• El portaveu del Govern denuncia “la improvisació” de l’Estat en la posada en marxa de la mesura. “Pitjor no es podien fer les coses”
 

 

  • Homs destaca que l’Executiu i els grups parlamentaris mantenen amb “discreció” les negociacions sobre el pacte fiscal, de cara al ple que se celebrarà al Parlament la darrera setmana de juliol
 
El portaveu anuncia mecanismes perquè les persones amb menys recursos no hagin d'avançar els diners del copagament farmacèutic de l'Estat
 
 
El Govern arbitrarà “tots els mecanismes possibles” perquè les persones “amb una situació econòmica delicada no hagin d’avançar diners” del copagament farmacèutic de l’Estat, tal com planteja el Govern espanyol. Així ho ha acordat el Consell Executiu, que en la reunió d’aquest matí ha expressat la seva “preocupació” davant la “improvisació” de l’Estat en la posada en marxa del nou copagament, que entra en vigor el proper 1 de juliol. “Les coses s’han plantejat francament malament, pitjor no es poden fer, ha sentenciat el portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.
 
En contraposició a la posada en marxa de la taxa de l’euro per recepta, vigent des del 23 de juny, el portaveu del Govern ha denunciat “la improvisació” de l’Estat i “la dificultat ingent” per aplicar el copagament farmacèutic.
 
“El que farem és aplicar-ho, no tenim massa mes remei, hi ha molts ulls que ens miren i no estem en condicions com a país d’anar donant missatges que no apliquem aquest tipus de mesures”, ha manifestat el portaveu, qui ha volgut deixar clar que l’Executiu treballarà perquè la mesura “no vagi a les esquenes” de les persones amb menys recursos. “Procurarem trobar tots els mecanismes possibles, i aquest és l’encàrrec que ha fet el Govern al conseller de Salut, perquè allò que ara ens indueix a fer el Govern espanyol, que la gent pagui i després ja ho trobarem, no és possible fer-ho en determinats casos”, ha manifestat Homs.
 
 
El ple del pacte fiscal, la darrera setmana de juliol
 
El portaveu del Govern ha anunciat que la darrera setmana de juliol està previst celebrar el ple sobre pacte fiscal al Parlament de Catalunya i ha reiterat que l’Executiu i els grups parlamentaris mantenen les negociacions, en el marc de “discreció” acordat en la cimera del 30 de maig passat. “Els contactes, les reunions hi són, però estan en el marc de discreció que era una exigència que ens havíem fet tots plegats”.El Govern està tranquil i estem fent la feina que ens correspon”, ha reblat.
 
En la compareixença de premsa el portaveu del Govern ha fet una valoració “francament positiva” del viatge oficial del president de la Generalitat als EUA, que ha “permès projectar al món una imatge de la realitat del país”. Més enllà de la vivència crua d’aquests temps, hi ha persones que fa coses molt potents i presentar-ho al món i en l’àmbit del coneixement i de la biotecnologia omple d’orgull”, ha manifestat Homs.
 
 
Acords del Govern
 
En la reunió d’aquest matí el Govern ha aprovat avui un decret llei per complir el Pla econòmic financer de reequilibri de la Generalitat 2012-2014, que preveu un important ajust pressupostari encaminat a la reducció del dèficit. D’aquesta manera el Govern dóna continuïtat a les mesures de reorganització i simplificació administrativa i de reequilibri de les finances catalanes. 
 
D’altra banda, l’Executiu ha acordat impulsar la llei per a la igualtat efectiva entre homes i dones. L’Executiu ha aprovat la memòria prèvia a la tramitació de l’Avantprojecte de llei, que plantejarà mecanismes i mesures concretes perquè les administracions públiques catalanes impulsin polítiques i actuacions per eliminar el sexisme de les estructures socials, culturals, econòmiques i polítiques. Segons dades de l’Idescat, les dones representen el 50,5% de la població, enfront del 49,5% d’homes. La taxa d’activitat laboral, però, és superior entre els homes (un 69% enfront d’un 55%), així com la taxa d’atur (un 18,6% en el cas dels homes enfront del 16,7% de les dones).
 
Finalment, el Consell Executiu ha aprovat la renovació parcial del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), òrgan d’assessorament del Govern en matèria de sostenibilitat. El Govern ha nomenat 6 nous consellers de l’organisme: Josefina Castellví (que ocuparà el càrrec de vicepresidenta), Sergi Ferrer-Salat, Cristina Gallach, Mariano Marzo, Isabel Pont i  Björn Stigson.
 
 
 

3  

Vídeos

Roda de premsa íntegra

Insert de vídeo: el portaveu del Govern anuncia mecanismes perquè les persones amb menys recursos no hagin d'avançar diners del copagament de l'Estat

Insert de vídeo: el portaveu destaca que els contactes del pacte fiscal es mantenen amb discreció

3  

Fitxers adjunts

Fotografia Consell Executiu

Fotografia Consell Executiu
JPG | 731

Fotografia del portaveu del Govern

Fotografia del portaveu del Govern
JPG | 588

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 734