Els cinc joves guanyadors rebran la formació d’una vintena d’artistes emergents i professors de prestigi en el marc del programa KLK

Un total de cinc joves cantants de música urbana en català participen aquest cap de setmana en una estada creativa i formativa a l’alberg Coma-ruga Xanascat (Baix Penedès), on aprendran noves tècniques gràcies a les masterclass i mestratge d’una vintena de professors i artistes en actiu.

La directora general de l'ACJ, Laia Girós, amb els joves de KLK{"name":"2023/09/30/17/58/0b7d77b4-db4b-450a-b926-702018c5a341.jpeg","author":"Joventut","type":"0","location":"0","weight":252352}

Amb el nom de KLK, aquesta iniciativa arriba enguany a la seva quarta edició iés organitzada per Nigiris.cat amb el suport del’Agència Catalana de la Joventut—a través del Carnet Jove i de la xarxa d’albergs Xanascat. Un total de 31 joves amb Carnet Jove han participat a la proposta tot enviant les seves demostracions de música urbana en català d’estils tan diferents com ara reggaeton, dembow, trap, hip-hopoarorbeat.

De tots ells, l’organització ha escollit els cinc joves amb els noms artístics de Ill (@illwavs), Jupyker (@jupyker_), Cürial (@curialoficial), Nilsu (@nilsuu.lp) i @cappecappecappecappecappe. Gràcies a aquesta selecció, els joves s’allotjaran a l’alberg del 29 de setembre a l’1 d’octubre on rebran masterclasses i xerrades.

En concret, els joves rebran formació en qüestions com són la cultura musical, a càrrec de Rodrigo Laviña (Atversaris, ExtrañoWeys); producció de directe, amb el mestratge de Flautek (31 Fam); producció musical, que durà a terme Daax (FlashyIceCream, Santa Salut i Switeme); classes d’escriptura de cançons amb Fetitxe (Versembrant); i classes de mix i masteringamb Panxi Badi (Ferran Palau, Núria Graham i el Petit de Cal Eril). Així mateix, les jornades també comptaran amb la participació d’artistes emergents com són Cloe, Vern alder, Tresorclique, Avant, Cürial, Nilsu, Iill, Jjupyker i Cappe. 

L’objectiu del programa i de les jornades de KLK, que avui ha rebut la visita de la directora general de l’ACJ, Laia Girós i Barrés, és fomentar la cultura urbana en llengua catalana entre els joves. “Des del Govern estem determinats a promoure i estendre l’ús social del català, i iniciatives com KLK són claus per fer-hoen l’àmbit de la cultura juvenil urbana, i més concretament en l’àmbit musical”, ha declarat Girós.

2  

Imatges

Imatge de les jornades KLK

Imatge de les jornades KLK 306715

La directora general de l'ACJ, Laia Girós, conversant amb els joves participants al KLK

La directora general de l'ACJ, Laia Girós, conversant amb els joves participants al KLK 721975