Carod-Rovira durant la roda de premsa

El Govern aprova el reglament de la Llei de centres de culte

query_builder   20 juliol 2010 16:13

thumb_up Acords del Govern

El Govern aprova el reglament de la Llei de centres de culte

  • L’objectiu és garantir el dret de llibertat de culte, donar suport als ajuntaments i vetllar per unes condicions adequades als locals
  • El govern ha aprovat també el projecte de llei de cassació, que desplega l’Estatut i atorga més competències al TSJC
  • El govern ha aprovat a més un projecte de llei que permetrà eliminar 7 entitats públiques, seguint així el pla de simplificació del sector públic aprovat l’1 de juny
Declaracions de Carod-Rovira sobre la llei de culte
El Govern ha aprovat avui el reglament de la Llei de centres de culte, que estableix les condicions necessàries per a l’obertura i funcionament de nous locals. El reglament fixa el règim jurídic per la seva implantació i els criteris de seguretat, salubritat, accessibilitat, protecció acústica, aforament, evacuació i molèsties a tercers en el cas d’obertura d’un nou local.
 
Segons ha declarat el vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, a la roda de premsa posterior a la reunió de l’executiu, “el Govern ha culminat tota la seva reglamentació en relació del que és la plena garantia de l’exercici de la llibertat religiosa, que al segle XXI s’ha de fer en condicions de sanitat, seguretat, salubritat, higiene i dignitat perquè és un lloc de pregària i un lloc de centre de culte”.
 
L’objectiu de la nova llei és garantir el dret de llibertat de culte, donar suport als ajuntaments i vetllar per unes condicions adequades als locals.  
 
El Govern destina 66 milions d’euros a la construcció i condicionament d’equipaments esportius
 
El Govern també ha aprovat avui destinar més de 66 milions d’euros en subvencions a diversos ajuntaments i entitats esportives per a equipaments de xarxa bàsica, escolars i dels Centres de Tecnificació de Catalunya per als pròxims dos anys (2010-2012). “Des del 2003 fins ara, - ha dit el vicepresident Carod-Rovira- el Govern ha triplicat els recursos destinats a la pràctica esportiva a Catalunya”. A més, amb l’aprovació d’aquests ajuts, es dóna resposta a diferents necessitats de nous equipaments o de condicionaments arreu del territori, tant pel que fa a la pràctica de l’esport per tothom, com per la pràctica esportiva a les escoles o la tecnificació dels esportistes d’alt nivell.
 
Aprovat el Projecte de llei del recurs de cassació en matèria de dret civil
 
El Govern ha continuat desplegant les competències de l’Estatut i ha aprovat el Projecte de llei que regula el recurs de cassació en matèria de dret civil de Catalunya. Al respecte, el vicepresident ha dit que “tot allò relatiu al dret civil començarà i acabarà a Catalunya. Atorguem al TSJC la funció del tribunal de cassació”. Carod-Rovira també ha destacat que el projecte de llei “arriba a partir d’uns articles que no es veuen tocats ni modificats per la sentència del Constitucional, però, a més arriben amb informe favorable del CGPJ. Té tots els avals legals per tirar endavant”.
 
El text aprovat desenvolupa l’article 95.3 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, que atribueix en exclusiva al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la unificació de la interpretació del dret de Catalunya. Així mateix, l’esmentat Projecte de llei es fonamenta en l’article 130 de l’Estatut, que atribueix a la Generalitat la competència per dictar les normes processals específiques derivades de les particularitats del dret de Catalunya.
 
D’altra banda, també s’ha aprovat una proposició de Llei per modificar la Llei d’Enjudiciament Criminal i ha acordat la seva tramesa al Parlament de Catalunya per que ho presenti a la Mesa del Congrés del Diputats. La proposta preveu la modificació dels articles 790 i 792 de la Llei d’Enjudiciament Criminal, i proposa que els tribunals superiors de justícia siguin els que resolguin els recursos d’apel·lació contra les sentències amb condemnes superiors als cinc anys de privació de llibertat.
 
Eliminació de set entitats del sector públic de la Generalitat de Catalunya
 
Un altre dels projectes de llei aprovats avui és el de mesures de racionalització i simplificació de l’estructura del sector públic de la Generalitat de Catalunya, que preveu l’eliminació de 7 entitats públiques: l’Institut per a la Promoció i la Formació Cooperatives; l’Institut d’Estudis de la Salut i de l’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut,; l’Institut de diagnòstic per la Imatge; EQUACAT SA, Viatges de Muntanya SA; Remodelaciones Urbanas SA; i el Consorci Urbanístic per al Desenvolupament de la Vila Olímpica i el Parc de la Draga.
 
El text desenvolupa l’acord pres pel Govern el passat 1 de juny amb l’objectiu de contenir la despesa. Mitjançant aquest acord es va aprovar la desaparició de 63 de les 247 entitats que conformen el sector públic. L'objectiu és contribuir a reduir el dèficit públic a l'1,1% el 2013, d'acord amb el Pacte d'estabilitat i Creixement de la UE
 
Nou pas per avançar cap a la Finestreta Única Empresarial
 
El Govern ha signat un conveni amb el Consell General de Cambres per incorporar progressivament 130 tràmits nous a la xarxa d’Oficines de Gestió Empresarial (OGE). Aquest conveni permetrà que l’OGE, que compta amb 22 punts presencials d’atenció a l’empresa, faci un nou pas endavant cap a la finestreta única.
 
 
Aprovació del decret de preus dels serveis acadèmics de les universitats públiques i la UOC
 
El Govern ha aprovat el decret de preus dels serveis acadèmics de les universitats públiques i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per al curs 2010-2011, que inclou una nova exempció a favor dels estudiants membres de famílies monoparentals. Els estudiants que formin part d’una família monoparental podran rebre descomptes d’entre el 50 i el 100% en eels preus acadèmics.
 
També en l’àmbit de l’educació, el govern ha aprovat una inversió de 11,4 milions d’euros per la construcció i millora de tres centres educatius: un institut a Calldetenes, una nova escola a Reus, i l’ampliació de l’Escola Castellciutat de la Seu d’Urgell. Els nous centres donaran servei a 810 alumnes.
 
Altres acords
 
El govern ha augmentat en 13 milions els préstecs a les explotacions de fruita dolça afectades per la davallada de renda del 2009. També ha decidit destinar 1,2 milions d’euros a la Xarxa de Referència d’R+D+I en Materials Avançats per a l’Energia (XARMAE) i a la Xarxa de Referència d’R+D+I en Aqüicultura (XRAq), durant els anys 2010 i 2011.
 
D’altra banda, per impulsar el turisme nàutic, ha aprovat activar noves titulacions per ser patró d’embarcació en aigües continentals.

4  

Vídeos

Vídeo de la roda de premsa íntegra

Declaracions de Carod-Rovira sobre la llei de centres de culte

Declaracions de Carod-Rovira sobre el dret de cassació

Declaracions de Carod-Rovira sobre els equipaments esportius

3  

Fitxers adjunts

Carod-Rovira durant la roda de premsa

Carod-Rovira durant la roda de premsa
JPG | 1638

Reunió del Consell de Govern

Reunió del Consell de Govern
JPG | 1140

Acords de Govern en format PDF

Acords de Govern en format PDF
PDF | 95

undefined
undefined
undefined
undefined