D’altra banda, el Govern ha autoritzat la subscripció d’un afegiment al Conveni entre la Generalitat i l’Estat per al finançament de les compensacions derivades de les reduccions de les tarifes de peatges. Aquest apèndix estableix les bases per aplicar bonificacions del 100% al futur enllaç de l’AP-7 de Gelida per als vehicles lleugers en els moviments Gelida - Sant Sadurní d’Anoia i Gelida – Vilafranca del Penedès. Seran de caràcter temporal, fins a la posada en servei d’una via alternativa lliure de peatge per als moviments dins de la comarca. Es preveu que aquesta bonificació es pugui començar a aplicar durant l’any 2011.
Impuls al Projecte SUMA’T
El Govern també ha aprovat destinar 19,9 milions d’euros a posar en marxa el Projecte SUMA’T, una iniciativa innovadora i pionera a tot l’Estat, adreçada a les persones joves en atur menors de 25 anys. Aquest programa combina accions d’orientació, formació i d’adquisició d’experiència professional en empreses. L’objectiu és que els joves desocupats millorin la seva qualificació professional i facilitar la seva inserció laboral a les empreses.
Aquesta nova iniciativa suposa que, per primera vegada, es realitzi una actuació per la inserció laboral de persones joves en empreses, utilitzant com a eina principal el contracte per a la formació. A més, es fa un acompanyament al jove al llarg de tota la durada del projecte.
La posada en marxa d’aquest pla estava a l’espera de l’aprovació definitiva de la reforma laboral, ja que el nou contracte per a la formació té avantatges tant per al treballador com per a l’empresa. En el cas del treballador, i a diferència de la modalitat anterior, durant els sis mesos que estarà contractat la mateixa protecció social que qualsevol treballador i pel que fa a l’empresa, aquest tipus de contracte està bonificat amb un estalvi del 100% de les cotitzacions a la Seguretat Social.
S’aprova el Decret que reconeix els directors de centres com a “autoritat pública”
El Govern ha aprovat el Decret de la direcció dels centres educatius públics, que enforteix la figura del director, atorgant-li més competències i més responsabilitats per liderar projectes educatius sòlids per als seus centres. El Decret reconeix el director com “autoritat pública”, per la qual cosa gaudeix de la presumpció de veracitat en els seus informes i d’ajustament a la norma en les seves actuacions.
El nou Decret no estableix un únic model per a la direcció de centres, sinó que obre les vies perquè sigui cada equip directiu qui decideixi la millor opció segons les característiques del seu centre. En aquest sentit, la norma estableix una avaluació més rigorosa de la tasca directiva, basada en uns models i protocols fixats per l’Agència d’Avaluació i Prospectiva de l’Educació. Aquesta avaluació prendrà com a referència destacada els objectius que el mateix director, en el projecte de direcció, s’havia plantejat aconseguir quan va iniciar el seu mandat.