Roda de premsa a càrrec del president Montilla

El president es reunirà amb Zapatero per buscar vies per "refer el pacte estatutari i reforçar el pacte constitucional"

query_builder   29 juny 2010 16:20

thumb_up Acords del Govern

El president es reunirà amb Zapatero per buscar vies per "refer el pacte estatutari i reforçar el pacte constitucional"

  • Anuncia la seva presència darrera de la senyera, encapçalant la “reacció unitària, serena, massiva, cívica i democràtica que canalitzi la nostra indignació i rebuig” a la sentència del TC
El president Montilla anuncia la celebració d'una reunióp amb el president del Govern espanyol
Tall de vídeo del president
El president de la Generalitat, José Montilla, ha comparegut davant els mitjans de comunicació després que el Consell Executiu del Govern hagi debatut la sentència emesa ahir pel Tribunal Constitucional (TC) sobre el recurs del PP a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. “Com a president tinc la convicció que cal defensar, per damunt de qualsevol altra consideració, el nostre dret col·lectiu a disposar dels instruments que va aprovar el poble de Catalunya i els seus representants legítims. Crec que el meu deure com a president de tots és escoltar, buscar i proposar els camins que facin possible que Catalunya tingui l’Estatut que va aprovar”, ha afirmat.
 
Tal com va avançar ahir en la seva declaració institucional, el president s’ha compromès a buscar les vies que permetin desenvolupar la integritat del text estatutari aprovat en referèndum pels catalans, i amb aquest objectiu ha anunciat ja que demanarà una reunió amb el president del Govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, un cop s’hagi fet pública i s’hagi analitzat amb deteniment la sentència íntegra del TC. Una reunió que ha de servir, ha dit, “per plantejar amb eficàcia i viabilitat les fórmules per fer possible i constitucional allò que s’havia pactat, amb el convenciment de la seva constitucionalitat”,dins l’Estatut.
 
“És el moment de la política, el moment de refer el pacte estatutari i reforçar el pacte constitucional, en el Govern, en el Parlament i també en el Govern d’Espanya”, ha subratllat. En aquest sentit, el president ha desgranat el full de ruta que pensa seguir a partir d’ara, i que inclou l’anàlisi del dictamen sobre la sentència encarregat a un grup de juristes, que ja ha començat a treballar; la compareixença a petició pròpia davant del Parlament; i reunions amb els líders de totes les forces polítiques que han donat suport a l’Estatut.
 
“Sé que alguns altres poden voler superar o trencar el pacte estatutari o constitucional, o el donen ja per trencat o superat. Jo el vull refer. Refer el pacte estatutari i reforçar el pacte constitucional. Crec que és la via que necessita Catalunya, la via que és possible, la via que és ambiciosa i que és conseqüent amb el que els ciutadans en el seu moment van votar”, ha remarcat.
 
Alhora, el president ha demanat “a les forces polítiques i a la societat catalana” una “reacció unitària, serena, massiva, cívica i democràtica que canalitzi la nostra indignació i rebuig” a la sentència del TC, a través d’una “manifestació per expressar la identitat nacional del poble de Catalunya i la seva aspiració d’autogovernar-se en pau i llibertat”.
 
Després de deixar clar que ni el Govern català ni el seu cap són els qui convoquen les manifestacions, el president ha anunciat ja la seva pròpia presència darrera de la senyera, “que és el símbol unitari del poble de Catalunya” i, com a tal, ha de presidir aquesta mobilització. “Estic segur que no hi faltaran braços i els meus també hi seran”, ha conclòs.

1  

Vídeos

Vídeo: el president Montilla anuncia que es reunirà properament amb el president espanyol

3  

Fitxers adjunts

Acords de Govern en format PDF

Acords de Govern en format PDF
PDF | 85

Fotografia del Consell de Govern (autor: Jordi Bedmar)

Fotografia del Consell de Govern (autor: Jordi Bedmar)
JPG | 493

Fotografia de la roda de premsa del president Montilla (autor: Jordi Bedmar)

Fotografia de la roda de premsa del president Montilla (autor: Jordi Bedmar)
JPG | 388

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined