Salut

La directora de Cures Infermeres exposa les claus del Pla d'acció de la professió infermera.

La Regió Sanitària Camp de Tarragona reuneix les infermeres per explicar el nou pla d'acció del Departament

query_builder   17 abril 2024 17:00

event_note Nota de premsa

La Regió Sanitària Camp de Tarragona reuneix les infermeres per explicar el nou pla d'acció del Departament

  1. Consta de 43 mesures que busquen potenciar l’autonomia, la visibilitat en la presa de decisions i l’impacte social del sector
  2. Un centenar de professionals s’ha aplegat en una trobada amb la directora de cures infermeres del sistema nacional de Salut, Carme Planas

Un centenar de professionals relacionades amb l’àmbit de la Infermeria s’ha aplegat aquest dimecres a la tarda per conèixer els detalls del Pla d’Acció del Departament de Salut per a la professió d’infermera. La jornada s’ha celebrat a la sala d’actes del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona i ha comptat amb la participació de la directora de cures infermeres del sistema nacional de Salut, Carme Planas.

El pla defineix 17 prioritats, 43 accions, i un calendari de 12 mesos per reforçar la millora de la professió infermera. Amb aquest objectiu, el mes de febrer va constituir-se una comissió que aplega el consell de col·legis, els col·legis i les associacions d’infermeria. La comissió garanteix el compliment de les accions amb reunions cada tres mesos.

Perquè les infermeres disposin d’un paper cabdal cal nodrir-les d’eines, reconeixement i condicions que fomentin l’autonomia i el potencial, així com el desenvolupament de la seva tasca i la visibilitat que tenen en la presa de decisions. Són accions bàsiques per implementar el benestar, la salut de les persones i l’impacte social de les infermeres. En aquesta línia, els cinc àmbits de treball són: impacte en salut i benestar; desenvolupament de la professió; ordenació i planificació professional; promoció de la formació i la recerca infermera; reconeixement i reforç del lideratge infermer en la presa de decisions.

De tot això n’ha parlat la mateixa Carme Planas: “disposar d’un full de ruta és primordial per fer front als reptes del sistema i de les professionals i garantir així uns serveis òptims per a la població. El pla és una eina essencial per reforçar el compromís envers el sistema de salut”.

Per la seva banda, la gerenta de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Imma Grau, que és diplomada en Infermeria i antiga directora d'Infermeria i Serveis Assistencials de l'Hospital Sant Joan de Reus, ha fet balanç del primer any del Comitè de Direccions d’Infermeria a la Regió, una proposta pionera al país i que acosta les infermeres a la presa de decisions al territori: “gràcies a aquesta proposta, la Infermeria juga un paper important en la planificació futura. De primera mà, les professionals reben informació sobre el desplegament de les nostres polítiques i tenen, per fi, l’oportunitat de participar-hi implicant-se directament”, ha destacat.

En la seva exposició, Grau ha repassat les principals conclusions de l’enquesta proporcionada als comandaments intermedis dels diferents proveïdors al territori que, de manera unànime, consideren útil l’existència del Comitè de Direccions d’Infermeria. També volen que es continuïn incrementant les accions orientades a Infermeria.

2  

Imatges

La directora de Cures Infermeres exposa les claus del Pla d'acció de la professió infermera.

La directora de Cures Infermeres exposa les claus del Pla d'acció de la professió infermera. 1208328

Carme Planas i Imma Grau durant la jornada amb les infermeres.

Carme Planas i Imma Grau durant la jornada amb les infermeres. 4262626

Sistema de salut
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia