Roda de premsa a càrrec del conseller Nadal

El Govern aprova el Pla territorial de les Terres de l'Ebre

query_builder   27 juliol 2010 15:42

thumb_up Acords del Govern

El Govern aprova el Pla territorial de les Terres de l'Ebre

  • El Pla ordena el desenvolupament urbanístic i proposa millores en les infraestructures del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta
  • El Govern ha aprovat també un pla per reduir càrregues administratives a pimes, autònoms i ciutadans
  • D’altra banda, el Govern destinarà 27 milions d’euros a la posada en funcionament de 28 centres educatius
Nadal explica els objectius del Pla territorial de Terres de l'Ebre
El Govern ha aprovat avui el Pla territorial de les Terres de l’Ebre, el penúltim que quedava per completar el planejament territorial de Catalunya.
 
Ja s’han aprovat també els plans territorials parcials de l’Alt Pirineu i Aran, Ponent (Terres de Lleida), comarques centrals, Camp de Tarragona, Regió Metropolitana de Barcelona. Després de l’estiu s’aprovarà el Pla territorial de les comarques gironines i culminarà el planejament territorial del país.
 
Segons declaracions del conseller de Política Territorial i d’Obres Públiques, Joaquim Nadal, a la roda de premsa posterior a la reunió de l’executiu, el Pla territorial de les Terres de l’Ebre proposa “millores a tota la xarxa d’infraestructures, viària, ferroviària, portuària, aeroportuària i logística i, atesa la singularitat de les Terres de l’Ebre, també en allò que té relació amb la navegació fluvial. En aquest sentit, assenyalar molt concretament que s’inclou la potenciació dels principals eixos viaris: la substitució de la N-340 pel corredor de l’A7 com a via ràpida de gran capacitat, la reconversió en autovia de la C-12, eix de l’Ebre, amb la construcció de les variants de Tortosa, etcètera i el condicionament de la xarxa de carreteres secundàries.”
 
El conseller Nadal també ha informat al Govern que s’han aprovat les Normes de planejament urbanístic que per a 39 municipis del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Comarques gironines, que fins ara no comptaven amb cap mena d’ordenació urbanística general. Així, ara ja no queda cap municipi a Catalunya sense planejament. Tal com ha expressat el conseller “deixem el mapa de Catalunya completat i no quedarà ni un sol municipi sense una figura de planejament. I recordin que hi havia 140 municipis -el que significava gairebé 350 nuclis- sense cap normativa urbanística per definir-ne el seu planejament”.
 
 
Impuls al desplegament de les infraestructures i els serveis de comunicacions mòbils
El Govern ha aprovat també un conjunt de mesures per impulsar les infraestructures i els serveis de comunicacions mòbils a Catalunya. L’objectiu és el de maximitzar el desplegament de la telefonia mòbil i de la banda ampla dels telèfons mòbils de manera ordenada i respectuosa amb el medi ambient i les persones.
 
 
Aprovació d’un Pla per reduir càrregues administratives a pimes, autònoms i ciutadans
 
Aquest pla d’acció pretén reduir els costos que generen els procediments que són competència de la Generalitat i programa les accions següents a desenvolupar els propers dos anys:
 
  • Revisió, modificació i, si escau, derogació de la normativa vigent per a la reducció de càrregues administratives.
  • Reducció de càrregues administratives en matèria d’ajuts i subvencions.
  • Aprovació d’un decret de simplificació documental dels procediments administratius de competència de l’Administració de la Generalitat.
 
 
El Govern destina 27 milions d’euros a la posada en funcionament de 28 centres educatius
 
El Govern ha aprovat la posada en funcionament de 28 centres educatius -11 escoles, 6 instituts i 11 instituts escola-, que volen donar resposta a l’augment de població en edat escolar que s’ha produït en els últims anys a alguns indrets de Catalunya. El Govern destinarà 27,2 milions d’euros a la creació i manteniment d’aquests centres educatius.
 
Altres Acords de Govern
 
Altres Acords de Govern destacats d’avui són l’aprovació d’un acord de col·laboració amb el Consell dels Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya per impulsar conjuntament accions de foment de l’ús del català en l’àmbit de la justícia i la declaració de la Fundació Joan Miró com a museu d’interès nacional. D’aquesta manera, la Fundació Miró s’afegeix al grup de museus que han estat declarats d’interès nacional, del qual formen part el MACBA, el Museu Episcopal de Vic, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu de Montserrat i el Museu Picasso.

2  

Imatges

Fotografia de la roda de premsa del conseller Nadal (autor: Jordi Bedmar)

Fotografia de la roda de premsa del conseller Nadal (autor: Jordi Bedmar) 146

Fotografia del Consell de Govern (autor: Jordi Bedmar)

Fotografia del Consell de Govern (autor: Jordi Bedmar) 282

3  

Vídeos

Vídeo de la roda de premsa íntegra

El conseller Nadal parla dels objectius del Pla Territorial de Terres de l'Ebre

El conseller Nadal comenta que s'han completat les normes de planejament

1  

Fitxers adjunts

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 1561

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia