• Els descomptes sobre els trajectes amb origen o destinació a la comarca es començaran a aplicar durant la primera quinzena d’aquest mes
  • D’altra banda, el Govern destinarà 19,9 milions d’euros a posar en marxa el projecte SUMA’T d’orientació, formació i inserció laboral de joves en atur 
  • L’executiu també ha aprovat avui el Decret que enforteix la figura dels directors de centres i els reconeix com a “autoritat pública”

El Govern aprova les bonificacions de la C-32
El Govern ha aprovat avui el sistema de reduccions específiques a determinats usuaris i recorreguts en el peatge a l’autopista C-32 al Maresme. Les reduccions s’ aplicaran en els peatges de la barrera troncal de Vilassar de Dalt i a l’accés de Premià de Mar als vehicles lleugers, per als desplaçaments de mobilitat obligada amb origen o destinació a la comarca, per als vehicles menys contaminants i per els d’alta ocupació.
 
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que ha comparegut a la roda de premsa posterior al Consell de Govern, ha explicat que la Generalitat treballa per “crear una cultura del peatge en la que sigui possible obtenir rebaixes molt importants en el sistema de gestió de les autopistes de peatge de Catalunya, sigui quina sigui l’administració de cadascuna”. A més a més, el Govern també aposta per “introduir la idea que el pagament per ús -el peatge- és una mesura que afavoreix la mobilitat”.
 
L’Acord aprovat avui s’emmarca en la Llei de mobilitat i preveu la transformació del sistema de peatges. L’objectiu és que es converteixi en una mitjà per gestionar el trànsit de vehicles i promogui, entre altres millores, la reducció de la congestió, l’increment de l’ocupació mitjana dels vehicles i la renovació del parc actual cap a vehicles menys contaminants.

D’altra banda, el Govern ha autoritzat la subscripció d’un afegiment al Conveni entre la Generalitat i l’Estat per al finançament de les compensacions derivades de les reduccions de les tarifes de peatges. Aquest apèndix estableix les bases per aplicar bonificacions del 100% al futur enllaç de l’AP-7 de Gelida per als vehicles lleugers en els moviments Gelida - Sant Sadurní d’Anoia i Gelida – Vilafranca del Penedès. Seran de caràcter temporal, fins a la posada en servei d’una via alternativa lliure de peatge per als moviments dins de la comarca.  Es preveu que aquesta bonificació es pugui començar a aplicar durant l’any 2011.
 
 
Impuls al Projecte SUMA’T
 
El Govern també ha aprovat destinar 19,9 milions d’euros a posar en marxa el Projecte SUMA’T, una iniciativa innovadora i pionera a tot l’Estat, adreçada a les persones joves en atur menors de 25 anys. Aquest programa combina accions d’orientació, formació i d’adquisició d’experiència professional en empreses. L’objectiu és que els joves desocupats millorin la seva qualificació professional i facilitar la seva inserció laboral a les empreses.
 
Aquesta nova iniciativa suposa que, per primera vegada, es realitzi una actuació per la inserció laboral de persones joves en empreses, utilitzant com a eina principal el contracte per a la formació. A més, es fa un acompanyament al  jove al llarg de tota la durada del projecte.
 
La posada en marxa d’aquest pla estava a l’espera de l’aprovació definitiva de la reforma laboral, ja que el nou contracte per a la formació té avantatges tant per al treballador com per a l’empresa. En el cas del treballador, i a diferència de la modalitat anterior, durant els sis mesos que estarà contractat la mateixa protecció social que qualsevol treballador i pel que fa a l’empresa, aquest tipus de contracte està bonificat amb un estalvi del 100% de les cotitzacions a la Seguretat Social.
 
S’aprova el Decret que reconeix els directors de centres com a “autoritat pública”

El Govern ha aprovat el Decret de la direcció dels centres educatius públics, que enforteix la figura del director, atorgant-li més competències i més responsabilitats per liderar projectes educatius sòlids per als seus centres. El Decret reconeix el director com “autoritat pública”, per la qual cosa gaudeix de la presumpció de veracitat en els seus informes i d’ajustament a la norma en les seves actuacions.
 
El nou Decret no estableix un únic model per a la direcció de centres, sinó que obre les vies perquè sigui cada equip directiu qui decideixi la millor opció segons les característiques del seu centre. En aquest sentit, la norma estableix una avaluació més rigorosa de la tasca directiva, basada en uns models i protocols fixats per l’Agència d’Avaluació i Prospectiva de l’Educació. Aquesta avaluació prendrà com a referència destacada els objectius que el mateix director, en el projecte de direcció, s’havia plantejat aconseguir quan va iniciar el seu mandat.
 
 
 
 

2  

Vídeos

Vídeo de la roda de premsa íntegra

El conseller Nadal explica les bonificacions de la C-32 al Maresme

3  

Fitxers adjunts

Fotografia Consell de Govern (autor: Jordi Bedmar)

Fotografia Consell de Govern (autor: Jordi Bedmar)
JPG | 299

Fotografia Roda de premsa (autor: Jordi Bedmar)

Fotografia Roda de premsa (autor: Jordi Bedmar)
JPG | 203

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 319