancs de saupes i castanyoles, entre d’altres.

El Parc Natural ha editat un llibret amb tota la informació sobre aquests itineraris i consells per a una pràctica d’aquest esport més responsable amb el medi natural i la seva biodiversitat.

1  

Imatges

Imatge de la presentació dels itineraris

Imatge de la presentació dels itineraris 374264

1  

Fitxers adjunts

Llibret informatiu sobre els itineraris d¿immersió lleugera responsable

Llibret informatiu sobre els itineraris d¿immersió lleugera responsable
PDF | 19159776

Acció climàtica
Medi ambient
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia