Serna durant la roda de premsa
  • La reducció en la sinistralitat laboral mortal ha estat del 63% entre 2001 i 2010
  • L’objectiu fixat pel Govern de reduir la sinistralitat un 20% en aquesta legislatura s’ha assolit en registrar-se un descens del 29%
  • El Govern també ha aprovat el Pla d’atenció integral a la infància i adolescència de Catalunya 2010-2013
 
En els darrers 10 anys la sinistralitat laboral a Catalunya s’ha reduït gairebé a la meitat. Aquesta és una de les dades que es desprèn d’una sèrie d’estudis que ha elaborat el Govern sobre l’evolució de la seguretat i la salut laboral i que avui ha avaluat. Així, si en tancar-se l’any 2001 l’índex d’incidència de sinistralitat laboral -nombre d’accidents per cada 100.000 persones afiliades a la Seguretat Social- era de 8.229 a Catalunya, el setembre passat es va situar en 4.220, un 49% menys.
 
La consellera de Treball, Mar Serna, que ha comparegut a la roda de premsa posterior al Consell de Govern d’avui, ha destacat que el Govern “ha assolit amb escreix” l’objectiu que es va marcar de rebaixar un 20% l’índex d’incidència dels accidents de treball. “Ens volíem equiparar als països europeus i ho hem fet”, ha afirmat Serna, que ha recordat que invertir en prevenció de riscos laborals “no és una despesa, sinó una inversió”.
 
“Hem baixat un 29% l’índex d’incidència dels accidents de treball. És a dir, 9 punts més de l’objectiu inicialment previst. I si parlem de sinistralitat mortal, s’ha rebaixat un 52%”, ha informat la consellera Serna, tot i que ha admès que queda “molta feina a fer”. Ha defensat que “tenim empreses més competitives i menys persones que han perdut la salut i la vida gràcies a aquesta aposta decidida conjunta d’empreses i Govern en la llluita contra la sinistralitat laboral”. I aquesta “lluita decidida contra els accidents de treball”, ha afegit, ha donat resultats positius.
 
 
Reforç de la coordinació de polítiques d’infància
 
El Govern ha aprovat avui el Pla d’atenció integral a la infància i adolescència de Catalunya 2010-2013, un document que reforça la coordinació de les polítiques d’infància de tots els departaments de la Generalitat, així com d’institucions públiques, ajuntaments i consells comarcals. El Pla d’atenció integral és un instrument que planifica i ordena les polítiques, les actuacions i els serveis destinats a la infància i a l’adolescència del nostre país.
 
Impuls a les obres de la primera fase de la ronda de Mataró
 
En l’àmbit de les infraestructures, el Govern ha donat impuls a les obres de la ronda de Mataró, i n’ha aprovat la declaració d’ocupació urgent dels béns i drets afectats pels treballs de la primera fase. Aquesta infraestructura permetrà millorar la canalització del trànsit a l’entorn de la variant de la C-32 de Mataró i s’insereix en la futura ronda del Maresme, peça clau en la formació d’una vialitat alternativa a l’N-II i la C-32 per tal de millorar la mobilitat a la comarca. L’actuació abasta un tram de quatre dels set quilòmetres que tindrà la ronda de Mataró i compta amb una inversió de 59,5 milions d’euros.
 
 
Les instal·lacions de residus s’adapten a la normativa comunitària
 
El Govern està dedicant esforços tècnics i econòmics per garantir una gestió dels residus sostenible i moderna arreu del país, per això ha autoritzat una subvenció a la Mancomunitat d’Incineració de Residus Urbans de Tarragona per tal d’adequar la instal·lació de valorització energètica a les exigències de la Directiva marc sobre residus i a les condicions de l’autorització ambiental vigent. La subvenció és de 15 milions d’euros.
 
7 milions d’euros per impulsar millores pel sector forestal
 
Encara en l’àmbit de la gestió del medi natural, el Govern ha aprovat el contracte programa entre la Generalitat de Catalunya i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) per al període 2010-2013, que suposa una aportació econòmica de 6,9 milions d’euros. El CTFC té com a objectius principals el foment de la recerca, la formació i el desenvolupament tecnològic, potenciant la col·laboració entre l’administració forestal i el sector privat, i el foment del sector forestal afavorint l’equilibri territorial.

1  

Imatges

Fotografia de la consellera Serna durant la roda de premsa

Fotografia de la consellera Serna durant la roda de premsa 481

3  

Vídeos

Vídeo íntegre de la roda de premsa dels Acords de Govern

Vídeo de la consellera Serna sobre els objectius del Govern en matèria de sinistralitat

Vídeo de la consellera Serna parlant de l'acció conjunta del Govern i les empreses

2  

Fitxers adjunts

Fotografia del Consell de Govern (autor: Rubén Moreno)

Fotografia del Consell de Govern (autor: Rubén Moreno)
JPG | 531

Acords del Govern en format PDF

Acords del Govern en format PDF
PDF | 477