portaveu

El Govern aprova la construcció o ampliació de 21 centres educatius per valor de més de 98 milions d'euros

query_builder   18 octubre 2022 14:35

thumb_up Acords del Govern

El Govern aprova la construcció o ampliació de 21 centres educatius per valor de més de 98 milions d'euros

  1. L’Executiu ha demanat el traspàs de les competències de la DGT en matèria d’examinadors per donar resposta a la “insostenible” situació que viuen els aspirants a obtenir el carnet de conduir a Catalunya
  2. La portaveu ha explicat que el Consell Executiu ha aprovat avui també el Programa temporal per a l’execució i la gestió dels pagaments del Bo social tèrmic a Catalunya que compta amb un pressupost de 17,5 milions d’euros per a les llars en situació de vulnerabilitat


Portaveu{"name":"2022/10/18/14/39/1dd057be-ebbe-4f0b-bd84-7d72d66fc0ba.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":114423}

El Govern ha aprovat la construcció i ampliació de 21 centres educatius d’arreu de Catalunya per un import total de 98 milions euros. La portaveu, Patrícia Plaja, ha manifestat que aquesta és la “inversió més gran que ha fet el Govern en grans obres en centres educatius durant els darrers anys”.

Aquesta inversió suposa incorporar 21 centres al Programa d’Encàrrecs d’Actuacions (PEA), que ja inclou 65 construccions escolars per valor de 700 milions. En concret, de les 21 actuacions aprovades avui durant el Consell Executiu, 12 són noves construccions (6 dotaran d’un edifici d’obra un centre educatiu en mòduls i 6 substituiran un edifici antic amb una nova construcció), 7 són ampliacions i 2 són una reforma integral.

Plaja ha afirmat que amb aquestes actuacions “s’amplia la resposta a la necessitat existent” en matèria d’infraestructures en l’àmbit educatiu i es dona “resposta a les necessitats d’instal·lacions educatives” que l’Executiu considera “prioritàries”.

Pel que fa a la distribució per tipus de centres, 12 de les obres es duran a terme en escoles, 5 en instituts i 4 seran instituts escola. Amb aquestes actuacions, es retiraran un total de 41 mòduls prefabricats. I, en concret, es faran a Barcelona, Sabadell, la Ràpita, Ventalló, Vilafranca del Penedès, Lleida, Mataró o Abrera, entre altres municipis.

El Govern reclama el traspàs dels examinadors de la DGT

El Govern ha tractat la problemàtica existent a conseqüència de la manca d’examinadors, personal funcionari de la Dirección General de Tràfico (DGT). I, a través del Departament d’Interior, el Govern ha sol·licitat a l’Estat el traspàs de les funcions i els recursos necessaris per poder-les dur a terme i, d’aquesta manera, poder exercir la competència dels examinadors del permís de conduir.

La portaveu del Govern ha explicat que la situació que viuen des de fa mesos els futurs conductors a Catalunya és “inadmissible” perquè “està provocant retards greus” en la realització d’exàmens pràctics i, per tant, “limita el dret a la mobilitat dels catalans”. Segons l’informe que el Departament d’Interior ha presentat avui al Govern, Catalunya té una llista d’espera de 65.148 persones per examinar-se de les pràctiques i, així, poder obtenir el permís de conduir.

Plaja ha exposat que el traspàs competencial s’ha de realitzar “amb celeritat i sense perdre temps” i ha informat que el Govern ha proposat que es delegui per avançat la gestió dels examinadors i dels exàmens al Servei Català de Trànsit mitjançant un conveni de col·laboració.

17,5 milions pel Bo social tèrmic

El Consell Executiu ha aprovat avui també el Programa temporal per a l’execució i la gestió dels pagaments del Bo social tèrmic a Catalunya. L’objectiu és dotar la Direcció General d’Energia dels recursos humans necessaris per garantir l’eficàcia en la gestió d’aquests ajuts per a llars en situació de vulnerabilitat, de manera que puguin fer front a les despeses en energia que suposen l’aigua calenta, la cuina i la calefacció. La campanya compta enguany amb un pressupost de 17,5 milions d’euros per a les llars en situació de vulnerabilitat

Optimisme amb els Pressupostos

La portaveu, Patrícia Plaja, ha dit durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu que el Govern és “optimista” en aprovar els Pressupostos i ha exposat que la voluntat és fer-ho amb Junts per Catalunya, la CUP i En Comú Podem. En aquest sentit, Plaja ha afirmat que “ara més que mai és el moment de posar els interessos de la ciutadania per damunt dels de partit”. “És una necessitat de país per la crisi social, econòmica i energètica, i seria una irresponsabilitat no aprovar-los”, ha afegit.

“El projecte del Mossos d’Esquadra està per sobre de les persones”

Plaja ha reconegut que les discrepàncies entre el comissari en cap, el conseller d’Interior i el director general de la Policia ha desembocat en una pèrdua de confiança que ha provocat la destitució del màxim responsable del cos. La portaveu ha indicat també que el Departament d’Interior està impulsant “una transformació i modernització en diferents àmbits, que inclou també la feminització del cos” i que “no hi ha ningú imprescindible” perquè “el projecte està per sobre de les persones”.

4  

Imatges

La portaveu del Govern durant la roda de premsa

La portaveu del Govern durant la roda de premsa 114423

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha encapçalat la reunió setmanal del Consell Executiu.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha encapçalat la reunió setmanal del Consell Executiu. 169080

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha encapçalat la reunió setmanal del Consell Executiu.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha encapçalat la reunió setmanal del Consell Executiu. 167011

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha encapçalat la reunió setmanal del Consell Executiu.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha encapçalat la reunió setmanal del Consell Executiu. 107608

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern en format PDF

Acords del Govern en format PDF
PDF | 1157847

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined