Roda de premsa del Govern de l'11 de maig de 2010

El Govern aprova el Pla econòmic de GISA amb obres en infraestructures per valor de 4.137 milions d'euros fins al 2015

query_builder   11 maig 2010 16:08

thumb_up Acords del Govern

El Govern aprova el Pla econòmic de GISA amb obres en infraestructures per valor de 4.137 milions d'euros fins al 2015

   
  • El Pla manté per als propers anys el nivell més alt d’inversió en obra pública que hi ha hagut mai a Catalunya
  • S’ha aprovat destinar 16,8 milions d’euros per promoure l’accés al mercat de treball de col·lectius amb necessitats o dificultats específiques
  • El Govern ha impulsat els regadius de l’Aldea-Camarles i de la Conca de Tremp
El conseller Nadal destaca el creixement de les inversions de Gisa
Vídeo: El conseller Nadal destaca el creixement de les inversions de Gisa
El Govern ha acordat avui actualitzar el Pla Econòmic i Financer (PEF) de l’empresa pública GISA per al període 2010-2015. Així ho ha explicat en la roda de premsa posterior el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal. El Pla inclou actuacions en ferrocarrils, carreteres, ports i aeroports, així com obres d’edificació per a noves escoles, comissaries i equipaments sanitaris, entre d’altres. 
 
Del valor total de 4.137 milions d’euros, 3.235 es destinaran a obres vinculades al transport públic i a la millora de la xarxa viària i 902, a obres d’edificació, segons ha explicat Nadal. L’aprovació del Pla Econòmic i Financer respon a la voluntat del Govern d’agilitar la licitació i la producció d’obra pública, i mantenir el nivell d’inversió més alt que hi ha hagut mai a Catalunya, per tal de consolidar-la com una eina contra la recessió econòmica.
 
El conseller Nadal ha afirmat que l’activitat de GISA ha experimentat una “evolució de creixement molt potent” i ha explicat que “en el període 2004-2009 ha adjudicat i contractat en valor de 10.000 milions d’euros”. El titular de Política Territorial i Obres Públiques ha recordat que el Govern aplica en de forma sistemàtica, en les seves polítiques, la cohesió social i que aquest objectiu només s’aconsegueix amb “l’equilibri entre el nivell de creació de riquesa, el manteniment de la inversió pública, el manteniment de l’ocupació que permet la inversió pública i les garanties de l’Estat de benestar”.
 
El Pla Econòmic i Financer preveu actuacions a 80 escoles i instituts, més de 30 actuacions en centres hospitalaris i d’atenció sanitària, 12 actuacions en nous parcs de bombers i comissaries i 7 en centres d’assistència social, a més d’altres actuacions en equipaments judicials, culturals i esports. En conjunt, es tracta d'“una acció important en matèria de noves inversions que reforça la xarxa d’equipaments a tot Catalunya en els diferents àmbits de les competències del Govern”, segons Nadal.
 
El document també inclou l’aportació del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de més de 3.235 milions d’euros. Entre les noves inversions en matèria de transports destaquen la remodelació de l’estació d’FGC a Sarrià, la nova estació d’autobusos de Zona Universitària, el nou vestíbul de l’estació de Vallcarca, actuacions de millora d’evacuació a la xarxa de metro i d’FGC, així com la nova estació d’autobusos de la Bisbal d’Empordà. A més, també es preveuen altres obres ja en marxa com el perllongament d’FGC a Sabadell i Terrassa, l’intercanviador d’Arc de Triomf, l’adaptació de la xarxa de metro o la finalització del perllongament de l’L5, entre d’altres.
 
Pel que fa a carreteres, algunes de les noves actuacions més importants previstes són la variant d’Olot i les Preses, la variant de Vilanova de la Barca, el condicionament de la carretera d’Altafulla - Salomó, la variant d’Olost, les millores de les travesseres de Ripoll i Sallent, i el condicionament de la carretera de Vilabertran a Peralada.
 
16,8 milions d’euros per promoure l’accés al mercat de treball dels col·lectius amb més dificultats
 
El Govern ha aprovat destinar 16,8 milions d’euros per promoure l’accés al mercat de treball de col·lectius amb necessitats o dificultats específiques en el període 2010-2011, xifra que representa un increment del 10,5% respecte al període 2008-2009. Amb aquesta iniciativa el Govern vol fomentar i millorar les actuacions adreçades als col·lectius amb dificultats per poder garantir el seu accés i la permanència en el mercat de treball en igualtat de condicions i assegurar l’acompanyament necessari per a la seva inserció laboral.
 
Amb l’acord d’avui es crea una nova línia d’ajuts per fomentar l’empresa inclusiva, s’adapten els itineraris d’ocupació al perfil dels beneficiaris de la Renda Mínima d’Inserció, es potencia el treball en suport per a persones amb discapacitat o malaltia mental i s’incrementa el suport a les empreses d’inserció.
 
Regadius de l’Aldea-Camarles i de la Conca de Tremp
 
S’an impulsat els regadius de l’Aldea-Camarles i de la Conca de Tremp i també s’han aprovat les obres de la xarxa primària del primer i actuacions de millora del segon. Aquestes accions són necessàries per poder iniciar les obres corresponents a la xarxa de distribució, que permetran l’arribada de l’aigua de les xarxes de reg a les finques dels beneficiaris. En tots dos casos, els beneficiaris no hauran de pagar fins que no arribi l’aigua a les seves finques.
 
Impulsant l’R+D+I en Energia i Aqüicultura
 
El Govern ha acordat destinar 1,2 milions d’euros a la Xarxa de Referència d’R+D+I en Materials Avançats per a l’Energia (XARMAE) i a la Xarxa de Referència d’R+D+I en Aqüicultura (XRAq), que rebran 600.000 euros cadascuna durant els anys 2010 i 2011.
 
Les línies prioritàries de recerca de la XARMAE són els nous materials, mètodes i processos per a la producció d’energia; els sistemes avançats de producció d’energia; els materials per a l’emmagatzematge i transport de l’energia, i els materials per a l’ús racional de l’energia, així com la seguretat i la reducció d’emissions contaminants.
 
Per la seva banda, la XRAq té com a línies prioritàries de recerca la sostenibilitat econòmica i ambiental de l’aqüicultura; la qualitat i seguretat dels productes d’aqüicultura; el benestar i la salut dels animals objecte de cultiu, i la innovació en el cultiu d’espècies mediterrànies.
 
Nova àrea de recerca de l’ISPC
 
El Govern ha aprovat avui el Projecte de decret d’estructuració de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), que preveu la creació de l’Àrea de Recerca, Coneixement i Relacions Exteriors. Com a centre de creació i transferència del coneixement del sistema de seguretat pública de Catalunya, l’ISPC té com a finalitats promocionar l’estudi i la recerca en l’àmbit de la seguretat.
 
Aquesta nova estructura, creada avui, reforça l’ISPC com a “universitat de la seguretat”, és a dir, com a centre pioner en la formació i recerca per a tots els col·lectius responsables de la seguretat.
 
Altres Acords
 
Amb l’objectiu d’eradicar la violència masclista, el Govern ha aprovat la constitució de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència masclista. Aquest organisme, previst a la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, impulsarà, farà el seguiment i avaluarà les actuacions sobre la violència masclista que duen a terme els departaments de la Generalitat.
 
També s’ha acordat signar un conveni amb l’Estat per impulsar les energies renovables. El Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç aportarà 3,1 milions d’euros per aplicar les mesures del Pla d’Energies Renovables corresponents a Catalunya el 2010. L’objectiu és diversificar les fonts energètiques i avançar en la reducció del consum de combustibles d’origen fòssil.
 
En l’àmbit de la salut, el Govern ha aprovat destinar més de 22 milions d’euros a la compra de vacunes pels anys 2010 i 2011. Amb aquesta partida es compraran vacunes per a 14 malalties, que afecten tant a població infantil com adulta.

2  

Imatges

Foto del consell de Govern

Foto del consell de Govern 260

Foto de la roda de premsa

Foto de la roda de premsa 2529

4  

Vídeos

Tall de vídeo del conseller Nadal sobre el PEF de Gisa (1)

Tall de vídeo del conseller Nadal sobre el PEF de Gisa (2)

Tall de vídeo del conseller Nadal sobre el PEF de Gisa (3)

Roda de premsa del Govern íntegra

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern en format PDF

Acords del Govern en format PDF
PDF | 83

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia