1. Aquesta eina permet conèixer la distribució que s’ha fet dels recursos que arriben a Catalunya procedents de totes les administracions (Generalitat, govern central i altres organismes públics).
  2. Consellera Mas Guix: “El Govern fa un exercici de transparència inèdit i novedós sobre el desplegament i l’arribada d’aquests fons a Catalunya
  3. Els filtres que ofereix el cercador permeten a l’usuari personalitzar la seva experiència de visualització i classificar la informació per comarques, vegueries, àmbit sectorial, any de publicació o beneficiaris, entre d’altres


Mapa dels fons Next Generationa  Catalunya
Mapa dels fons Next Generationa Catalunya
{"name":"2023/06/28/10/57/442255ae-4147-42fd-8ff2-ad7539f4dc95.jpg","author":"Departament d'Economia i Hisenda","type":"0","location":"0","weight":"847174"}

El Departament d’Economia i Hisenda ha fet públic avui el mapa interactiu dels fons Next Generation EU a Catalunya, amb el qual es pot veure com s’estan distribuint municipi a municipi els fons procedents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR). Una iniciativa que la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, ha qualificat d’”exercici de transparència inèdit i novedós sobre el desplegament i l’arribada d’aquests fons a Catalunya”. En una resposta oral a la sessió de control al Govern que ha tingut lloc aquest matí al Parlament de Catalunya, Mas Guix ha destacat que “no coneixem cap territori de l’estat, com també fent una mirada europea, que estigui aportant a dia d’avui tantes dades com ho estem fent nosaltres”.

Aquesta eina interactiva i visual agrupa tota la informació dels recursos que arriben a Catalunya procedents de les diferents administracions que canalitzen aquests fons europeus (Generalitat, govern central i altres organismes públics). Per fer-ho, la Generalitat ha fet un esforç per obtenir la informació disponible en diferents bases de dades i les ha consolidat en un mateix gràfic.

La informació que apareix al mapa s’actualitzarà periòdicament i permet conèixer la distribució que s’ha fet d’aquests recursos, a través de les convocatòries, a les diferents àrees geogràfiques del territori, ja sigui per vegueries, per comarques o per municipis. En definitiva, una representació gràfica de com s’estan utilitzant els fons per transformar l’economia catalana que el Departament posa a disposició de la ciutadania en un exercici de transparència pioner.

El mapa conté dades de les convocatòries resoltes i situa al territori els fons captats per ens locals, empreses, centres de recerca, centres de formació o altres entitats, ubicats en aquell punt geogràfic concret. No té en compte les licitacions ni les concessions directes de les administracions a altres entitats del sector públic.

Per elaborar aquest mapa, la Direcció General de Fons Europeus i Ajuts d’Estat ha extret i processat la informació publicada fins al 12 de maig del 2023 a les resolucions definitives d’atorgament publicades a l’e-tauler de la Generalitat, la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS) i les pàgines web dels ministeris i altres entitats convocants. No es comptabilitzen les resolucions provisionals ni les propostes de resolució definitives.

Els filtres que ofereix el cercador permeten a l’usuari personalitzar la seva experiència de visualització. Així, es pot classificar la informació per:

  1. Tipologia de convocatòries: publicades per la Generalitat, per l’Estat o per ambdues administracions
  2. Any de publicació de la resolució d’atorgament: 2020, 2021, 2022 o 2023
  3. Àmbit sectorial: qualsevol dels 26 components del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR)
  4. Òrgan convocant: els departaments de la Generalitat o els ministeris en el cas de les convocatòries publicades per l’Estat
  5. Tipologia de beneficiari classificada en tres nivells: un primer nivell que diferencia entre entitats públiques o privades. Un segon que identifica el col·lectiu al qual pertany el beneficiari (centres de recerca i/o formació, empreses, corporacions locals, entitats sense ànim de lucre, etc.) i un tercer que permet buscar perceptors de fons més específics, com ara ajuntaments, consells comarcals, diputacions, consorcis, universitats, entre altres.
  6. Entitat beneficiària: totes les entitats que han rebut fons a Catalunya
  7. Territori: el cercador permet filtrar per vegueria, comarca o municipi

1  

Imatges

Mapa amb la distribució territorial dels dels fons Next Generation a Catalunya

Mapa amb la distribució territorial dels dels fons Next Generation a Catalunya 847174

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 92882