Territori

Tàrrega estació autobusos

Tàrrega estrenarà nova estació de busos intermodal la primavera de l'any que ve

query_builder   19 juny 2024 11:09

event_note Nota de premsa

Tàrrega estrenarà nova estació de busos intermodal la primavera de l'any que ve

Tàrrega autobusos estació {"name":"2024/06/19/11/05/bc200023-a57e-4a2b-9107-d567eaa67091.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":286876}


  1. La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, visita les obres de la nova instal·lació, que compten amb una inversió de 3,5 MEUR
  2. Ubicada davant de l’estació del tren, permetrà crear un nou espai públic, facilitar la connectivitat amb l’entorn i potenciar la intermodalitat en el transport
  3. El Departament incorpora noves expedicions a la línia de bus entre Tàrrega i Agramunt per afavorir la mobilitat laboral i d’estudiants

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat les obres de construcció d’una nova estació d’autobusos a Tàrrega, que suposaran una inversió de 3,5 MEUR. La nova instal·lació, davant de l’estació de tren, permetrà potenciar la intermodalitat bus-tren i crear un nou espai públic que facilitarà la mobilitat urbana. La nova estació, en un 35 %de la seva execució, entrarà en funcionament la primavera de l’any que ve i es preveu que registri unes 113.000 persones usuàries de la dotzena de línies que tenen parada a la capital de l’Urgell.


“L’autobús és una peça fonamental dins del sistema de transport públic per garantir el dret de la ciutadania a la mobilitat, a l’accessibilitat, a l’equilibri territorial”, ha remarcat la consellera Capella. I ha posat de relleu que “arreu del país hem anat desplegant la xarxa d’autobusos i també hi ha un element que configura també la qualitat del servei: les parades i les estacions”. La nova estació de Tàrrega “és un exemple de l’aposta del Govern per la millora del transport públic arreu del territori”, ha exposat.


En aquest sentit, la nova instal·lació representarà “un guany per a la ciutadania de Tàrrega” ja que, d’una banda, “millorarà la comoditat i la informació dels susuaris, i la comoditat i la capacitat del trànsit de les 12 línies interurbanes” que hi operen i, de l’altra, “configurarà un espai públic, recosirà l’estació de bus i l’estació de tren amb el nucli urbà”. Així mateix, permetrà “millorar la mobilitat dins del nucli urbà”, ha assenyalat la consellera de Territori.


Edificació semisoterrada


La nova estació de busos de Tàrrega ocuparà una superfície d’uns 5.000 m2, a la banda nord de les vies, al carrer Santes Espines i substituirà l’actual, que està situada al carrer de Migdia; constarà d’una platja de set andanes per a l’estacionament d’autobusos i una edificació de planta baixa per a donar servei a les persones usuàries. El tret més destacable és que aquesta edificació estarà semisoterrada, de tal manera que la seva coberta s’urbanitzarà per a crear un nou espai públic a nivell del carrer de les Santes Espines, que, a més, permetrà connectar millor diversos punts d’interès urbà.


L’edifici de l’estació serà al mateix nivell que les andanes i acollirà la sala d’espera i altres serveis per a les persones usuàries. Aquesta sala d’espera tindrà un tancament de vidre. L’estació disposarà de panells electrònics informatius i sistema de megafonia i videovigilància. L’obra també inclou els elements de drenatge i la construcció d’un dipòsit de laminació per a la nova estació d’autobusos.


Les obres van començar a l’octubre de 2023; fins al moment, s’han dut a terme les tasques de moviments de terres, les estructures de contenció de terres i la cimentació tant de la marquesina com de l’edifici de viatgers. Així mateix, s’ha executat també el drenatge superficial de l’estació i s’ha fet la perforació sota la via per a connectar el drenatge de l’estació amb el drenatge municipal al carrer del Segle XX, a l’altre costat de la via.


Actualment, s’estan executant els treballs de preparació per a formigonar la llosa que cobreix les andanes i es treballa també en tasques de formigonat del dipòsit de laminació. Pròximament, finalitzarà l’obra civil a la zona de les andanes i del dipòsit de laminació i s’iniciaran els treballs d’instalacions i d’arquitectura a la zona de l’edifici de viatgers.


La construcció de la nova estació d’autobusos compta amb finançament dels fons europeus Next Generation. El Departament de Territori i l’Ajuntament de Tàrrega tenen subscrit un conveni pel qual l’Ajuntament ha cedit a la Generalitat els terrenys per executar les obres i, un cop finalitzades, l’empresa pública CIMALSA gestionarà la instal·lació.


Millora de la connexió en bus entre Tàrrega i Agramunt


El Departament de Territori afegirà, a partir de l’1 de juliol, tres noves expedicions d’anada i tornada de dilluns a divendres feiners entre Tàrrega i Agramunt recollint les peticions formulades en aquest sentit pels municipis, per a millorar els horaris i afavorir la mobilitat laboral i dels estudiants.


Les noves sortides des de Tàrrega seran a les 8:00 h, 14:00 h i 15:30 h, i des d’Agramunt seran a les 8:55 h, 14:55 h i 16:25 h. Els dos municipis, per tant, quedaran connectats per un total de set expedicions els dies feiners.


Els trajectes entre Tàrrega i Agramunt, i també els que ja funcionen actualment entre Tàrrega i Artesa de Segre, es faran en un autobús de 38 places.


2  

Imatges

Fotografia

Fotografia 286876

Fotografia

Fotografia 211521

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 555909

Mobilitat
Infraestructures
Transport públic
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia