Incasòl

Imatge façana Reus

El Govern compra 32 habitatges de la Caixa a Reus per a destinar-los a lloguer social

query_builder   12 desembre 2023 13:23

event_note Nota de premsa

El Govern compra 32 habitatges de la Caixa a Reus per a destinar-los a lloguer social

  1. L’INCASÒL inverteix 3,2 milions d’euros en la seva adquisició i rehabilitació
  2. Aquesta adquisició s’inscriu en l’objectiu del Govern de comprar habitatges ja construïts propietat de grans tenidors per a destinar-los a les famílies amb més necessitats d’habitatge


La secretària d’Habitatge del Departament de Territori, Marina Berasategui Canals i la directora de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), Maria Sisternas Tusell, han visitat aquest matí la promoció de 32 habitatges situada al carrer Bernat Torroja, 12, de Reus que l’INCASÒL ha comprat a Immo Criteria Arrendamiento III, SLU per a destinar-los a lloguer social.

A més dels pisos, també s’han adquirit els trasters i les places d’aparcament vinculats. El preu de la compra és de 3.053.000 euros i l’INCASÒL invertirà uns 151.000 euros en la seva adequació. La previsió és que les obres de rehabilitació, que consistiran en actuacions de manteniment i conservació derivades de l’ús normal dels habitatges, puguin estar enllestides durant el segon trimestre del 2024.

La promoció és un edifici plurifamiliar de 90 habitatges construït l’any 2011, distribuïts en planta baixa i sis plantes pis, amb dues plantes soterrani on es troben els aparcaments i trasters. Els 32 habitatges que adquireix l’INCASÒL es troben repartits en les diferents plantes de l’edifici, compten amb una superfície útil que oscil·la entre els 53 i els 60m2 i estan formats per dos dormitoris, llevat de l’habitatge adaptat per a persones amb mobilitat reduïda que compta amb un, cuina oberta, un bany i zona de rentat interior.

Un cop els habitatges estiguin adequats per entrar-hi a viure, serà l’Agència de l’Habitatge de Catalunya qui gestionarà l’adjudicació dels habitatges a les famílies inscrites al Registre de sol·licitants d’habitatge amb protecció oficial, establint els criteris d’accés juntament amb l’Ajuntament de Reus.

Amb aquesta operació, el Govern, mitjançant el departament de Territori i l’INCASÒL, haurà adquirit ja 193 habitatges propietat de grans tenidors per a destinar-los a lloguer social: 98 a Vilanova i la Geltrú; 19 a Constantí; 24 a Salt; 20 en dues promocions de Valls, i 32 a Reus. Tots aquests pisos formen part del programa del Govern per impulsar la incorporació de 10.000 habitatges al parc de lloguer social de Catalunya fins al 2026 a través de diferents vies, una de les quals és, precisament, la compra directa d’edificis d’habitatges ja construïts o en construcció. Amb aquestes actuacions, el Govern, a més de mobilitzar habitatges buits, també fomenta la renovació urbana.

2  

Imatges

Imatge de l'edifici

Imatge de l'edifici 267608

Visita habitatges

Visita habitatges 64334

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 455233

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia