Presidència

Catalonia Connects Us - MWC

Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital

'Catalonia Connects Us' presenta les últimes innovacions dels serveis públics de la Generalitat al Mobile World Congress

query_builder   26 febrer 2024 10:04

event_note Nota de premsa

Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital

'Catalonia Connects Us' presenta les últimes innovacions dels serveis públics de la Generalitat al Mobile World Congress

  1. Una oficina mòbil, amb tecnologia digital avançada, per apropar l’Administració a llocs rurals que no disposen d’Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC)

Els projectes de transformació digital, basats en innovació, que desenvolupa el govern català, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, es poden visitar al Mobile World Congress (MWC), del 26 al 29 de febrer, a l’estand 'Catalonia Connects Us', situat al pavelló 'Digital Catalonia'.

L’estand 'Catalonia Connects Us' posa focus en la innovació i els serveis públics pensats per ser més propers i àgils, a través de projectes que lidera la secretaria amb l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) i i2CAT. En aquest sentit, s’exposa el projecte de l’Oficina mòbil, una oficina que encara està en fase de disseny i que recorrerà Catalunya oferint serveis de suport a la tramitació i disposarà de tecnologia de telecomunicacions avançada per garantir la connectivitat des de qualsevol ubicació. En el seu pla pilot, l’Oficina mòbil començarà donant serveis a Terres de l’Ebre.

Al MWC hi podrem veure i experimentar:

  1. L’Administració al servei de les persones. Una persona estarà disponible per oferir informació relacionada amb gestions amb l’Administració. El Govern impulsa un model d’atenció ciutadana que té com a objectiu principal garantir l’acompanyament a les persones i fer més accessibles els tràmits. Per aconseguir-ho, inclou nous serveis d’assistència a la ciutadania, a través d’una atenció omnicanal (tan presencial com en línia) que té com a objectiu revertir l’escletxa digital i garantir l’equitat. El projecte de l’oficina mòbil és una mostra d’aquest model d’atenció ciutadana més proper.
  2. La identificació digital per operar amb l'Administració. Seràpossible donar-se d’alta de l’IdCAT mòbil, un servei de videoidentificació digital per poder operar amb l’Administració assegurant la integritat i la confidencialitat de les dades que es trameten.
  3. Una mostra de connectivitat sense límits. S’exposa la “motxilla” de connectivitat amb l’antena Starlink, una infraestructura amb el qual comptarà l’oficina mòbil, i consta d’un sistema capaç d’aprofitar tota la cobertura existent en un lloc i millorar significativament l'amplada de banda quan la connexió és limitada.

Catalunya ens connecta amb innovació

La tecnologia i les telecomunicacions ofereixen oportunitats de transformació i democratització d’accés als serveis públics digitals, en aquest camí, la innovació funciona com a palanca transformadora. L’estand al MWC forma part del conjunt d’accions de la campanya Catalunya ens connecta, una via de difusió que permet explicar les diferents línies de transformació digital que impulsa el Govern en benefici del conjunt del país.

Des del MWC es podrà veure una mostra de les possibilitats que ofereix la innovació per respondre als reptes de l’Administració en l’era digital Amb la voluntat de continuar treballant en aquesta línia, el secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital, Marc Realp, es reuneix amb entitats públiques i privades d'arreu del món, en el marc del congrés internacional, per tal d'intercanviar coneixement i propiciar la col·laboració per impulsar la transformació de l’Administració basada en la innovació.

Més informació:

  1. Web MWC20 booth `Catalonia connects us’
  2. AOC idCAT mòbil
  3. Web suport a la tramitació
“Motxilla” de connectivitat amb antena Starlink
“Motxilla” de connectivitat amb antena Starlink
{"name":"2024/02/23/14/38/cf3dd91e-4afd-47f9-8cf0-d8f96fd09f22.JPG","author":"“Motxilla” de connectivitat amb antena Starlink","type":"0","location":"0","weight":2391605}


1  

Imatges

Catalonia Connects Us al MWC24

Catalonia Connects Us al MWC24 179764

Innovació
Digitalització
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia