1. El pla, de tres anys, inclou l’elaboració de plans, formació, coordinació amb agents culturals i mesures per monitorar l’aplicació del Codi d’accessibilitat


El Govern ha acordat crear el Programa temporal per al desplegament del Codi d’accessibilitat de Catalunya en el sector cultural amb l’objectiu d’elaborar els plans d’accessibilitat i de revisar dels existents als equipaments i activitats de l’àmbit competencial del Departament de Cultura.

El Programa, amb una durada màxima de tres anys, permetrà:

  1. Elaborar i actualitzar els plans d’accessibilitat dels vuit àmbits temàtics que corresponen a les competències del Departament de Cultura.
  2. Implementar les mesures d’inspecció, control i seguiment requerides.
  3. Exercir les tasques de coordinació interna de tots els agents sectorials del Departament afectats, i també dels agents externs que hagin d’aplicar el Codi d’accessibilitat (equipaments culturals, gestors, creadors de continguts, etc.).
  4. Promoure la formació interna i l’externa per aplicar convenientment el Codi d’accessibilitat.
  5. Desenvolupar els indicadors que facin possible monitorar correctament les accions implementades i donar comptes dels avenços produïts, detectar possibles barreres al desenvolupament del Programa i proposar mesures per superar-les.

El nou Programa s’adscriu a la Secretaria General del Departament de Cultura i comptarà amb un equip de direcció, que es reunirà amb una periodicitat trimestral, amb la finalitat d’assolir la màxima coordinació entre el Departament de Cultura i la resta d’organismes que estan directament implicats en l’assoliment dels seus objectius.

El Departament de Cultura té un paper fonamental en la implementació del Codi d’accessibilitat en el sector cultural, ja que la norma li atorga la responsabilitat de garantir que tant els equipaments culturals, com els seus continguts, els seus serveis i les seves activitats siguin accessibles per a totes les persones.