Protecció Civil

Cartell prova

Finalitza la prova del sistema d'alertes de Protecció Civil a Tarragona, Terres de l'Ebre i Penedès

query_builder   12 abril 2023 13:19

event_note Nota de premsa

Finalitza la prova del sistema d'alertes de Protecció Civil a Tarragona, Terres de l'Ebre i Penedès


Protecció Civil demana que es respongui en les properes hores l’enquesta a disposició de la ciutadania de Tarragona, Terres de l’Ebre i Penedès, que estarà vigent fins demà 13 d’abril a les 9 del matí. Enllaç a enquesta:https://survey123.arcgis.com/share/935e051f4c014e7b950066dab1104d2c

Protecció Civil de la Generalitat ha realitzat avui la prova d’enviament de missatges d’alerta a telèfons mòbils a Tarragona, Terres de l’Ebre i Penedès. Entre les 11.00h i les 11.30 h s’ha dut a terme la prova a tot el territori per comprovar que el sistema, del que la Generalitat va rebre la gestió de l’Estat l’1 de febrer, funciona.


La directora de Protecció Civil de la Generalitat, Marta Cassany, juntament amb el delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, la directora del CAT112, Irene Fornós, i la directora dels serveis territorials d’Interior, Eli Llombart, i el subdirector en programes de Protecció Civil de la Generalitat, Sergio Delgado, han fet seguiment de la prova des de l’edifici CAT112 de Reus. A la delegació del Govern a Terres de l’Ebre, el delegat Albert Salvadó, amb el director de serveis territorials d’Interior, Joan Juan, i a la delegació del Govern al Penedès, el delegat del Govern, David Alquézar, han fet seguiment de la prova en connexió telemàtica amb l’edifici CAT112 de Reus i la sala CECAT, des d’on s’ha fet l’enviament simultàniament.

Un cop realitzat l’enviament, i fins les 12.30 h un total de 1.807 ciutadans han respost l'enquesta per comprovar si s'ha rebut o no el missatge. El 49,61% (891) han respost que han rebut el missatge, mentre que el 50,39% (905) han respost que no l'han rebut, tot i que algunes d’elles s’han rebut des de fora del territori on es feia la prova.

De la informació del conjunt d'observadors (policies locals, mossos d’esquadra, associacions de voluntaris de protecció civil municipals, tècnics de protecció civil de la Generalitat, municipals i comarcals,) que han informat a la sala del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT i que eren distribuïts pel territori es desprèn que el missatge s'ha rebut en tots els punts de la geografia, tot i que de forma molt desigual pel que fa a la recepció per telèfons que es trobaven a molt poca distància. En alguns casos s’ha rebut i en altres no en terminals molt propers. Aquesta prova, juntament amb la que es va fer a Lleida, Alt Pirineu i Aran el 28 de febrer, i les que es faran en un futur a Girona i Catalunya Central i posteriorment a Barcelona, serviran també per comprovar si els usuaris de totes les operadores telefòniques reben els missatges o hi ha alguna situació que es pot millorar. Amb les mancances que es detectin respecte la recepció dels missatges (tenint en compte que l’enviament s’ha fet amb èxit) i les corresponents propostes de millora es farà retorn a l’Estat, titular de l’eina tecnològica, per tal que es pugui dur a terme l’ajustament que calgui per garantir que els missatges arribin als destinataris.


El telèfon 112 ha atès fins les 12.30 h un total de 169 trucades de ciutadans que volien informació relativa a la prova o bé que no sabien que es duia a terme avui. D’aquestes, 49 (29,5%) s’han realitzat des del Tarragonès, 24 (14,4%) des del Garraf, 22 (13,2%) des del Baix Camp, 19 (11,45%) des del Baix Penedès, 16 des de l’Alt Penedès (9,64%), 11 des del Baix Ebre (6,6%), 5 des de l’Alt Camp (3,01%) i 4 des de Montsià (1,20%). Per municipis, des de Tarragona se n’han fet 29, des de Reus, 16; des de Vilanova i la Geltrú, 15; des de Calafell, 11; des d’Igualada, 8; les mateixes que des de Vilafranca del Penedès.


Protecció Civil demana que es respongui en les properes hores l’enquesta a disposició de la ciutadania, que estarà vigent fins demà a les 9 del matí. Enllaç a enquesta: https://survey123.arcgis.com/share/935e051f4c014e7b950066dab1104d2c


Emergències
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia