Portaveu

Catalunya es convertirà en la regió més competitiva i professionalitzada del sud d'Europa

query_builder   25 juliol 2023 15:05

thumb_up Acords del Govern

Catalunya es convertirà en la regió més competitiva i professionalitzada del sud d'Europa

  1. Davant els resultats de les passades eleccions espanyoles, la portaveu assegura que “Catalunya i l’independentisme tenen ara el poder i la força per decidir el proper govern de l’Estat”
  2. El Govern ha aprovat commemorar l’any vinent els 100 anys de la ràdio a Catalunya, els 50 anys de la mort de Salvador Puig Antich entre d’altre efemèrides
portaveu{"name":"2023/07/25/15/05/49893559-0d2a-41a7-b66c-827ebdd279cf.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":56018}

El Consell Executiu impulsarà els centres de formació professional integrada, a través d’un decret que fa realitat la transformació de la Xarxa del Sistema d’FP amb la ordenació d’un sistema únic de formació professional. Així ho ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern des d’on ha assegurat que “Catalunya es convertirà en referent Europeu de la Formació Professional i qualificarà 800.000 professionals donant resposta a les necessitats futures de l’economia productiva”. En aquest sentit, “Catalunya vol ser la regió del sud ‘Europa més productiva a nivell humà per reduir l’atur, l’abandonament escolar i per convertir-se un pol d’atracció per a empreses i professionals.”, ha destacat Plaja.

El decret aprovat avui permet donar l’impuls definitiu a l’FP que, entre d’altres mesures, permetrà crear centres amb formació continuada dels 16 als 67 anys. D’altra banda, el Govern està elaborant un mapa de la FP que permeti detectar les necessitats de cada regió del país i els centres necessaris. Està previst que el mapa estigui en a finals d’anys.

Aquest mesura és necessària perquè actualment Catalunya té una estructura de qualificació professional que no s’ajusta les necessitats del seu teixit productiu. Alhora, una taxa d’atur del 10,4%, així com una taxa d’atur juvenil i d’abandonament prematur que se situen en el 22,1% i el 16,9%, respectivament.

Eleccions a l’Estat

A la reunió del Consell Executiu d’aquest matí, s’ha analitzat els resultats de les eleccions espanyoles d’aquest diumenge. En aquest sentit, la portaveu ha assegurat que el posicionament de l’Executiu “és clar i diàfan: el Govern seguirà amb l’objectiu de seguir defensant Catalunya i tots els interessos de les catalanes i els catalans davant de l’Estat Espanyol”. En primer lloc davant del Govern de l’Estat Espanyol, “hi hagi qui hi hagi al capdavant, però també davant els altres aparells de l’Estat. Tots ells”.

Ha reconegut que l’alta polarització, en clau espanyola, d’aquestes darreres eleccions ha perjudicat a l’independentisme” però “també és cert que la força del moviment independentista hi continua sent i que un cop més és clau”.

D’aquesta manera, “lluny de la irrellevància que alguns voldrien que tingués, avui la realitat és que l’independentisme és imprescindible si realment es vol evitar un Govern de la dreta i l’extrema dreta, un govern fet i pensat contra tot allò que representa Catalunya”. “Sense respectar Catalunya i la seva veu, no hi ha govern a l’estat espanyol, així de simple, així de clar”, ha reblat.

La portaveu ha subratllat que “Catalunya i l’independentisme tenen ara el poder i la força per decidir el proper govern de l’Estat” i que aquesta és “una oportunitat per defensar el nostre país, els nostres drets i els nostres recursos, els serveis públics que encara depenen de l’Estat i la força de la nostra cultura, la nostra llengua i el nostre autogovern”. A més, considera que és “una nova oportunitat per seguir avançant cap a l’objectiu compartit, que és seguir fent passos en ferm cap a l’amnistia i cap al referèndum d’autodeterminació, com hem defensat des de l’inici de la legislatura.”.

Commemoracions del 2024

El Govern ha aprovat els esdeveniments i personalitats que commemorarà el proper any. Entre les efemèrides que recordarà el 2024, hi ha els 100 anys de la ràdio a Catalunya i els 125 del cooperativisme; els naixements dels escriptors Vicent Andrés Estellés i Montserrat Vayreda; els 50 anys de les morts de Caterina Casas, primera regidora de Molins de Rei, i Salvador Puig i Antich així com els centenaris de la defunció del dramaturg Àngel Guimerà i el poeta Joan Salvat i Papasseit. 

4  

Imatges

La portaveu durant la roda de premsa

La portaveu durant la roda de premsa 56018

Reunió del Consell Executiu

Reunió del Consell Executiu 89328

Reunió del Consell Executiu

Reunió del Consell Executiu 142804

Reunió del Consell Executiu

Reunió del Consell Executiu 152024

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern

Acords del Govern
PDF | 314560

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined