Direcció General de Comunicació

Ciberseguretat

Creix un 16% el volum de negoci de la ciberseguretat a Catalunya, i supera els 1.200 M€

query_builder   22 maig 2024 18:54

event_note Nota de premsa

Creix un 16% el volum de negoci de la ciberseguretat a Catalunya, i supera els 1.200 M€

  1. Segons un estudi de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i ACCIÓ, en els darrers cinc anys ha crescut un 50% el nombre d’empreses que s’hi dediquen
  2. Catalunya es consolida com un pol d’atracció en aquest sector i es troba entre les cinc regions d’Europa que capten més inversió estrangera en l’àmbit de la ciberseguretat
  3. L’informe alerta de l’augment de l’ús de la IA amb finalitats malicioses

El sector de la ciberseguretat a Catalunya genera un volum de negoci de 1.200 milions d’euros (dades 2022, les darreres disponibles), un 16% més que l’any anterior i la xifra més alta de la sèrie històrica. És una de les principals conclusions de l’informe anual ‘La ciberseguretat a Catalunya’, elaborat pel Govern a través de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i ACCIÓ, segons el qual el territori català es consolida com una de les regions capdavanteres a Europa en aquest àmbit.

L’estudi, que es presenta aquesta setmana en el marc del congrés IOT Solutions World Congress al recinte de Fira de Barcelona a l’Hospitalet de Llobregat, subratlla el creixement d’aquest sector a Catalunya. Així, apunta que actualment està format per 516 empreses catalanes, un augment del 50% en els darrers cinc anys, que generen 9.458 llocs de treball qualificats.

La gran majoria de les empreses que es dediquen a la ciberseguretat a Catalunya són petites i mitjanes (85,3%) i un 27,5% exporta els seus serveis. Pel que fa a la facturació per empresa, un 54,5% supera el milió d’euros i un 24,2% registra més de 10 milions d’euros anuals.


Catalunya, capdavantera a Europa

En l’àmbit del posicionament internacional, l’estudi revela que Catalunya és la tercera regió de la Unió Europea que ha captat més projectes d’inversió estrangera el 2023. En total s’han atret més de 66 milions d’euros que han suposat la creació de 400 nous llocs de treball. Destaquen inversions de multinacionals com T-Systems, getronics o aDvens.

A banda de la presència de multinacionals com CISCO, IBM o Microsoft, l’estudi subratlla la presència a Catalunya d’una dotzena d’estudis de grau, màster i postgrau especialitzats en la ciberseguretat, així com una cinquantena d’estudis de formació professional. També destaca l’existència de centres tecnològics i instituts de recerca de primer nivell com i2Cat, Eurecat, el Centre de Visió per Computació (CVC), el Barcelona Supercomputing Center (BSC) o el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya.

3  

Fitxers adjunts

Ciberseguretat a Catalunya 2024 (CAT)

Ciberseguretat a Catalunya 2024 (CAT)
PDF | 3378892

Informe tecnològic Ciberseguretat a Catalunya 2024

Informe tecnològic Ciberseguretat a Catalunya 2024
PDF | 5920453

Ciberseguretat a Catalunya 2024 (ENG)

Ciberseguretat a Catalunya 2024 (ENG)
PDF | 3303399

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia