•  El portaveu del Govern, Francesc Homs, destaca que amb aquest acord el Govern compleix el compromís de “no acumular la reducció de les retribucions” de manera que el personal públic de la Generalitat no tingui una afectació superior a la resta
  • El Consell Executiu també aprova demanar dictamen al Consell de Garanties Estatutàries per la reducció de 77 milions d’aportació de l’Estat a la llei de dependència
  • El Govern agraeix la col·laboració dels centenars de voluntaris i de les diverses administracions públiques que estan ajudant en les tasques d’extinció de l’incendi de l’Alt Empordà
  • Homs explica que el Govern està “estudiant” acollir-se al fons de liquiditat estatal i ha considerat un “error” que se’l titlli de “rescat”
Portaveu Homs
El Govern ha aprovat adequar les mesures de reducció retributives dels empleats públics de Catalunya a la supressió de la paga extraordinària de Nadal adoptada per l’Estat. Segons l’acord pres avui, en la nòmina del mes de desembre es deduirà aquesta paga extra i es reemborsarà l’import detret el mes de juny.
 
D’aquesta manera, el Govern “compleix el compromís de no acumular la reducció de les retribucions” per evitar que el personal públic de la Generalitat no tingui una afectació superior a la resta, segons ha destacat el portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.
 
En la reunió d’avui, el Consell Executiu també ha acordat demanar dictamen al Consell de Garanties Estatutàries per la reducció de 77 milions de l’aportació de l’Estat a la llei de la dependència “per portar-la, si escau, davant del Tribunal Constitucional”. El portaveu Homs ha lamentat que, malgrat la reducció de les aportacions estatals, el Govern de l’Estat manté el deure de les comunitats autònomes de complir la llei amb el seu propi finançament i, a més, la nova redacció de la llei introdueix modificacions en el calendari que obliga a la Generalitat a fer efectives les prestacions, aspecte que vulnera la competència exclusiva de la Generalitat en matèria de serveis socials establerta  a l’Estatut.
 
Agraïment a tots els que participen en l’extinció de l’incendi de l’Alt Empordà
 
El portaveu Homs ha volgut agrair en nom del Govern l’ajut dels centenars de persones voluntàries en l’incendi de l’Alt Empordà i ha destacat “l’esperit de col·laboració ciutadana” en aquesta situació tan “imprevisible”.
 
Homs també ha reconegut la tasca dels ajuntaments i dels alcaldes de les poblacions afectades, gràcies a la qual, ha ressaltat, “es posa de manifest fins a quin punt té sentit el paper del món local, que alguns poden posar en qüestió”. El portaveu també ha agraït la col·laboració de les administracions del govern francès, andorrà i espanyol, així com de les Illes Balears, València i Aragó, que han enviat efectius per ajudar en les tasques d’extinció de l’incendi.
 
El Govern estudia si accedeix al fons de liquiditat
 
A preguntes dels periodistes, el portaveu Homs ha explicat que el Govern està estudiant la possibilitat d’acollir-se al fons de liquiditat de l’Estat, l’anomenat ICO4, i ha assegurat que la decisió “encara no està presa”. Homs ha negat que es pugui qualificar de “rescat” i ha considerat un “error” que es vulgui presentar aquest fons de liquiditat “com un mecanisme més singular que d’altres”. “Accedir a tot tipus de línies que facilitin la gestió de la tensió de tresoreria és la nostra obligació, és el que estem fent fa temps”, ha assegurat Homs, qui ha recordat que això "no és res nou“.

4  

Vídeos

Roda de premsa del Govern íntegra

El portaveu explica l'adequació de la supressió de la paga de Nadal als treballadors públics

Homs agraeix al món local el seu suport en els incendis de l'Empordà

El portaveu afirma que el Govern no ha demanat cap rescat

3  

Fitxers adjunts

Acords del Govern en PDF

Acords del Govern en PDF
PDF | 201

Foto del portaveu del Govern. Autor: Jordi Bedmar

Foto del portaveu del Govern. Autor: Jordi Bedmar
JPG | 348

Foto del Consell Executiu. Autor: Jordi bedmar

Foto del Consell Executiu. Autor: Jordi bedmar
JPG | 622