Vicepresident

El Govern manté contacte permanent amb els familiars dels segrestats a Mauritània

El Govern treballa coordinadament amb el govern espanyol i amb l'Ajuntament per aconseguir un desenllaç feliç del segrest de tres cooperants catalans

query_builder   1 desembre 2009 14:30

thumb_up Acords del Govern

El Govern manté contacte permanent amb els familiars dels segrestats a Mauritània

El Govern treballa coordinadament amb el govern espanyol i amb l'Ajuntament per aconseguir un desenllaç feliç del segrest de tres cooperants catalans

 
  • El vicepresident del Govern ha anunciat aquest migdia que es treballarà per reforçar les mesures de seguretat dels projectes de cooperació que es tirin endavant en el futur a territoris en conflicte
  • D’altra banda, el Govern ha aprovat aquest dimarts dos projectes de llei per fer  l’administració pública més àgil i eficient
  • El Govern també ha aprovat una nova Convocatòria de 5.025 places de funcionaris docents per l’any vinent
 
El Govern està en contacte permanent amb el govern espanyol i amb l’Ajuntament de Barcelona per coordinar les actuacions que han de portar a l’alliberament dels tres catalans segrestats diumenge a Mauritània.
 
Així ho ha explicat el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, en la roda de premsa posterior a la reunió de Govern. El vicepresident ha enviat  “un missatge de suport i d’escalf absolut a les famílies dels tres segrestats”, els quals compten “amb el suport del Govern de Catalunya i amb la simpatia i la complicitat de la societat catalana”.
 
El vicepresident ha transmès un missatge de serenitat: “No sabem si és un segrest que té com a finalitat una reivindicació econòmica, o bé si estem davant un segrest que pot tenir unes connotacions de caràcter ideològic”. Ha afegit que les accions a emprendre seran “diferents” en funció del motiu del segrest.
 
De moment, no s’ha decidit enviar cap missió oficial a Mauritània. Es prendrà una decisió quan es conegui la motivació del segrest i si la Caravana Solidària torna a Catalunya.
 
El vicepresident català ha anunciat que es treballarà per reforçar les mesures de seguretat dels projectes de cooperació que es tirin endavant en el futur a territoris en conflicte. El vicepresident ha dit que “cada nou projecte que subvencionem, recordarem a les ONG’s que el projecte no posi en risc la integritat física de les persones”. Si comuniquen les seves accions al Govern, aquest les podrà traslladar a la diplomàcia espanyola i que aquesta es posi en contacte amb les autoritats a la zona per garantir la seva integritat física.
 
Acords de govern
D’altra banda, el Govern ha aprovat avui el Projecte de llei de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya i el Projecte de llei d’ús dels mitjans electrònics al sector públic de Catalunya. Aquests dos textos tenen com a objectiu promoure una administració pública més àgil i eficient; fer l’administració més accessible als ciutadans simplificant els tràmits i els procediments.  
 
Amb aquests projectes de llei es pretén també fomentar una administració electrònica a Catalunya cada vegada més àgil, més fàcil i més transparent, perquè evitar cues i que es puguin fer els tràmits administratius des de casa.
 
Les principals mesures de simplificació administrativa que es tiren endavant són la “finestreta única” o espai comú, la declaració responsable, la comunicació prèvia i els registres d’ofici.
 
El Govern també ha aprovat el Projecte de llei d’ús dels mitjans electrònics al sector públic de Catalunya, que contribuirà a avançar en la transformació de les administracions públiques catalanes regulant el paper dels mitjans electrònics. D’aquesta manera, es millorarà l’eficiència interna i facilitarà les relacions entre les administracions i la ciutadania, incorporant els mitjans electrònics.
 
 
Projecte de llei per incorporar als Pressupostos 2009 els ingressos addicionals provinents del nou model de finançament
 
El Govern ha aprovat el Projecte de llei de concessió d’un ingrés extraordinari i d’un suplement de crèdit als Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2009 per incorporar als comptes els recursos addicionals provinents del nou model de finançament, acordat entre el Govern de Catalunya i el Govern de l’Estat el passat mes de juliol.
 
Convocatòria de 5.025 places de funcionari docent per l’any 2010
 
El Govern ha aprovat avui la convocatòria de 5.025 places de funcionari docent, de les quals 3.990 seran del cos de mestres i 1.035 del de catedràtics. L’oferta convocada per al cos de mestres permet assolir la totalitat dels acords entre Govern i sindicats per al període 2006-2011 amb un any d’antelació, ja que  s’han convocat 1.382 places docents més de les previstes.
Des del curs 2003-2004, la plantilla de professorat dels centres del Departament d’Educació ha experimentat un augment del 32%. D’altra banda, el nombre d’interins ha passat del 23,9% del curs 2006-2007 a l’11% del 2009-2010.
 
Conveni per al nou finançament de l’estació de la Sagrera de Barcelona
El Consell de Govern ha aprovat avui subscriure una addenda al conveni que va signar l’any 2002 amb el Ministeri de Foment, l’Ajuntament de Barcelona i Renfe- actualment ADIF- per la qual es modifica l’estructura del finançament per construir l’estació de la Sagrera, a Barcelona. Segons l’addenda del conveni, l’Estat hi aportarà un total de 255 milions d’euros en compliment de la disposició addicional tercera de l’Estatut.   
 
Per la seva banda, l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) aportarà de manera directa 161 milions d’euros per a la construcció de l’estructura de l’estació. La resta, fins als 702,5 M€ en què està pressupostada l’estació, els finançarà l’ADIF a través dels beneficis dels aprofitaments urbanístics.
 
1,15 milions d’euros en ajuts als municipis per millorar el transport urbà
El Govern ha destinat 1,15 milions d’euros en ajuts als municipis de Catalunya per tal que millorin la qualitat i la prestació dels serveis del transport públic. Entre les actuacions subvencionables, s’inclouen la implantació de carrils bus, la millora de les parades, la implantació de semàfors per a autobusos o l’increment del nombre de línies i parades.   
 
Normes bàsiques de planejament per a 154 municipis
El Govern redactarà, conjuntament amb els ajuntaments, les Normes bàsiques de planejament per a diversos municipis. Aquestes normes permeten, almenys, delimitar el sòl urbà i el sòl urbanitzable, ordenar l’edificació bàsica i fer els plànols d’ordenació per a cada terme municipal. Igualment, preveuen reserves d’equipaments i d’espais lliures, delimiten polígons d’actuació urbanística i sectors de millora urbana. Constituixen, per tant, una eina de planejament bàsica per a un municipi mentre aquest tramita el seu Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).
 
Els 113 municipis que aviat disposaran d’aquestes Normes bàsiques són 25 de l’Alt Pirineu i Aran, 25 de les Comarques Centrals, 57 de Ponent-Terres de Lleida i 6 de les Comarques Gironines. D’altra banda, el Govern també està impulsant la redacció de Normes de planejament per a 41 municipis que no en tenien dels àmbits dels Plans territorials parcials del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Comarques Gironines.
 
Nou impuls al futur Centre de Preventius de Barcelona que substituirà la presó Model
El Govern ha aprovat avui el contracte de cessió de superfície d’uns terrenys propietat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, on s’hi ha de construir el futur Centre de Preventius. Això farà possible el tancament de la Model i també el del centre de règim obert que funciona de manera provisional a l’antiga presó de joves de la Trinitat. Aquest es traslladarà definitivament a una altra parcel·la de 5.000 m2 de la Zona Franca. 

1  

Imatges

Fotografia Vicepresident

Fotografia Vicepresident 150

1  

Fitxers adjunts

Acords de Govern 01.12.2009

Acords de Govern 01.12.2009
PDF | 87

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined