Roda de premsa de la consellera Serna

El Govern destaca els acords en fred com a garantia del compliment dels serveis mínims

query_builder   28 setembre 2010 16:38

thumb_up Acords del Govern

El Govern destaca els acords en fred com a garantia del compliment dels serveis mínims


  • Catalunya és la primera comunitat autònoma que ha pactat uns serveis mínims als ciutadans “amb diàleg i consens”

Vídeo: la consellera Serna afirma que el Govern garantirà els serveis essencials de tots els ciutadans
El Departament de Treball ha informat avui al Govern sobre l’ordre de serveis mínims a Catalunya -davant de la convocatòria de vaga general per demà feta pels sindicats-, per tal de garantir els serveis essencials per a les persones i l’exercici legítim del dret de vaga.
La consellera de Treball, Mar Serna, que ha comparegut  a la roda de premsa posterior al Consell de Govern, ha destacat que el Govern “treballarà tot el dia de demà” en els serveis de la seva competència “per garantir el dret a la vaga i per garantir la seguretat de la ciutadania, sense posar cap problema per exercir el dret a vaga, però tampoc cap problema per garantir els serveis mínims”.
 
Serna també ha destacat que Catalunya és la primera comunitat autònoma que disposa d’uns serveis mínims fets “amb diàleg i consens”. “Perquè aquesta és la millor garantia que es compleixin els serveis mínims, perquè ho hem fet en fred, perquè aquesta és la millor garantia que els serveis mínims siguin equilibrats”, ha afirmat la consellera Serna.
 
 
Anàlisi de l’informe “Demanda d’atenció sanitària en xifres”
 
En l’àmbit de la salut, el Govern ha rebut avui l’informe “Demanda d’atenció sanitària en xifres”, una publicació que vol oferir una visió sobre com es comporta i evoluciona la demanda de serveis i com s’organitza el sistema sanitari català. L’informe conclou que el número de visites telefòniques s’ha triplicat en els darrers anys, que l’estada mitjana hospitalària en dies ha baixat un 7,7%, i que els principals problemes de salut atesos a l’atenció primària l’any 2009 són la hipertensió, l’excés de colesterol, els problemes d’esquena, l’obesitat, la diabetis i l’ansietat.
 
 
Nou Mapa de Protecció Civil de Catalunya
 
El Govern ha aprovat avui la creació del nou Mapa de Protecció Civil de Catalunya, que permetrà conèixer els riscos naturals o tecnològics de cada territori i com fer-los front. Es tracta d’un conjunt de mapes temàtics en què s’especifiquen les diferents zones territorials amb un risc natural o tecnològic rellevant. El Govern també ha aprovat la modificació de la composició de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya.
 
També en l’àmbit de la protecció dels ciutadans i del territori, el Govern ha aprovat el Pla especial per a emergències radiològiques. El Pla obliga 103 municipis a fer un Pla d’actuació municipal sobre risc radiològic i té per objectiu fer front a emergències derivades de la presència de matèries radioactives i fonts de radiacions ionitzants en instal·lacions que treballen amb aquests materials, però també per a casos de terrorisme i altres activitats criminals
 
Avenç en les obres d’infraestructura del regadiu Segarra-Garrigues
El Govern ha aprovat declarar urgent l’expropiació dels terrenys afectats per fer-hi obres de la xarxa de distribució de regadiu del canal Segarra-Garrigues. L’ocupació urgent permetrà dur a terme diverses obres de la xarxa primària a diferents zones de les Garrigues. Les noves infraestructures permetran transformar 9.335 hectàrees de secà en superfície de regadiu.
 
Millora de la gestió dels residus municipals
L’Executiu també ha autoritzat dues subvencions a ens locals per tal de millorar la gestió dels residus municipals. Concretament, ha acordat la construcció d’una planta de transferència a l’Alt Camp i la millora de les infraestructures de residus del Baix Camp.

2  

Imatges

Fotografia del Consell de Govern (autor: Rubén Moreno)

Fotografia del Consell de Govern (autor: Rubén Moreno) 1684

Fotografia de la roda de premsa de la consellera Serna (foto ACN)

Fotografia de la roda de premsa de la consellera Serna (foto ACN) 954

2  

Vídeos

Vídeo de la roda de premsa íntegra

Vídeo: la consellera Serna assegura que el Govern garantirà els drets essecials de tots els ciutadans

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern en format PDF

Acords del Govern en format PDF
PDF | 62

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia