Presidència

El Govern encarrega a totes les conselleries concretar "accions immediates" adreçades al sector públic i privat per afrontar la sequera

query_builder   21 març 2023 16:34

thumb_up Acords del Govern

El Govern encarrega a totes les conselleries concretar "accions immediates" adreçades al sector públic i privat per afrontar la sequera

  1. La cimera de partits per fer front a la sequera se celebrarà el 31 de març al Palau de la Generalitat
  2. El conseller Elena ha informat de la reestructuració de la Direcció General de la Policia, que consolidarà els Mossos com a un cos de proximitat, integral i tecnològic
  3. El Consell Executiu ha fet balanç del Pla de Govern, que ja s’ha executat gairebé en un 50%
Roda de premsa{"name":"2023/03/21/14/42/46776af3-2797-4927-87ba-5d941cb1944e.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":56160}

El Govern ha encarregat a totes les conselleries elaborar un document on es concretin “accions immediates” adreçades a l’àmbit públic i als diferents sectors privats per tal de reduir el consum d’aigua i fer front la sequera. Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu on també ha informat que aquest matí s’ha reunit la Comissió Interdepartamental per la Sequera, amb la presència de tots els membres del Govern. En aquesta trobada de caràcter excepcional “s’ha reafirmat la necessitat d’aconseguir un estalvi en tots els àmbits i traslladar un missatge conjunt des de tots els departaments del Govern”.

La portaveu ha comunicat que el pròxim divendres 31 de març a les 17 hores tindrà lloc al Palau de la Generalitat la cimera de partits anunciada pel president Pere Aragonès, que servirà per compartir la diagnosi de la situació provocada per la sequera a Catalunya. En aquesta reunió amb els grups parlamentaris es compartiran les mesures que està duent a terme el Govern, s’establiran noves prioritats i es programaran noves accions.

Plaja ha apuntat que, per la seva banda, el Govern ampliarà el pressupost destinat a ajuts i línies de subvencions per augmentar l’eficiència del servei d’aigua en baixa, estudiarà les línies de millora en els usos industrials i en el consum turístic i agilitarà la validació del procés d’anàlisi de la qualitat de l’aigua dels pous. Ha recordat que l’Executiu fa més de dos anys que treballa per afrontar el context actual amb mesures com la dessalinització, la regeneració o els pous de sequera, “unes accions que entre l’any passat i aquest han aportat al sistema més aigua de la que hi cap als embassaments de Sau i Sant Ponç junts”.

Consolidació dels Mossos com a policia integral, de proximitat i tecnològica

Durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu també ha comparegut el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, per informar del decret de reestructuració de la Direcció General de la Policia. En aquest sentit, ha destacat la necessitat d’actualitzar “una estructura obsoleta de l’any 2011 per adaptar el cos de Mossos d’Esquadra a la realitat d’avui en què la societat ha canviat i l’activitat delictiva també”. En aquesta línia, Elena ha subratllat que “seguim fent passos endavant per consolidar el nou model de policia de proximitat i d’aposta pel territori perquè volem una policia propera a la gent i pionera a escala internacional”.

El titular d’Interior ha valorat “l’aposta de la nova estructura per lluitar contra les violències sexuals”, amb mesures com una nova àrea central de violències sexuals o la incorporació a totes les regions policials d’una àrea de Seguretat Ciutadana, Proximitat i Atenció a les Víctimes”. Elena també ha explicat la creació de la Regió Policial Virtual amb funcions de policia comunitària en l’entorn virtual, prevenció i persecució de delictes a la xarxa. “És un exemple de la importància de la tecnologia aplicada al funcionament del cos de Mossos d’Esquadra”, ha insistit.

El conseller ha clos remarcant que “adaptem l’estructura dels Mossos d’Esquadra a la realitat del 2023 amb més proximitat, una aposta més decidida pel territori i més compromís contra les violències sexuals”.

Balanç del Pla de Govern

Durant la reunió del Consell Executiu, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha fet balanç del compliment del Pla de Govern que se situa gairebé al 50%, concretament al 49,19%, quan encara no fa dos anys de funcionament del Govern. L’últim balanç del Pla de Govern es va fer el 27 de setembre de l’any passat i, en aquell moment, el grau de compliment era del 40,55%. 

La portaveu ha especificat que l’execució de la majoria d’àmbits supera el 50% i en destaca l’avenç de les mesures d’acció exterior, que voreja el 60%, i les relacions amb la cultura i la llengua, el treball digne i la seguretat i emergències que superen el 54%.

Si s’analitza concretament el grau d’avenç de cadascuna de les quatre transformacions que està portant a terme el Govern, la democràtica, la social, la verda i la feminista, és aquesta darrera la que creix més, arribant a un 51,6% de compliment. La segueixen la social amb un 50,1%, a continuació la democràtica amb el 48,9% i tanca la verda, amb un 47,1%. 

Ens vam comprometre a retre compte cada sis mesos de l’avanç d’aquest pla estratègic, que recull els objectius i les línies d’actuació més destacades impulsades pel Govern més enllà de la seva activitat ordinària, i així ho fem”, ha reblat Plaja.

3  

Imatges

El conseller Elena i la portaveu del Govern durant la roda de premsa

El conseller Elena i la portaveu del Govern durant la roda de premsa 1872141

Reunió de Govern

Reunió de Govern 164158

Reunió de Govern

Reunió de Govern 143388

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern

Acords del Govern
PDF | 1049475

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia