Roda de premsa del conseller Nadal

<b><a href="http://www.gencat.cat/pladegovern/cat/index.htm">Document íntegre del compliment del Pla de Govern 2007-2010</a></b>

El Govern ha assolit més del 90% dels objectius marcats a dos mesos d'acabar la legislatura

El Govern ha avaluat el compliment del Pla de Govern 2007-2010, aprovat en l'inici d'aquesta legislatura

query_builder   21 setembre 2010 17:26

thumb_up Acords del Govern

<b><a href="http://www.gencat.cat/pladegovern/cat/index.htm">Document íntegre del compliment del Pla de Govern 2007-2010</a></b>

El Govern ha assolit més del 90% dels objectius marcats a dos mesos d'acabar la legislatura

El Govern ha avaluat el compliment del Pla de Govern 2007-2010, aprovat en l'inici d'aquesta legislatura

  • El Govern ha desenvolupat amb èxit les actuacions previstes en els tres eixos del Pla: ha reforçat l'Estat del Benestar, ha incrementat la qualitat democràtica i, malgrat la crisi, ha enfortit l'economia tenint en compte l'equilibri territorial

  • També ha acordat participar en l'ampliació de capital d'Spanair atès l'objectiu que té la companyia de potenciar un hub internacional a l'aeroport del Prat
  • L'Executiu signarà convenis per tal de garantir la viabilitat dels nous equipaments turístics de la Xarxa CAT fins l'any 2013
Declaracions del conseller Nadal
El Govern ha analitzat avui el compliment del Pla de Govern 2007-2010, aprovat en l'inici d'aquesta legislatura. L'aplicació informàtica de seguiment d'aquests compromisos, a dos mesos d'acabar la legislatura, permet concloure que hores d'ara s'han satisfet més del 90% dels objectius programats.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que ha comparegut a la roda de premsa posterior al Consell de Govern, ha explicat que en 4 anys el Govern ha treballat per garantir els drets dels ciutadans i atorgar-los tots els beneficis de l'Estat del Benestar "per tal d'aconseguir una resposta eficient i concreta als reptes d'una societat amb dificultats, però amb voluntat de sortir-ne amb una consciència col•lectiva".

"Primer les persones. En funció de les persones, l'economia i el territori, l'equilibri territorial, una societat més justa amb igualtat d'oportunitats, punt a punt a tot Catalunya, i el desplegament d'un autogovern potent i eficient al servei de la ciutadania". Així resumia el conseller Nadal el compliment del Pla de Govern.

El Govern ha desenvolupat amb èxit les actuacions previstes en els tres eixos del Pla: ha reforçat l'Estat del Benestar, ha incrementat la qualitat democràtica i, malgrat la crisi, ha enfortit l'economia tenint en compte l'equilibri territorial. Com a exemple, Nadal ha exposat que el Govern ha contractat 5 mestres, 3 mossos, i 2 metges cada dia.

Nadal també ha posat com a exemple de l'assoliment dels objectius del Govern l'àmbit de les infraestructures, en què s'ha donat resposta a "dèficits acumulats i heretats sense el coratge dels qui ens van precedir d'abordar-los".

Consulteu el document íntegre del Compliment del Pla de Govern

Participació en l'ampliació de capital d'Spanair
El Govern ha aprovat avui autoritzar AVANÇSA a realitzar una ampliació de capital de 10 milions d'euros a Inversiones Empresariales Aeronáuticas, S.A. (IEASA). Amb aquest acord AVANÇSA tindrà el 13,28% d'aquesta societat, propietària del 80,1% d'Spanair. El Govern ha volgut participar en l'ampliació de capital d'Spanair atès l'objectiu que té la companyia de potenciar un hub internacional a l'aeroport de Barcelona.

Impuls la Xarxa de Centres d'Acollida Turística (CAT)
El Govern també ha aprovat avui la signatura de convenis de col•laboració amb els deu ens locals membres de l'Associació d'Ens Locals de la Xarxa de Centres d'Acollida Turística (entitat copartícip del projecte CAT juntament amb la Generalitat de Catalunya). Els convenis garanteixen la viabilitat dels nous equipaments turístics de la Xarxa CAT fins l'any 2013, amb una aportació total de 3 milions d'euros.

Suport a la passarel·la Gaudí Novia España-Barcelona Bridal Week
D'altra banda, l'executiu català garanteix el suport a la celebració de la passarel•la Gaudí Núvies i del saló Novia España-Bcn Bridal Week per als propers tres anys. Concretament, el Gvern destinarà 3 milions d'euros a aquest certamen de moda nupcial de prestigi internacional.

Rehabilitació de l'Hospital de Sant Pau per acollir la Universitat de les Nacions Unides
El Govern també ha aprovat una subvenció d'11,7 milions d'euros a la Fundació de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau per rehabilitar el Pavelló Sant Manuel del recinte històric de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Aquest pavelló serà la nova seu de l'Institut de la Universitat de les Nacions Unides (UNU), un projecte -en el marc de l'Aliança de Civilitzacions- destinat a la formació, la recerca i la divulgació de la pau.

Foment de l'aprenentatge del català entre persones nouvingudes
En l'àmbit de l'acollida de persones immigrades, el Govern ha aprovat atorgar una subvenció d'un milió d'euros al Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) per oferir cursos bàsics de llengua a través d'entitats de persones immigrades, ens locals i programes d'integració per a persones reagrupades.

Nou programa per a la gestió dels fangs generats en la depuració d'aigües residuals urbanes
El Govern també ha aprovat avui el Programa d'actuacions per a la gestió dels fangs generats en els processos de depuració d'aigües residuals urbanes de Catalunya. L'objectiu del programa és planificar les actuacions de l'Agència Catalana de l'Aigua per optimitzar la gestió dels fangs generats en les depuradores, minimitzant-ne l'impacte ambiental i el cost econòmic derivat de la seva gestió.

1  

Imatges

Fotografia del conseller Nadal durant la roda de premsa

Fotografia del conseller Nadal durant la roda de premsa 216

5  

Vídeos

Vídeo íntegre de la roda de premsa

Vídeo del conseller parlant del dèficit històric

Video del conseller parlant dels drets dels ciutadans

Vídeo del conseller parlant del resum del Pla de Govern

Vídeo del conseller parlant del Pla de Govern

3  

Fitxers adjunts

Fotografia de la reunió del Consell de Govern

Fotografia de la reunió del Consell de Govern
JPG | 251

Acords de Govern en format PDF

Acords de Govern en format PDF
PDF | 67

Resum del dossier del Pla de Govern

Resum del dossier del Pla de Govern
PDF | 1255

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia