Joaquim Nadal
 
  • Els habitatges que es cedeixin a tercers per a estades de temporada inferiors a tres mesos requeriran llicència d'activitat municipal

  • El decret defineix els estàndards de qualitat i garanties en la comercialització dels habitatges d'ús turístic

  • El Govern aportarà 58,4 milions d’euros a Fira 2000 durant el període 2010-2016

  • D’altra banda, l’executiu català dóna suport a la candidatura de Barcelona per als congressos de telefonia mòbil de la GSMA per al 2013-2017El

  • Govern amplia en més de 8.500 hectàrees l’espai d’interès natural del Moianès
 
El Govern ha aprovat avui el decret que regula l’habitatge d’ús turístic -habitatge l’ús del qual els seus propietaris cedeixen a tercers per fer-hi una estada de temporada mitjançant una contraprestació econòmica- “un decret que feia temps que s’havia plantejat”, segons ha afirmat el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que ha comparegut a la roda de premsa posterior a la reunió del consell de Govern.
 
Una de les principals novetats del decret és que els habitatges que es cedeixin a tercers per a estades de temporada inferiors a tres mesos requeriran llicència d'activitat municipal. També estan sotmesos a l’àmbit d’aplicació del decret tots els habitatges que es cedeixin a tercers més d’un cop dins el període d’un any.
 
A més, ha afegit el conseller, “aquest decret facilita l’entrada d’inspectors i agents de l’autoritat en el control del compliment de les condicions” i “llista els drets i deures de les persones titulars de la propietat, de les persones intermediàries i de les persones usuàries.
 
El decret incrementa les garanties per l’usuari, el propietari, els veïns, els municipis i permet un major control de l’administració.
 
 
El Govern aportarà 58,4 milions d’euros a Fira 2000 durant el període 2010-2016
 
 
El Govern ha signat un conveni de col·laboració amb totes les institucions que constitueixen Fira 2000 -la societat encarregada de les obres de construcció del recinte firal de Gran Via- en què s’estableixen les aportacions que serviran per finançar l’ampliació de Fira de Barcelona.
 
Segons ha explicat el conseller Nadal, “pel període 2010 - 2016 el Govern farà una aportació a Fira 2000 de 58,4 milions d’euros i que també hi faran aportacions l’Ajuntament de Barcelona (31,4 milions €), l’Ajuntament de l’Hospitalet (10 milions €), la Mancomunitat de Municipis i la Diputació”.
 
D’aquesta manera, el Govern dóna compliment a la segona fase de l’operació de finançament de les obres del recinte firal del complex de Gran Via, la qual cosa suposa una inversió total de 121 milions. Així, a banda dels 58,4 milions de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona n’aportarà 31,4; l’Ajuntament de l’Hospitalet, 10; la Mancomunitat de municipis, 11 i la Diputació de Barcelona, 10. 
 
Les aportacions de capital previstes en aquest conveni, també faran variar l’estructura accionarial de Fira 2000 SA. D’aquesta manera, l’any 2016 la participació de les institucions en l’accionariat de la Fira serà: la Generalitat tindrà el 50,76%; l’Ajuntament de Barcelona el 20,38%; les relacionades amb el món local –l’Ajuntament de l’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i la Mancomunitat– el 6,67%; i la Cambra de Comerç de Barcelona el 8,84%.
 
D’altra banda, el Govern ha subscrit el contracte programa de Fira de Barcelona per al període 2010-2013. Aquest contracte, signat entre la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i Fira Internacional de Barcelona, compta amb un pressupost de 52,2 milions d’euros, dels quals 35,9 milions seran aportats per la Generalitat.
 
 
Suport a la candidatura de Barcelona per als congressos de telefonia mòbil de la GSMA per al 2013-2017
 
El Govern ha acordat donar suport a la candidatura de la ciutat de Barcelona per ser la seu del congrés mundial de telefonia mòbil, GSMA 2013-2017, així com a les accions que emprenguin les institucions promotores d’aquesta iniciativa.
 
La celebració a Barcelona d’aquests congressos permetrà afavorir la capacitat competitiva i d’ocupació de qualitat a Catalunya, impulsar l’atracció d'empreses i de talent, facilitar l'activitat emprenedora, el desenvolupament de la recerca i la innovació avançades, el suport al sector turístic i a la consolidació de Catalunya com a organitzadora de grans fires i congressos.
 
 
S’amplia en més de 8.500 hectàrees l’espai d’interès natural del Moianès
 
El Govern ha aprovat avui el decret que modifica el Pla d’espais d’interès natural (PEIN) del Moianès, que passa de tenir 2.050,84 hectàrees protegides a tenir-ne 10.583,77.L’ampliació consisteix a incloure dins d’aquest espai els terrenys que contenen elements d’interès natural (vegetals, faunístics, hàbitats, patrimoni geològic) dels termes municipals de Moià, Santa Maria d’Oló, l’Estany, Castellcir, Collsuspina, i Muntanyola. El decret també modifica el nom de l’espai del Moianès que passa a ser espai del Moianès i la Riera de Muntanyola.
 
El Govern destina més de 58 milions d’euros a la construcció o la reforma d’11 centres educatius
 
El Govern ha aprovat avui una dotació de 58.354.972 euros per construir i ampliar 11 centres educatius d’arreu del país. Els centres, 5 escoles i 6 instituts, escolaritzaran un total de 4.850 alumnes. Les obres seran noves construccions –de diverses línees a 4 escoles i 4 instituts-, i ampliacions i substitucions a dos instituts i una escola.
 
El Govern aprova la creació de l’Oficina del Contribuent
 
El Govern ha aprovat avui el decret que regula el funcionament de l’Oficina del Contribuent, una unitat creada per defensar les garanties i els drets dels ciutadans en la seva relació amb l’administració tributària de Catalunya. L’Oficina atendrà queixes i suggeriments relacionats amb actuacions fetes per l’Agència Tributària de Catalunya, la Direcció General de Tributs i la Junta de Finances. També tramitarà les queixes i els suggeriments en matèria tributària que provinguin del Síndic de Greuges. L’Oficina del Contribuent aplicarà la fórmula de la finestreta única, és a dir, que s’hi podrà accedir a través de qualsevol de les 53 oficines liquidadores repartides per tot Catalunya.
 
Altres acords de Govern
 
El Govern ha aprovat avui destinar més de 36 milions d’euros a augmentar la competitivitat de les explotacions agràries, afavorir-ne el relleu generacional i donar resposta a les necessitats financeres de les explotacions de fruita dolça. D’aquesta manera, es dóna resposta a totes les sol·licituds presentades.
 
Una altre dels acords destacats d’avui és la signatura de dos convenis entre el Departament d'Educació i el Ministeri d’Educació per un valor de 43.303.900 euros amb l’objectiu de millorar els resultats escolars. Un dels convenis permetrà, d’una banda, seguir impulsant programes de formació de professorat, de llengües estrangeres i de lluita contra l’abandonament. L’altre dels convenis permetrà augmentar l’oferta de places a les Escoles Oficials d’Idiomes per al coneixement de l’anglès entre els joves.
 
D’altra banda, el Govern ha posat en marxa avui el portal Dades Obertes Gencat (http://dadesobertes.gencat.cat), des del qual es pot accedir a diverses informacions públiques de la Generalitat. Aquest nou portal forma part del projecte d’obertura de dades públiques de la Generalitat (Open Data), que respon al compromís del Govern d’avançar cap a la governança oberta i la transparència de l’administració.

El Govern també  ha aprovat avui una partida de 131,5 milions d'euros per a la construcció de tres residències:
Residència i Centre de Dia Sabadell Parc Central 30.783.477
Residència i Centre de Dia Sant Andreu Casernes 65.119.800
Residència i Centre de Dia Les Corts (c. Benavent) 35.638.561
Aquesta inversió garanteix la construcció i el manteniment d'aquests centres per als propers 25 anys.
 
 

2  

Imatges

Fotografia de la reunió del Consell de Govern

Fotografia de la reunió del Consell de Govern 809

Fotografia del conseller Nadal durant la roda de premsa

Fotografia del conseller Nadal durant la roda de premsa 668

3  

Vídeos

Vídeo de la roda de premsa dels Acords de Govern

Vídeo del conseller Nadal parlant del decret d'habitatges turístics

Vídeo del conseller Nadal parlant de l'aportació del Govern a Fira 2000

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern en format PDF

Acords del Govern en format PDF
PDF | 167