• El portaveu del Govern reitera que l’Executiu tirarà endavant els ajustos econòmics previstos amb “diàleg i concertació” amb l’objectiu de “preservar l’Estat del benestar”
  • Dimarts vinent el Consell Executiu aprovarà el projecte de llei de pressupostos, amb l’objectiu que s’aprovi en sessió parlamentària durant el mes de juliol
  • Avui el Govern ha donat llum verd a noves mesures de suport a les empreses per valor de 166 milions d’euros i a la transformació del SOC per adaptar-se a les necessitats del mercat de treball
El portaveu del Govern afirma que el 22-M ha avalat la política d'austeritat de l'Executiu

“La política de seriositat, responsabilitat, rigor, austeritat i de tocar de peus a terra ha estat àmpliament recolzada al nostre país”
. És la constatació que ha fet el portaveu del Govern, Francesc Homs, després de la reunió del Consell Executiu que ha tingut lloc aquest matí després de les eleccions locals del 22 de maig. “Des del punt de vista estrictament polític el Govern se sent reconfortat”, ha manifestat Homs qui ha reiterat “la determinació” de l’Executiu a seguir tirant endavant els ajustos previstos amb l’objectiu de “preservar l’Estat del benestar” que en cap cas superaran el 10 per cent, encara que ho reclami el govern espanyol.
 
“El que no es pot dir d’aquest Govern és que no ha estat honest, transparent i clar en la gestió. Vam dir que des del primer moment que l’ajust havia de ser del 10 per cent. La determinació és exactament la mateixa”, ha manifestat el portaveu del Govern qui ha llençat aquest advertiment al govern espanyol: “hem dit per activa i per passiva que allò que vol el govern espanyol que retallem el doble no ho farem, serà el 10 per cent, ni més ni menys, ni una passa enrere, ni una passa endavant”. Homs ha garantit en aquest sentit que els ajustos es projectaran amb “diàleg, concertació i consens amb tots els sectors” i ha augurat més facilitat en el diàleg, un cop superat el context electoral. El portaveu ha valorat “positivament” la tendència a l’alça de la participació en els comicis i ha agraït la col·laboració de totes les persones que van facilitar que “la jornada pogués transcórrer amb la normalitat més absoluta”.
 
 
Els pressupostos, dimarts vinent
 
Justament, el Consell Executiu aprovarà en la reunió de dimarts vinent el projecte de llei de pressupostos amb l’objectiu que el Parlament de Catalunya els doni llum verd durant el juliol. “Sempre vam dir que apuraríem bastant els terminis perquè hi ha una negociació oberta amb Madrid”, ha manifestat, i ha reiterat que segueixen els contactes amb el govern espanyol perquè pagui enguany la partida del fons de competitivitat. ”La sensació és que hi ha una notable desorientació al govern espanyol, però a part d’això nosaltres estem oberts a abordar aquesta qüestió a fons com s’havia suggerit de fet des del govern espanyol. Ara ve l’hora de la veritat”, ha sentenciat Homs.
 
El portaveu del Govern ha fet una crida a la unitat dels partits polítics catalans a l’hora de reclamar el pagament del fons de competitivitat i una crida a la responsabilitat en relació als pressupostos que aprovarà l’Executiu i que “responen a una herència rebuda”, “venen molt condicionats per com s’havia gestionat la institució de la Generalitat” per part dels partits de l’Executiu anterior. “Poc o molt se n’han de sentir coresponsables d’aquests pressupostos, no té sentit que mirin cap a una altra banda”, ha indicat.
 
 
166 milions per suport a les empreses
 
El Govern ha aprovat avui noves mesures de suport a les empreses amb l’objectiu de contribuir a la reactivació econòmica i afavorir la creació d’ocupació. A petició del Departament d’Empresa i Ocupació el Consell Executiu ha aprovat diverses línies d’incentius, ajuts i préstecs per valor de 166 milions d’euros que tenen com a “objectiu fonamental fomentar la innovació, l’exportació, la internacionalització i l’emprenedoria, així com també a consolidar i millorar la competitivitat de determinats sectors productius”, entre els quals destaca el de la motocicleta, segons ha destacat el portaveu del Govern.
 
Les línies d’ajut es canalitzaran a través de la Direcció General d’Indústria i ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, i s’articularan en diferents programes en forma d’ajuts directes o bé en concepte de línies de finançament. També amb l’objectiu de contribuir a la creació d’ocupació, el Govern ha acordat iniciar la reforma del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per adaptar-lo a les necessitats actuals del mercat de treball i poder fer front als reptes de futur. “El SOC no ha acabat de ser competitiu des del punt de vista de la seva funció i per això creiem que era necessari”, ha manifestat Homs qui ha explicat que la reforma es basarà en tres eixos: innovació, integració i internacionalització. Es dissenyarà una xarxa territorial d’ocupació que garanteixi que tota la Cartera de Serveis arribi a totes les persones i empreses del país i es promouran “programes més a mida, flexibles i integrals, ajustats a la diagnosi social, ocupacional i econòmica de cada territori”.
 
 
Aprovada la revisió de l’INFOCAT     
 
D’altra banda, el Govern ha aprovat avui la revisió del Pla d’emergències per incendis forestals (INFOCAT), que s’adapta al marc normatiu de l’Estatut d’autonomia que atorga al Govern de la Generalitat la competència exclusiva en matèria de protecció civil. També introdueix les mesures del Dictamen de la Comissió d’Investigació sobre l’incendi forestal d’Horta de Sant Joan en relació a la gestió dels focs forestals. Preveu també mecanismes de coordinació amb els territoris limítrofs i estableix que els plans d’autoprotecció de les urbanitzacions hauran d’incloure el conjunt de riscos del territori, a banda del risc d’incendi forestal. Es tracta de la segona revisió del Pla INFOCAT, que data del 1994 i que el Govern va revisa per primera vegada l’1 d’agost de 2003.
 
D’altra banda, el Consell Executiu també ha autoritzat avui modificar l’estructura de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per tal que Televisió de Catalunya absorbeixi les seves filials Activa Multimèdia Digital i CCRTV Interactiva amb l’objectiu de simplificar l’estructura del grup, optimitzar-ne la gestió i millorar-ne l’eficiència. Es calcula que la conversió de TVC en una única empresa permetrà estalviar al voltant de 5,7 milions d’euros entre els anys 2011 i 2012. La mesura s’emmarca en el Pla de racionalització i simplificació de l’estructura del sector públic.

2  

Imatges

Fotografia del Consell Executiu

Fotografia del Consell Executiu 818

Fotografia del portaveu durant la roda de premsa

Fotografia del portaveu durant la roda de premsa 627

1  

Vídeos

Tall de vídeo: Homs constata que la política del Govern ha quedat avalada el 22-M

3  

Fitxers adjunts

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 295

Tall de vídeo: el portaveu insisteix que l'ajust no superarà el 10 per cent

Tall de vídeo: el portaveu insisteix que l'ajust no superarà el 10 per cent
FLV | 1921

Tall de vídeo: el portaveu destaca l'objectiu de les mesures de suport a les empreses aprovades pel Govern

Tall de vídeo: el portaveu destaca l'objectiu de les mesures de suport a les empreses aprovades pel Govern
FLV | 873