El conseller Huguet durant la roda de premsa

El Govern augura una bona temporada turística d'estiu a Catalunya

query_builder   3 agost 2010 16:35

thumb_up Acords del Govern

El Govern augura una bona temporada turística d'estiu a Catalunya

El conseller Huguet a al roda de premsa del Govern
Accés al vídeo
  • El conseller Huguet preveu resultats lleugerament superiors als de l’any passat, gràcies sobretot al bon comportament del mercat català
  • Ha avaluat les principals actuacions realitzades des del 2003 per transformar el model turístic, que han permès Catalunya mantenir-se com a líder de l’Estat en turisme estranger
  • El Govern també ha acordat incrementar en 26 milions d’euros la inversió en universitats
  • També ha aprovat el Decret Llei que adapta els canvis de la normativa estatal a la llei catalana de caixes d’estalvis i el Decret d’autonomia dels centres educatius, una normativa que desplega un dels principals aspectes previstos en la Llei d’Educació de Catalunya.
 
 
El Govern ha avaluat avui l’evolució de l’activitat turística a Catalunya a partir d’un informe presentat pel conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet. L’informe evidencia el canvi en el model turístic català, i la consolidació d’un nou model basat en el desplegament integral de les potencialitats turístiques de Catalunya.
 
En la roda de premsa posterior al Consell de Govern conseller Huguet ha avaluat les principals actuacions realitzades des del 2003 per transformar el model turístic, que han permès que el mercat català hagi crescut gairebé un 25% i que Catalunya es mantingui com a líder de l’Estat en turisme estranger. Huguet ha relacionat aquest creixement amb les polítiques de suport al turisme interior que s’han fet, gràcies a les quals molts ciutadans “han redescobert el país” i han constatat que “no cal anar gaire lluny per trobar coses exòtiques i insòlites”.
 
Huguet ha destacat el salt qualitatiu i quantitatiu que ha fet el turisme interior en els darrers 7 anys i ha posat com a exemple de zona de turisme emergent les Terres de l’Ebre, que han duplicat el seu PIB turístic en només 8 anys.  “Aquest model de turisme és el que ens arrossega a l’altre més tradicional, el de neu i de mar, a poder resistir millor que altres comunitats autònomes la crisi”, ha afirmat. Huguet també ha assegurat que aquest model turístic ha permès a Catalunya “fer un salt endavant i assumir al crisi molt més plàcidament” i que farà possible que el país surti de la crisi “per la banda alta”.
Increment de 26 milions d’euros en la inversió en les universitats
 
En la seva reunió d’avui el Govern ha aprovat una modificació del Pla d’inversions de les universitats públiques de Catalunya per al període 2007-2013, que suposa un increment de la inversió en 26,4 milions d’euros. Mitjançant aquesta modificació, la inversió passa de 635 milions d’euros a 661.
En l’àmbit de la recerca el Govern també  ha acordat modificar els Estatuts de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, Talència, com a primer pas per a la integració d’institucions de suport a la recerca -la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), l’Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA)-; i ha aprovat els contractes programa dels propers dos anys per a la Xarxa de Referència d’R+D+I en Economia i Polítiques Públiques i en Tecnologia dels Aliments, totes dues gestionades per la Fundació Bosch i Gimpera.
 
El Govern també ha aprovat el Pla de Foment Turístic “Tortosa, ciutat del Renaixement”, que pretén millorar el posicionament turístic de la ciutat de Tortosa mitjançant un producte proper i de qualitat basat en el Renaixement
 
Decret Llei de modificació de la “llei de caixes”
 
El Govern també ha aprovat avui el Decret Llei que adapta els canvis de la normativa estatal a la llei catalana de caixes d’estalvis, que té com a objectiu del nou Decret és enfortir les caixes d’estalvi perquè puguin fer front als reptes derivats de la reforma del sistema financer internacional.
 
Desplegament de la Llei d’Educació
 
En l’àmbit de l’educació el Govern ha aprovat el Decret d’autonomia dels centres educatius, una normativa que desplega un dels principals aspectes previstos en la Llei d’Educació de Catalunya. El decret neix amb l’objectiu, en darrera instància, de millorar el rendiment i els resultats educatius de l’alumnat i la cohesió social. Per això dota els centres d’un seguit d’instruments, fins ara en mans de l’administració, per tal que aquests puguin gestionar i organitzar els seus recursos en funció de les seves singularitats i necessitats concretes.
 
El Govern també ha aprovat el Decret d’ordenació de l’educació de 0-3 anys, que permet, per primera vegada, ordenar els ensenyaments específics de la primera etapa d’educació infantil.
 
Pla Estratègic per universalitzar els serveis socials
 
Pel que fa els serveis socials, Govern ha aprovat el Pla estratègic de Serveis Socials de Catalunya, que fixa els reptes i objectius que ha d’assolir el Sistema Català de Serveis Socials fins al 2013. El pla vol garantir que la ciutadania tingui un coneixement fàcil i ràpid de què fan els serveis socials i com hi poden accedir.
 
Nou impuls al projecte Xarxa Oberta
 
El Govern ha acordat continuar desenvolupant el projecte Xarxa Oberta amb la definició dels paràmetres que descriuen el projecte i que les empreses hauran d’atendre en les seves ofertes finals per desenvolupar-lo. Aquesta xarxa connectarà les seus corporatives de la Generalitat -com ara hospitals, comissaries o centres educatius- i els municipis de Catalunya, habilitant un punt de presència de fibra en dependències municipals.
 
 
La política de l’aigua, una prioritat del Govern
 
El Govern ha aprovat avui el decret de desplegament territorial de l’Agència Catalana de l’Aigua, que té per objectiu consolidar el procés de descentralització iniciat en els darrers anys per reforçar el paper de les seves demarcacions territorials en la gestió diària. El Govern també ha avaluat les conclusions de la Taula de l’Aigua constituïda a instàncies del Parlament de Catalunya amb l’objectiu de fer un debat sobre el model de gestió i de finançament de l’aigua a Catalunya.  
 

2  

Imatges

Fotografia del Consell de Govern (autor: Jordi Bedmar)

Fotografia del Consell de Govern (autor: Jordi Bedmar) 287

Fotografia de la roda de premsa del conseller Huguet (autor: Jordi Bedmar)

Fotografia de la roda de premsa del conseller Huguet (autor: Jordi Bedmar) 123

4  

Vídeos

Insert Polítiques de foment

Insert Redescobrir el país

Insert Terres de l'Ebre

Insert Turisme d'interior

1  

Fitxers adjunts

Acords de Govern en format pdf

Acords de Govern en format pdf
PDF | 113

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined