Cultura

Infografia 'La sequera: termes clau'

Els termes de la sequera, en una nova infografia interactiva del TERMCAT

query_builder   8 febrer 2024 16:50

event_note Nota de premsa

Els termes de la sequera, en una nova infografia interactiva del TERMCAT

  1. S’hi recullen termes com ara sequera hidrològica, aqüífer, conca hidrogràfica, i altres termes relacionats amb la sequera que podem trobar en notícies i textos especialitzats
  2. La infografia interactiva ha estat elaborada amb l'assessorament d'experts de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA)

Arran de la situació extrema que s’està vivint, el TERMCAT ha preparat una infografia interactiva amb terminologia destacada de la sequera per tal d’afegir-se a la campanya de sensibilització. ‘La sequera: termes clau recull una vintena de termes, procedents de diversos àmbits i disciplines, que s’utilitzen especialment en les informacions relacionades amb la sequera.

La infografia 'La sequera: termes clau'{"name":"2024/02/07/15/48/54c81a90-a573-46da-95aa-1779595e984a.jpg","author":"TERMCAT","type":"0","location":"0","weight":598103}


Per mitjà de la infografia es pot accedir a les fitxes completes dels termes, que contenen definicions validades per experts de l’Agència Catalana de l’Aigua, equivalents en altres llengües i, en alguns casos, notes complementàries. Concretament, s’hi poden consultar els termes classificats en els cinc grups temàtics següents: situació d’emergència, hidrogeografia, gestió de l’aigua, infraestructures i, finalment, estalvi d’aigua.

Les entrades terminològiques provenen de diferents obres elaborades o editades pel TERMCAT al llarg dels anys, com ara el Diccionari de geografia física, el Diccionari de gestió ambiental o el Diccionari de l’emergència climàtica, que formen part de la col·lecció Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix més de 180 títols dedicats a diversos camps d’especialitat.

La infografia s’afegeix a la pàgina dels materials gràfics i multimèdia del web del TERMCAT, que recull més d’un centenar de recursos visuals en diversos formats d’un ventall ampli de sectors. En el mateix àmbit, hi podeu trobar materials com ara les infografies Termes de l’emergència climàtica: de la crisi climàtica a la transició climàtica, Pedra o calamarsa o El cicle de l’aigua.

El TERMCAT és un consorci adscrit a la Generalitat de Catalunya per mitjà de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura, integrat per la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que coordina i promou les actuacions terminològiques en llengua catalana.

1  

Imatges

Infografia 'La sequera: termes clau'

Infografia 'La sequera: termes clau' 1103634

sequera
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia