Empresa i Treball

emt

La Generalitat reuneix més de 800 persones del sector industrial per explicar les mesures de reducció del consum d'aigua en sequera

query_builder   18 març 2024 10:39

event_note Nota de premsa

La Generalitat reuneix més de 800 persones del sector industrial per explicar les mesures de reducció del consum d'aigua en sequera

  1. El secretari d’Empresa i Competitivitat assegura que “el Govern està al costat del teixit productiu” durant la inauguració de la jornada “El consum d’aigua a la indústria en el context de sequera”


La Generalitat de Catalunya s’ha reunit amb prop de 800 persones d’empreses i entitats del sector industrial per explicar les mesures de reducció del consum d’aigua en sequera i exposar els instruments i eines que el Govern posa a la seva disposició per fer front als reptes que planteja la sequera.

La jornada “El consum d’aigua a la indústria en el context de sequera” –en format híbrid, tant telemàtic com presencial- va ser organitzada pel Departament d’Empresa i Treball i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) després que el Govern aprovés el passat 1 de febrer la fase d’emergència per sequera.

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i Maduell, va inaugurar la trobada i va assegurar que “el Govern està al costat del sector empresarial i volem definir els instruments que són útils per fer front a les inversions necessàries per fer un ús molt més eficient dels recursos hídrics”.

Per la seva part, el director general d’Indústria, Oriol Alcoba Malaspina, va detallar els instruments i les eines que la Generalitat disposa entre les quals destaca la línia de noves inversions productives que enguany inclou com a nou criteri de valoració la reducció del consum d’aigua i que es publicarà properament. El director també va explicar altres ajuts com els Cupons ProACCIÓ Green, els Nuclis d’R+D i Innovació tecnològica i la línia d’ajuts innovació oberta i disruptiva, que també prioritzaran projectes de reducció del consum d’aigua.

Alcoba va posar en valor l’esforç del sector industrial en la reducció del consum d’aigua i en aquest sentit va indicar que “està fent els deures de fa molt temps i hem de seguir treballant en aquesta línia per ser el màxim d’eficients”.

@empresacat | @treballcat

►►► més xarxes socials


sequera
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia