1. La delegació està formada per empreses, start-ups, universitats i centres de recerca de l’ecosistema català: Ackcent, A2Secure, Build38, Bloock, Universitat Politècnica de Catalunya i Fundació i2CAT

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i la Digital Catalonia Alliance (DCA), han organitzat, amb el suport de l'oficina d’ACCIÓ i l’acompanyament de la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, una missió empresarial a Silicon Valley, a l’estat de Califòrnia (Estats Units), per posicionar del 24 al 27 d’abril l’ecosistema català en ciberseguretat i connectar-lo amb actors clau del sector a escala internacional.

La missió empresarial ha estat pensada com un viatge de treball emmarcat en la RSA Conference, un dels esdeveniments de ciberseguretat més importants del món, i comptarà amb diferents visites a empreses líders d’aquest sector amb seu a Califòrnia, com són Plug & Play Tech Center, Fortinet, Cisco, Google, AWS, SentinelOne i Netskope.

A més, el dimarts 25 d’abril s’ha organitzat una jornada de networking pròpia, que sota el títol“Catalonia Reception at RSA Conference 2023”, permetrà que empresaris catalans residents a Silicon Valley i importants inversors americans es posin en contacte amb start-ups tecnològiques i figures clau del panorama de la Ciberseguretat a Catalunya. Aquest acte s’ha dut a terme amb la col·laboració d’ENRICH i l’European Enterprise Council (EAEC), dues iniciatives europees de promoció de la internacionalització, el desenvolupament i la innovació empresarial i acadèmica.

La missió empresarial catalana també aprofitarà la presència a la RSA Conference per assistir a ponències i reunir-se amb empreses punteres del sector; una oportunitat única per copsar tendències i establir sinergies amb actors rellevants de l’ecosistema internacional ja sigui del món de l’empresa, de la recerca o de l’acadèmia.

L’ecosistema de ciberseguretat a Catalunya

Segons l’estudi “La ciberseguretat a Catalunya”, elaborat per ACCIÓ i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, el nombre d’empreses dedicades a la ciberseguretat ha crescut un 20% durant el 2021 a Catalunya i, en total, ja arriben a les 432. La facturació del sector també ha crescut fins a un 11% el darrer any, superant els 900 milions d’euros, un increment impulsat per la consolidació de les eines digitals arran de la pandèmia de la Covid-19.

A Catalunya, les empreses dedicades a la ciberseguretat són pimes en la seva gran majoria (85%). Així mateix, gairebé un 30% de les empreses del sector són exportadores i fins a un 22% facturen més de 10 milions d’euros. Per capacitats, d’acord amb la taxonomia de la European Syber Security Organization (ECSO), destaquen les empreses dedicades a la protecció, la identificació i la detecció d’atacs cibernètics.