Territori

BRCAT Caldes

Territori sotmet a audiència pública el projecte del corredor de bus ràpid i la nova via ciclista a la C-59

query_builder   13 juny 2024 10:11

event_note Nota de premsa

Territori sotmet a audiència pública el projecte del corredor de bus ràpid i la nova via ciclista a la C-59

BRCAT Caldes C-59{"name":"2024/06/13/10/13/d2cdaf2b-00b0-489f-bbfb-4a4c752147c5.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":52521}


  1. L’actuació permetrà millorar les prestacions dels serveis d’autobús i afavorir la mobilitat activa en l’eix entre Caldes de Montbui i Palau-solità i Plegamans


  1. Un cop finalitzat el tràmit, s’impulsarà la licitació de les obres, valorades en 15 MEUR


El Departament de Territori ha iniciat el tràmit d’audiència pública del projecte de bus ràpid (BRCAT) i de via ciclista i per a vianants a la C-59 entre Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui (eix de la riera de Caldes). Aquesta actuació té com a objectiu configurar entre aquests nuclis urbans un corredor de priorització dels autobusos que permeti millorar les prestacions del transport públic i d’un eix que potenciï la mobilitat activa i sostenible.

El projecte comportarà una transformació d’aquest corredor, per on circulen actualment uns 30.000 vehicles diaris, i que, pel que fa a l’autobús, registra un total de 287 expedicions diàries, amb 3.750 persones usuàries diàriament. El projecte preveu la construcció de més de 4 quilòmetres de carril d’ús exclusiu per a l’autobús --2,5 km en sentit sud i 1,6 en sentit nord. Així mateix, inclou la configuració d’una via per a vianants i ciclistes de 3,3 quilòmetres de longitud.

A més de la implantació d’una nova plataforma per als serveis de bus i de la via ciclista, el projecte inclou també:

  1. Millora de les parades d’autobús existents amb la creació d’apartadors.
  2. Millora de la seguretat viària amb les actuacions següents:
  3. Construcció d’una rotonda a l’actual intersecció en T entre la C-59 i l’avinguda de Pi i Margall, a Caldes de Montbui.
  4. Transformació en rotonda de l’actual intersecció en T a l’accés al nucli de població de Can Valls
  5. Eliminació del gir a esquerres d’accés a la C-59 a la intersecció amb la carretera de la Diputació BV-1424
  6. Implantació d’un sistema de contenció per separar els sentits de circulació
  7. Pas semaforitzat amb polsador a les parades d’autobús de la C-59
  8. Millores puntuals en les rotondes per afavorir la fluïdesa del trànsit, com la implantació de doble carril d’entrada a les rotondes, i la construcció d’un nou ramal de connexió directa des de l’avinguda Catalunya (B-143) cap a la C-59 en sentit Barcelona, a la rotonda nord de Palau-solità i Plegamans.
  9. Millora del drenatge de la C-59 a l’entorn de la rotonda de Palau-solità i Plegamans, amb l’execució d’un canal de drenatge per evitar inundacions al marge esquerre de la carretera a l’entorn de la rotonda de Palau-solità i Plegamans.
  10. Mesures d’integració ambiental, com la disposició d’una pantalla acústica als habitatges del c/Marià Jesús Francès Bravo, a l’àmbit de la rotonda de Palau-solità i Plegamans, i hidrosembres i plantacions.
  11. Millora del ferm i d’altres elements funcionals de la carretera --senyalització, drenatges, barreres de seguretat.

Aquesta actuació suposarà una millora molt significativa en el temps de viatge del transport públic –dels 9 minuts actuals als 4 previstos en hora punta de matí-- tot mantenint les prestacions actuals al vehicle privat. El projecte optimitza la configuració viària per a garantir un correcte funcionament del trànsit i preveu captar un miler de nous usuaris per al transport públic i la bicicleta, el que contribuirà a la descarbonització de la mobilitat en aquest entorn.


El Departament sotmet el projecte al tràmit d’audiència pública a les persones i els organismes i administracions concernides en el projecte, durant un període de 15 dies hàbils, perquè puguin presentar les propostes i observacions que considerin convenients. Un cop finalitzat aquest tràmit, s’impulsarà la licitació de les obres.

1  

Imatges

Esquema actuació

Esquema actuació 52521

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 408641

Mobilitat
Infraestructures
Transport públic
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia