El president Aragonès

El president Aragonès anuncia la creació d'un grup de treball per garantir el dret a l'habitatge i evitar situacions de desnonament

query_builder   1 juny 2021 13:29

thumb_up Acords del Govern

El president Aragonès anuncia la creació d'un grup de treball per garantir el dret a l'habitatge i evitar situacions de desnonament

El president Aragonès
  • Durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, Pere Aragonès també ha explicat que el Govern ha acordat convocar una taula de treball institucional sobre el futur de l’aeroport de Barcelona- El Prat
  • El cap del Govern ha posat de relleu la voluntat de professionalitzar la comunicació de l’Executiu i ha donat a conèixer que Patrícia Plaja en serà la portaveu

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest migdia que el Govern ha aprovat la creació d’un grup de treball per garantir el dret a l’habitatge. Ha explicat que es tractarà d’un “òrgan col·legiat i transversal, que proposarà mesures i actuacions per evitar situacions de desnonament i minimitzar el risc d’exclusió residencial”.

 

Durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, Pere Aragonès ha assegurat que el dret a l’habitatge és una de les prioritats més urgents del nou Executiu davant l’actual situació de “crisi per l’impacte de la Covid-19”. “La nostra responsabilitat ineludible és estar al costat de la gent i atendre especialment els ciutadans i ciutadanes més vulnerables i amb risc real de quedar-se sense un lloc digne on viure”, ha subratllat.

 

El grup de treball per garantir el dret a l’habitatge, que es posarà en marxa en els propers dies, estarà format pels departaments de la Presidència, que el presidirà; de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, en qui recaurà la vicepresidència, i d’Interior, Justícia i Drets Socials.

 

Aeroport

 

El cap del Govern també ha explicat que el Consell Executiu d’aquest matí ha acordat convocar una taula de treball institucional sobre el futur de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. Ha assenyalat que aquesta taula, que liderarà la Generalitat, estarà integrada per tots els actors implicats: els ajuntaments de Barcelona i del Prat, el govern espanyol, Aena, administracions locals vinculades als aeroports de Reus i Girona, entitats socials i econòmiques, moviments veïnals i ecologistes i entitats ciutadanes.

 

Amb aquesta taula institucional, ha assenyalat Pere Aragonès, “assumim la responsabilitat d’ordenar el debat” respecte al futur de l’aeroport i de “generar consens i acord transversal, perquè hem de poder establir un model que permeti seguir situant l’aeroport de Barcelona al capdavant, però de manera sostenible i respectant el medi ambient”.

 

Professionalitzar la comunicació pública

 

Durant la seva compareixença, el president Aragonès també ha avançat que hi haurà canvis en la manera de comunicar del Govern amb l’objectiu de “professionalitzar la comunicació” i la “voluntat de traslladar la informació a la ciutadania amb tota la claredat i la màxima celeritat”. “És fonamental que el govern informi de les decisions preses, evitant les especulacions”, ha afegit.

 

En aquest sentit, ha anunciat la incorporació de la periodista Patrícia Plaja, fins ara responsable de comunicació dels Mossos d’Esquadra, com a portaveu del Govern, per “ajudar-nos en aquesta transformació i  professionalització de la comunicació”.

 

El president ha explicat que la nova portaveu, que sovint compareixerà conjuntament amb consellers i conselleres del Govern, “dedicarà el seu coneixement a professionalitzar tots els àmbits de la comunicació pública del Govern” i “donarà compte dels fets, posicionaments i decisions des de la independència professional i política”.

 

Taula de diàleg

 

A preguntes dels periodistes, el president Aragonès  s’ha referit a la Taula de diàleg entre els governs català i espanyol i ha defensat que “cal posar-la en marxa el més aviat possible”. En aquest sentit, s’ha mostrat partidari de celebrar “una reunió prèvia” amb el president Sànchez per tractar de “l’inici de la represa de la taula de negociació”, però també per parlar “d’altres temes que s’hauran d’abordar, com per exemple l’aeroport de Barcelona-Prat i els fons Next Generation, entre d’altres”. I ha avançat que s’ha emplaçat amb el seu homòleg espanyol a “tenir aquesta setmana una conversa tranquil·la per programar aquesta primera reunió entre tots dos”.

 

Sobre la composició de la taula de diàleg amb el govern espanyol, el president ha subratllat que es tracta d’una mesa de “govern a govern” i  que “un cop tinguem la data fixada, serà el Govern de la Generalitat qui decidirà, en base també a l’acord de coalició, les persones que el representaran en la negociació”.  Tot i això, el president ha recordat que “sempre hem dit que no volem representar només un Govern sinó una àmplia majoria de la societat catalana”, i en aquest sentit ha emmarcat la convocatòria en els propers dies de l’Acord Nacional per a l’autodeterminació i l’amnistia, amb l’objectiu de “sumar molta gent”.

 

A preguntes dels mitjans, el president s’ha pronunciat sobre els possibles indults als presos polítics. Pere Aragonès ha deixat clar que la proposta del Govern “per resoldre de forma clara i  completa la repressió és una llei d’amnistia”, però, ha afegit, “si mentrestant hi ha mesures que permeten alleugerir el dolor de l’empresonament injust no només no ens hi oposarem sinó que ens semblarà bé que es faci”.  Per això, el cap de l’Executiu ha demanat al govern espanyol “una decisió justa i el més aviat possible”.

2  

Imatges

Reunió del Consell Executiu

Reunió del Consell Executiu 2254

El president durant la roda de premsa

El president durant la roda de premsa 231

1  

Fitxers adjunts

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 703

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined