Territori

autobusos Gironella

Territori posa en funcionament la nova estació de busos de Gironella

query_builder   22 febrer 2024 15:18

event_note Nota de premsa

Territori posa en funcionament la nova estació de busos de Gironella

Gironella autobusos{"name":"2024/02/22/15/09/b752ee02-f074-44a0-a03e-1274aaf6d1ed.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":233161}


  1. La consellera Ester Capella i Farré inaugura la nova instal·lació, que permet millorar el nivell de servei a les persones usuàries i promoure l’ús del transport públic


  1. Els treballs han comptat amb un pressupost de 835.000 euros

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha inaugurat la nova estació d’autobusos de Gironella, que entrarà demà en funcionament. Aquesta instal·lació permet millorar el nivell de servei a les persones usuàries i promoure l’ús del transport públic, així com afavorir la connectivitat del municipi. L’obra, amb un pressupost de 835.000 euros, compta amb finançament del fons Next Generation. Es preveu que l’estació registri més de 75.000 persones usuàries anualment.


Aquesta actuació “representa una millora notable en la prestació del serveid’autobús i la comoditat de les persones usuàries” a Gironella, ha remarcat la consellera, que ha emmarcat la nova instal·lació en les polítiques del Govern “per fer arribar un transport públic de qualitat arreu del país, i amb una oferta que s’adeqüi a les necessitats de cada indret”. En aquest sentit, la consellera de Territori ha subratllat que “el transport públic és clau per a garantir un dret que és bàsic i essencial, que és el dret a la mobilitat, a l’accessibilitat i en un context de grans reptes, els reptes ambientals i també els energètics”. I, en aquest sentit, “el transport en autobús és una de les peces fonamentals de l’oferta de transport públic”


La nova instal·lació dota Gironella, que compta amb diverses parades, d’una estació o parada central d’autobusos. Ubicada a l’Avinguda de Catalunya, disposa de quatre andanes, de tal manera que fins a quatre autobusos hi podran accedir simultàniament.


L’obra ha comportat la reurbanització de tot l'àmbit; s’ha creat un vial paralꞏlel a l'avinguda de Catalunya i una nova vorera que serveix de separació entre la zona d'aturada d'autobusos i l'avinguda, alhora que s’ha mantingut la connexió amb la vialitat existent. En les noves voreres a l'àmbit de l'estació, s’han disposat diverses zones enjardinades delimitades amb xapa d’acer.


A la zona d'aturada d'autobusos, s’han col·locat dues pèrgoles en estructura metàl·lica d’acer, per a crear zones d'ombra i donar protecció als vianants i passatgers en cas de pluja. Així mateix, s’ha construït una marquesina, amb una estructura en acer amb un tancament envidrat, com espai per a l’espera de les persones usuàries.

L’estació disposa de carregadors per a telèfons mòbils, aparcament per a bicicletes, aparcament amb carregadors per a patinets elèctrics, un monitor informatiu amb els horaris dels autobusos i diverses càmeres de seguretat. També s’ha renovat tot l'enllumenat en l’àmbit de la nova parada.

estació busos Gironella{"name":"2024/02/22/15/14/789b3906-daf5-4d59-8b41-d30474b74e18.jpeg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":251194}


Les línies d’autobusos que circulen pel municipi són la L0393 que uneix la Farga de Moles amb Barcelona; la L0414 que uneix La Pobla de Lillet i Cambrils; la L0462 que uneix Llívia i Barcelona; la L1596 que uneix Prats de Lluçanès i Berga; la L0225 que uneix La Pobla de Lillet i Barcelona; i la L0157 que uneix Gironella i Berga. A banda, també hi ha les línies de transport a la demana que uneixen, respectivament, Montclar i la Quar amb Gironella.

2  

Fitxers adjunts

Fotografia

Fotografia
PDF | 1083292

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 1083292

Mobilitat
Infraestructures
Transport públic
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia