• Amb l'aprovació d'aquesta norma es completen els tres decrets que conformen l'eix central de la Llei d'educació de Catalunya: autonomia de centre, apoderament de les direccions i enfortiment de l'avaluació
  • El Govern també ha aprovat avui el finançament de la segona fase de l'ampliació de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa
  • L'Executiu ha donat llum verda el decret d'inspecció tècnica dels edificis a partir dels 45 anys d'antiguitat
  • D'altra banda, s'ha aprovat la planificació hidrològica que millora la qualitat de l'aigua i en garanteix la demanda fins el 2027
Tall de vídeo del conseller Nadal sobre l'Agència d'Avaluació Educativa
Tall de vídeo del conseller Nadal sobre l'Agència d'Avaluació Educativa
El Govern ha aprovat avui el decret dels estatuts de l'Agència d'Avaluació i Prospectiva de l'Educació, que substitueix al Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu de Catalunya. L'Agència té com a objectiu contribuir a l'excel•lència i equitat del sistema educatiu i l'èxit educatiu i acadèmic de l'alumnat de Catalunya. Amb l'aprovació d'aquesta norma, el Govern culmina el procés que conforma l'eix central de la Llei d'educació de Catalunya: autonomia de centre, apoderament de les direccions i enfortiment de l'avaluació.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha destacat que aquesta Agència "és un dels elements singulars que preveu la pròpia llei i del que es tracta és d'analitzar l'evolució del propi sistema educatiu pel que fa als resultats". En aquest sentit, el conseller ha afegit que aquest nou organisme serà "una mena d'observatori que permeti continuar aplicant la Llei d'Educació de Catalunya, el desplegament dels altres decrets que la fan possible en termes d'avaluació, seguiment i previsió de circumstàncies noves en el futur".

També en l'àmbit educatiu, l'Executiu ha donat els vistiplau a la renovació del conveni per gestionar les beques d'estudis postobligatoris i els ajuts a l'alumnat d'educació especial. D'altra banda, el Govern ha aprovat destinar 3,2 milions d'euros més al projecte Escuela 2.0, un pla d'integració de les noves tecnologies en els centres educatius, i que suposa un seguit de mesures paral•leles com ara la digitalització de les aules, l'ús de l'ordinador portàtil per cada alumne i la formació del professorat.

Impuls a la sanitat pública
El Govern també ha aprovat avui el finançament de la segona fase de l'ampliació de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. L'import total és de 60 milions d'euros, distribuïts en els exercicis 2011 a 2026. Aquesta ampliació permetrà desenvolupar els treballs de condicionament de l'antic hospital, amb una gran transformació que permetrà acollir serveis de suport ara dispersos en diferents edificis (rehabilitació, diàlisi, administració), ampliar la farmàcia i dotar-lo d'una nova cuina.
En aquest mateix sentit, el Consell de Govern ha donat llum verda a la construcció, ampliació i millora de diversos centres de Salut i Centres d'Atenció Primària (CAP) a Badalona, Gualba, Masquefa, Porqueres i Sant Pere de Ribes. El pressupost total de les obres és superior a 22,1 milions d'euros.

Aprovat el decret d'inspecció tècnica dels edificis a partir dels 45 anys d'antiguitat
El Govern ha aprovat avui el decret de les Inspeccions Tècniques dels Edificis, una revisió obligatòria que hauran de passar tots els edificis d'habitatges plurifamiliars que tinguin més de 45 anys, i els que vagin assolint aquesta antiguitat. L'objectiu és instituir un sistema de control periòdic de l'estat dels edificis d'habitatges, portant a la pràctica un procediment per verificar el deure que tenen els propietaris de conservar i rehabilitar els seus immobles. Aquest salt respon a la voluntat del Govern de mantenir els habitatges en bones condicions i detectar mancances o lesions que puguin aparèixer en casos extrems.

Millores en la regulació dels establiments d'allotjament turístic
L'Executiu també ha aprovat avui un nou decret dels establiments d'allotjament turístic que millora i simplifica la normativa turística vigent a Catalunya. El nou decret, pioner a Europa, actualitza en un únic text la normativa vigent, que constava de vuit decrets i cinc ordres promulgades als anys 80 i 90, ja obsoletes. D'aquesta manera, la nova reglamentació conferirà majors garanties per a l'usuari, més facilitats pels empresaris i enfortirà la destinació turística "Catalunya".

Aprovada la planificació hidrològica de millora de la qualitat de l'aigua
El Govern ha donat el vistiplau al nou Pla de gestió del districte de Conca fluvial de Catalunya i el seu programa de mesures, la nova planificació hidrològica del nostre país per als propers sis anys (2010-2015). Es tracta de la fita més important en matèria de polítiques d'aigua no només d'aquesta legislatura, sinó des de l'any 1998 en què el Govern de l'Estat va aprovar la planificació fins ara vigent. Aquesta nova planificació dota, per primera vegada a Catalunya, d'un pla hidrològic propi, centrat en les necessitats del territori i amb els seus recursos existents.

1  

Imatges

Foto de la roda de premsa. Autor: Rubén Moreno

Foto de la roda de premsa. Autor: Rubén Moreno 664

2  

Vídeos

Tall de vídeo del conseller Nadal sobre l'Agència d'Avaluació Educativa

Vídeo íntegre de la roda de premsa

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern en format PDF

Acords del Govern en format PDF
PDF | 144