portaveu
  • La cessió gratuïta per part de l’Ajuntament de Barcelona s’ha fet a través d’un pacte segons el qual la Generalitat contribuïa a la reforma de la plaça de les Glòries

 

  • El Govern també ha retirat l’obligatorietat de dur mascareta als espais exteriors dels centres educatius a partir d’aquest mateix dijous

 

  • La portaveu ha anunciat que la propera reunió de la Comissió bilateral Generalitat-Estat tindrà lloc el 18 de febrer al Palau de la Generalitat

 

El Palau de Pedralbes ha passat a mans del Govern de la Generalitat després que hagi acceptat la cessió gratuïta de l’edifici i dels seus jardins, que fins ara eren propietat de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest espai, ubicat al districte de les, es destinarà a seu representativa i centre de relació institucional de la Generalitat. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que “serà, de facto, el segon Palau de la Generalitat, on el president i el Govern podran organitzar tot tipus d’actes i trobades com es fa ara, per exemple, al Saló Sant Jordi”.

 

D’aquesta manera, l’administració catalana passa a ser la nova propietària de la finca urbana amb una superfície de 73.160 m2, per la qual cosa n’assumirà totes les despeses de manteniment (immoble, jardins, instal·lacions i mobiliari). “La cessió d’avui és la culminació d’un llarg procés, que portava un temps encallat i que aquest Govern ha volgut culminar”, ha reblat la portaveu.

 

Plaja ha recordat que el desembre de 2004 la Generalitat i l’Ajuntament van signar un acord de cessió d’ús del Palau de Pedralbes i els seus jardins, perquè el Govern català el fes servir per a actes protocol·laris. A canvi, la Generalitat contribuiria a la reforma de la plaça de les Glòries on s’ubicaria el Centre Cultural del Disseny (Disseny Hub), que acolliria els museus que hi havia en el seu moment a Pedralbes (el Museu de Ceràmica i el d’Arts Decoratives). Un cop fet aquest trasllat, el consistori barceloní tenia el compromís de cedir la propietat del Palau al govern català. La Generalitat va assumir dos terços del cost de construcció del Disseny HUB, per un import de 58 milions d’euros. Finalment, el març de 2019, el ple de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar la cessió gratuïta de la finca a la Generalitat, però no ha estat fins ara que s’ha culminat tot el procés.

 

Retirada la mascareta als patis de les escoles

 

A partir d’aquest mateix dijous 10 de febrer ja no serà obligatori portar la mascareta als patis i als espais exteriors de les escoles. Així ho ha determinat la Comissió delegada en matèria de Covid després d’analitzar la frenada de contagis i el descens de tots els indicadors. “La retirada de la mascareta als nostres infants en espais oberts està directament relacionada amb la millora en l’aprenentatge, la docència, la salut emocional i el gaudi dels menors”, ha explicat la portaveu. Ha subratllat que es tracta d’una mesura “molt esperada” per les “derivades que suposa a totes les edats però, sobretot, en les edats més primerenques”.

 

Reunió bilateral Generalitat – Estat

 

Durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu ha anunciat que el proper 18 de febrer se celebrarà la propera reunió bilateral Generalitat-Estat, i ha puntualitzat que s’està treballant en l’ordre del dia. Tindrà lloc al Palau de la Generalitat i estarà presidida per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.

 

Altres acords

 

El Consell Executiu ha aprovat impulsar la recerca i desenvolupament de la tecnologia 6G a Catalunya, amb la voluntat de mantenir i enfortir el rol de Catalunya com a pol tecnològic mundial en tecnologia 5G i consolidar la sobirania tecnològica i de coneixement en la propera generació de xarxes de comunicacions i serveis digitals, la 6G. La futura 6G ha de permetre noves aplicacions com l’automatització en temps real o la realitat estesa i la integració eficient dels mons físic i digital amb la capacitat d’interactuar amb l’esser humà.

 

Avui també s’ha fet el primer pas per avançar cap a la integració social i sanitària. El Govern ha aprovat la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei de l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària. Les conselleries de Drets Socials i Salut fan un pas més per la creació d’aquest òrgan, que ha de garantir l’atenció integrada a les persones grans, amb discapacitat, amb malaltia mental i, en general, a totes les persones amb necessitats complexes.

 

Finalment, el Govern ha aprovat digitalitzar les publicacions de la Generalitat del període republicà. L’objectiu és preservar i difondre aquestes obres rellevants editades entre el 1931 i el 1939. La iniciativa anirà a càrrec de l’entitat Autònoma del Diari Oficial i Publicacions (EADOP).  

 

3  

Imatges

Fotografia de la reunió del Consell Executiu

Fotografia de la reunió del Consell Executiu 2039

Fotografia del president durant la reunió del Consell Executiu

Fotografia del president durant la reunió del Consell Executiu 1855

Fotografia de la portaveu del Govern durant la roda de premsa

Fotografia de la portaveu del Govern durant la roda de premsa 1501

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern

Acords del Govern
PDF | 139